Sádlovníky z vepřového sádla

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 5
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Klára K.

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 400
      g hladká mouka
    • 4
      ks žloutek
    • 2
      lžíce ocet
    • 0,3
      lžička sůl
    • vlažná voda 2,5 dl
    • 0,5
      kg sádlo namleté, dobře zpracujeme s 2 dkg hl. mouky
  • Pomazánka
    • 500
      g sádlo mleté
    • 2
      lžíce hladká mouka mohou být i 3 lžíce

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Těsto důkladně vypracujeme ručně, nebo vařečkou dohladka, aby se oddělovalo od nádoby. Potom ho rozválíme a potřeme na třikrát, zpracovaným sádlem, poskladáme, necháme 10 min odpočívat. To zopakujeme ješte dvakrát. Plníme na sladko tvarohem, nebo džemem (najlepší je švestkový džem), nebo použijeme na slané tyčinky, nebo pagáče. Hotové těsto můžeme uskladnit i v mrazničce. Před použitím volně rozmrazovat, nikoliv v mikrovlnce, a pokračovat dle receptu.
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Ocet Sádlo Sůl Vlažná voda Žloutek

Komentáře k receptu

  • ladislava staffenová
    ladislava staffenová |

    7. 3. 2010 13:20

    Klárko,recept znám od babičky, já to miluju se švestkama nebo jakýmkoli jiným ovocem ve vlastní šťávě, naslano jsem dělala ale tyčinky. Jinak s těstem se pracuje skvěle - babičky věděly, co použít ;-)))

  • Klára Keselyova
    Klára Keselyova |

    7. 3. 2010 10:03

    Karolinka, keď vyskúšate, dajte vedieť, či rodine a vnukovi chutilo. Mám z rovna pripravené a idem robiť šátočky s orechovou plnkou. Tak nech sa Vám darí a prajem pohodovú nedeľu Klára

  • karolina bohackova
    karolina bohackova |

    7. 3. 2010 08:34

    Dík Klárko, - už rozumím, jen jsem si nedikázala představit, že sádlo se může v těstě vlastně vyškvvařit. Já syrové sádlo kupuji - všichni mají rádi sádlo doma vyškvařené - včetně škvarků.

  • Klára Keselyova
    Klára Keselyova |

    6. 3. 2010 17:08

    Karolina, surové sádlo, ano surové. Pomlieť na mesovom mlynčeku, zmiešať z z 2 dkg hl múkou a touto zmesou potrieť cesto, ktoré sa spracuje z predošlých surovín, poskladá sa na kocku a to sa tri krát opakuje /tak sa z neho stane lístkové/. Surové bravčové /vepřové/ sádlo kúpite tam, kde dostať slaninku na vytápanie masti. Ak máte nejaké nejasnosti, rada odpoviem. Prajem pekný deň.

  • karolina bohackova
    karolina bohackova |

    6. 3. 2010 16:34

    Vůbec nerozumím receptu. Syrové sádlo pomlet? Potřít těsto čím ? Sádlem? M´To nevypadá, že škvařené sádlo zapracuji s moukou a ostaním. Jelikož vnuk má rád cekroví ze sádla, chtěla bych i tento recept zkusit - ale nevím jak. prosím o odpověďKasrolina

  • Ladia -
    Ladia - |

    1. 3. 2010 17:01

    Prosím o opravu v názvu ;-)

Poslední navštívené:

Abecední seznam: