Roláda z vepřového masa

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g vepřová kýta
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks nakládané okurky
    • 1
      ks párky
    • 2
      ks vejce
    • 2
      lžička hořčice plnotučná
    • 100
      g rostlinný olej
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso ostrým nožem rozřízneme na 1-2 cm silný plát. Plát masa rozložíme na prkénko a navlhčenou paličkou jej rovnoměrně naklepeme. Maso osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Do středu položíme nahrubo pokrájenou cibuli, na čtvrtky nakrájenou okurku, párek a na oleji usmažená míchaná vejce. Plát masa jednou stranou přehrneme přes náplň a srolujeme tak, aby náplň byla všude uzavřena. Osolenou roládu důkladně povážeme pevnou nití. Konce rolády uzavřeme jehlami na závitky, vložíme do pekáčku a opečeme na oleji. Potom ji podlijeme a za stálého polévání šťávou a případného podlévání upečeme do měkka a dozlatova. Po dopečení ji rozkrájíme na plátky. Plátky rozdělíme na talíře a poléváme vypečenou šťávou. Podáváme s brambory a se zeleninovým salátem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Ladapraclovek
    Ladapraclovek |

    20. 12. 2011 15:01

    Vypada to hezky

  • Katka
    Katka |

    7. 1. 2006 23:01

    Je to moc dobré, ale zkuste na pánvičce udělat míchaná vajíčka a do nich dát hrášek. Toto vše pak dát na roládu, dát párek, okurku, roládu smotat a pokračovat dle receptu. To vajíčko s tím hráškem je moc dobré.