• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Sádlovky - recept po babičce
    Napište svůj komentář k receptu

    Sádlovky - recept po babičce

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    3.5
    hodnotilo: 22
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Sádlovky - recept po babičce
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 150
        g sádlo
      • 200
        g moučkový cukr
      • 150
        g hladká mouka
      • 60
        g kakao
      • zavařenina po upečená - výrazná

    Postup přípravy receptu

    1
    Na přípravu tohoto výborného cukroví se hodí nejlépe sádlo prodávané v kostkách. Nebojte se péct z této suroviny, v hotovém cukroví chuť sádla ani nepoznáte. Příprava není vůbec složitá, jen je potřeba trochu hlídat průběh pečení. Všechny suroviny promísíte rukama, sádlo si nechte nejdříve trochu "povolit" při bězné pokojové teplotě, lépe se s ním pak pracuje.
    2
    Hotovou hmotu nemusíte dávat odležet, jen pokud se vám těsto hodně lepí na ruce, pak ho dejte trochu vychladit. Z těsta tvořte kuličky a pak do nich obrácenou vařečkou utvořte důlek. Na suchý plech je dávejte trošku od sebe, pečením se malinko zvětší. Pečte asi 15 minut při 150 °C.
    3
    Při zkoušce upečení nechte jeden kousek vychladit, protože na omak těsto vypadá jako nedopečené. Hotové cukroví poznáte nejlépe na spodu, je lesklé. Pozor, horké cukroví je velmi křehké, nesundavejte ho tedy hned po upečení. Nakonec sáčkem se zdobičkou naplňte důlek zavařeninou a hotové cukroví poprašte moučkovým cukrem.
    4
    Toto cukroví je u nás nejoblíbenější, recept mám po své babičce a je léty prověřený.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Pracny - recept po babičce

    Pracny - recept po babičce

    Sulc - recept po babičce

    Sulc - recept po babičce

    Bramborové těsto-recept po babičce

    Bramborové těsto-recept po babičce

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • jitka.halamkova | 1. 2. 2019 19:08

      Jsou naprosto úžasné, na vánoce nesmí chybět.

    • Katka
      Katka | 21. 12. 2013 16:22

      Sádloví černoušci jsou u nás velice brzy pryč. Do důlku nedáváme zavařeninu, ale nalijeme tam čokoládu a dozdobíme lentilkou. Recept mám také po babičce (7 dkg sádla, 7 dkg moučkového cukru, 10 dkg hladké mouky a 3 dkg kakaa). Pro naše malé strávníky musím dělat tak pět dávek. ;-)

    • mm
      mm | 9. 12. 2012 15:23

      souhlasím s jajou a přidávám zklamaně-rozpadají se

    • Verča
      Verča | 9. 11. 2012 07:52

      Tohle cukroví znám od své babičky, bylo moje oblíbené :-) Jen dávala doprostřed oříšek. Už jsem ho nejedla víc než 10let, tak díky za recept, určitě u nás na Vánoce nebude chybět :-)

    • knoma
      knoma | 20. 12. 2010 17:36

      Tento recept by se u nás v rodině dal nazvat již tradičním, ale jeho problém je ten, že ho lidi buď zbožňují, anebo nesnáší. Mám vyzkoušenou variantu, kde je jen 150 g cukru moučka a 160 g hl. mouky. Jinak je to úplně to samé. Kuličky se musí dělat relativně malé (důlek dělám čínskou hůlkoku), protože velké pak zaplácnou hrozně pusu a zkazí celou chuť. Moc nám chutná a kamarádka, znalkyně sádlovek, je vždycky sní dřív, než se k nim dostane někdo jiný. Přikládám letošní fotografii.

    • Tereza T
      Tereza T | 30. 11. 2010 14:06

      Dobrý den, který komentář máte na mysli? Já je vidím seřazené podle data.

    • Klára K. | 29. 11. 2010 19:29

      Prečo komentáre nie sú zaradené podľa dátumu? :-! :'(

    • hanculka1 | 29. 11. 2010 18:07

      souhlasím, citronová poleva je v našem rodinném receptu taky!! 8-)

    • Olga .
      Olga . | 27. 12. 2008 21:44

      Pro jaja 13: letos jsem řešil stejný problém, někde jsem narazil na ČERNÉ SÁDLOVÉ KOLÁČKY. Oproti tomuto rec. je tam méně cukru a navíc ml.ořechy. Každopádně je to vítěz letošního vánočního dostihu :-) I když se jedná o minimální rozdíl proti tomuto rec., tak jsem si dovolil jej vložiti do NOVÝCH :o(

    • jaja 13
      jaja 13 | 24. 12. 2008 05:56

      Tak jsem se letos rozhodla, že upeču některé nové druhy vánočního cukroví. Tohle bylo jedno z nich. Ale už niky více. Nevím, ale nikomu to moc nechutná. Moc mastné, moc sladké a vlastně i moc kakaové. Promiňte, ale fakt ne.

    • Marsí ***
      Marsí *** | 23. 12. 2008 00:38

      Mám také skoro identický recept a do toho důlku dávám jak pikantní zavařeninu (nejlépe nakyslou, třeba rybízovou), tak ještě polovinu lískového oříšku. Pantáta se pak může umlsat..:-))

    • Petra Seibertová
      Petra Seibertová | 20. 12. 2008 19:15

      Opravdu skvělé cukroví.Dávám za 1*

    • Renáta
      Renáta | 15. 12. 2007 18:54

      Petro, těší mě, že máte tohle cukroví taky rádi. Je to i u nás opravdu takový rodinný recept, ani nevím, odkud ho moje babička měla.Maruško, vaničkové sádlo nepoužívám a škvarky bych také nedala. Letos jsem použila "Naše nejlepší vepřové sádlo", zn. Brick. Zdravím Věru, jsem ráda, že recept přišel vhod a že cukroví chutná.

    • Petra Plevová
      Petra Plevová | 13. 12. 2007 08:43

      Tohle cukrovíčko zbožňuju!Je to jeden z našich rodinných receptů.U nás doma ještě zavařeninu jakoby zavíčkujeme citronovou polevou,aby rychle nevyschla a ještě to dodá na pikantnosti.

    • vera
      vera | 12. 12. 2007 22:57

      Dnes jsem pekla, jsou výborné, děkuji za recept.

    • Marie Pospíšilová
      Marie Pospíšilová | 11. 12. 2007 08:27

      Místo vaničkového sádla, které je většinou z plstního, tedy méně kvalitního sádla, je lepší použít jemně mleté škvarky, které zbydou po slití z domácího sádla. Jen nesmí být příliš přepečené.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
    Moučníky Cukroví Pečení Vánoce Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Kakao Moučkový cukr Sádlo Zavařenina
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Chutní šnečci

    Chutní šnečci

    Zatloukané řízky

    Zatloukané řízky

    Míchaná vejce s droždím

    Míchaná vejce s droždím

    Čokoládové suflé bez lepku

    Čokoládové suflé bez lepku

    Hruškový koláč s tvarohovým těstem a žmolenkou

    Hruškový koláč s tvarohovým těstem a…

    Cookies chip

    Cookies chip

    Čínské nudle s kuřecím masem III.

    Čínské nudle s kuřecím masem III.

    Cuketové nudle

    Cuketové nudle

    Fazolková rýže - (nejen) příloha

    Fazolková rýže - (nejen) příloha

    Doporučujeme

    60 minut
    Květáková pizza

    Květáková pizza

    50 minut
    Kotlety plněné kysaným zelím

    Kotlety plněné kysaným zelím

    20 minut
    Salát se sázenými vejci

    Salát se sázenými vejci

    45 minut
    Buchtičky s krémem

    Buchtičky s krémem

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    15 minut
    Fazolový salát s rajčaty

    Fazolový salát s rajčaty

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    Poslední sledované recepty

    71
    Palačinky
    Palačinky
    66
    Bramboráky
    Bramboráky
    48
    Bublanina, která dlouho vydrží jako čerstvá
    Bublanina, která dlouho…
    31
    Kotlety plněné kysaným zelím
    Kotlety plněné kysaným…
    29
    "Orgasmus"
    "Orgasmus"

    Zajímavé články

    Vločkové kaše: 5 nejlepších k snídani i svačině
    Vločkové kaše: 5 nejlepších k snídani i svačině
    French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani připravíte i ze zbytků!
    French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani…
    Porchetta: Za masovou roládu po italsku vám rodina udělí řád zlaté vařečky!
    Porchetta: Za masovou roládu po italsku vám…
    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších dortíků, které miluje celý svět!
    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších…
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč za chod
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč…

    Sledujte nás

    AHA.cz Světlana Nálepková (60) v ohrožení života: OTOK MOZKU!

    Světlana Nálepková (60) v ohrožení života: OTOK MOZKU!

    AHA.cz Stylista si posvítil na moderátorky: Jak dopadla Borhyová a spol.?

    Stylista si posvítil na moderátorky: Jak dopadla Borhyová a spol.?

    AHA.cz Nedělní Aha! 28.2.2021

    Nedělní Aha! 28.2.2021

    Dáma.cz Chce vás partner opustit kvůli milence? Víme, jak nad ní zvítězit a získat ho zpět!

    Chce vás partner opustit kvůli milence? Víme, jak nad ní zvítězit a získat ho zpět!

    Dáma.cz Jane Seymour slaví 70: Kam se poděla doktorka Quinnová a její přátelé?

    Jane Seymour slaví 70: Kam se poděla doktorka Quinnová a její přátelé?

    Ženy.cz Inspirace z Instagramu: Svetr, který nikdy nemůže vyjít z módy

    Inspirace z Instagramu: Svetr, který nikdy nemůže vyjít z módy

    Maminka.cz Rodičovská dovolená 2021: Vše, co o ní potřebujete vědět

    Rodičovská dovolená 2021: Vše, co o ní potřebujete vědět

    Reflex.cz Rok s covidem: Jak s ním šel čas a jak proměnil náš ­život?

    Rok s covidem: Jak s ním šel čas a jak proměnil náš ­život?

    E15.cz Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Abecedazahrady Kávovary, překapávače, vakuum pot: Přístroje na kávu, které připraví pořádné kafe

    Kávovary, překapávače, vakuum pot: Přístroje na kávu, které připraví pořádné kafe

    Další doporučené recepty:

    Sádlové bochánky bez lepku
    Sádlové bochánky bez lepku
    Sádlové měsíčky
    Sádlové měsíčky
    Sádloví černoušci
    Sádloví černoušci
    Sádlovníky z vepřového sádla
    Sádlovníky z vepřového sádla
    Saganaki s krevetami a sýrem Feta
    Saganaki s krevetami a sýrem Feta
    Sacher dort
    Sacher dort
    • Recepty.cz
    • Sádlovky - recept po babičce
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí