Saganaki s krevetami a sýrem Feta

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 75 minut
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg krevety velké
    • 300
      g sýr feta
    • 0,8
      šálek sekaná rajčata
    • 0,8
      šálek rajský protlak
    • 1
      šálek extra panenský olivový olej použijte Extra panenský olivový olej Minerva
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 1
      šálek petrželka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Krevety zbavíme skořápky, aby nám zůstala hlava i ocas neporušený a položíme na plech do trouby.
2
Na pánvi osmahneme na olivovém oleji cibuli a nakrájená rajčata, poté přidáme rajčatový protlak. Přidáme sůl, pepř a počkáme, než se omáčka zredukuje zhruba na ¼.
3
Zredukovanou omáčku nalejeme na krevety na plechu. Mezi krevety umístíme najemno nakrájený sýr Feta. Plech zakryjeme a pečeme v troubě při 200°C asi 45 minut.
4
Saganaki s krevetami podáváme posypané petrželkou.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.