• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
    • Recepty.cz
    • Cizrnový guláš se zeleninou
    Napište svůj komentář k receptu

    Cizrnový guláš se zeleninou

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    4.5
    hodnotilo: 8
    doba přípravy: 45 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Cizrnový guláš se zeleninou
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 3
        lžíce olivový olej
      • 2
        ks cibule nakrájené nadrobno
      • 6
        stroužek česnek posekaný
      • 1
        lžíce paprika - sladká
      • 2
        lžíce rajský protlak
      • 1
        ks pálivá paprika nakrájená na kostky, bez semen
      • 4
        ks brambory velké, oloupané, nakrájené na kostky
      • 2
        ks mrkev
      • 0,25
        ks celer nakrájený na kostky
      • 1
        lžička drcený kmín
      • 400
        g cizrna vařená nebo konzervovaná
      • 1
        lžíce majoránka
      • 500
        ml zeleninový vývar
      • sůl
      • pepř mletý
      • zelená nať na ozdobu, libeček, majoránka, petrželka

    Postup přípravy receptu

    1
    V kastrolu na rozehřátém oleji zpěníme nakrájenou cibuli a česnek, přisypeme mletou papriku, zamícháme, přidáme rajčatový protlak a zalijeme vývarem, promícháme a uvedeme do varu.
    2
    Přidáme očištěnou a nakrájenou mrkev, celer, brambory, pálivou papričku, kmín, osolíme a opepříme a dusíme pod poklicí asi deset minut.
    3
    K poloměkké zelenině přidáme scezenou nebo předem uvařenou cizrnu a dusíme ještě dalších 10-15 minut, dokud zelenina a brambory nejsou měkké.
    4
    Nakonec ochutíme rozemnutou majoránkou, případně solí a pepřem.
    5
    Podáváme s čerstvým pečivem, nejlépe s černým chlebem, a jednotlivé porce zdobíme lístky čerstvé majoránky nebo petržele či libečku.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Hovězí guláš se zeleninou

    Hovězí guláš se zeleninou

    Jednoduchý rybí guláš se zeleninou

    Jednoduchý rybí guláš se zeleninou

    Kapří guláš s kořenovou zeleninou

    Kapří guláš s kořenovou zeleninou

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Jitka
      Jitka | 23. 11. 2013 16:15

      Vyzkoušeno a chutnalo mi. Určitě udělám znovu.

    • sarka rudlova | 24. 1. 2012 14:39

      Nedávala jsem celer a místo protlaku jsem dala domácí zavařené lečo, bylo to super.

    • pippiva
      pippiva | 14. 12. 2011 15:11

      Delam velmi casto, chutna i detem. Samozrejme bez palive papricky... :-P

    • pippiva
      pippiva | 5. 3. 2011 12:11

      Jen jsem vynechala tu palivou papriku a dala normalni,dobrutka!

    • Radka Zálabová
      Radka Zálabová | 27. 1. 2008 16:18

      Cizrna je dost dobrá věc , vždy trochu přidám do jakéhokoliv zeleninového salát , anebo ji zobu samotnou jako buráky!

    • MartinV
      MartinV | 1. 2. 2007 10:07

      Pokud máte čas zkuste cizrnu naklíčit, v pokojové tepltě za 2-3 dny má klíčky délky jako samotné zrno. Pak se vaří rychle a zvýší se i obsah cenných látek. Rozmixovaná nebo pomletá (i s cibulí a česnekem při vaření) je výborný základ pomazánek, stačí přidat celer, mrkev, pórek, kari nebo adžiku, případně hrubě strouhaný sýr, kečup, kysanou smetanu, zbytek něčeho z lednice :-), prostě experimentovat.

    • Anonym
      Anonym | 31. 1. 2007 22:17

      Šárko: Cizrnu můžete přidat i do guláše z masa, nebo do salátu z čerstvé zeleniny s olivovým olejem a citronovou šťávou (připomíná mi chutí pečené kaštany), nebo ji můžete trochu (vařené) přimlít do masových karbanátek, nebo z ní můžete udělat polévku (jako hrachovku). Nevaří se dlouho, jen o málo déle než čočka, ale je lépe ji předem namočit, aspoň na hodinku, dvě, aby nasákla vodu. Při vaření cizrny (stejně jako u jiných luštěnin) přidávám do hrnce cibuli a česnek, které po uvaření vyhodím.

    • Šárka
      Šárka | 31. 1. 2007 17:00

      děkuji

    • Jana Povolná
      Jana Povolná | 31. 1. 2007 16:53

      My máme nejraději Cizrnu po Valašsku a cizrnu si večer (když zapomenu tak i ráno) namočím do studené vody a pak vařím do změknutí (cizrna má výhodu,že se nerozvaří a nemá takové ty šlupky jako třeba hrách), solím až před dokončením. Zatím chutnalo všem,dokonce i odpůrcům luštěnin...cizrna chutná trochu po oříškách.

    • Katka Altmanová
      Katka Altmanová | 31. 1. 2007 16:03

      Dělám cizrnové karbanátky-jsou i zde vložené a na ně cizrnu máčím několik dní dopředu. Třeba 4dni-každý den měním vodu. I vám může naklíčit-to není na závadu. Na karbanátky se vůbec nevaří. To je vše čím mohu poradit.

    • Šárka
      Šárka | 30. 1. 2007 08:48

      Cizrnu mám již dlouho koupenou a nevím, co s ní.Je v suchém stavu,jako hrách,čočka.Můžete mi, prosím poradit, jak jí dlouho vařit? Ve studené vodě,někde jsem četla, že se má namočit a pak uvařit.Děkuji za radu.

    • Anonym
      Anonym | 29. 1. 2007 18:45

      Cizrnu můžu s čímkoliv, podobný mišmaš dělám taky, ale s paprikou a rajčetem místo mrkve.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Luštěniny Zelenina
    Pokrmy Ze zeleniny Z luštěnin Večeře Dušení Vegetariáni Vegani Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Celer Česnek Cibule Cizrna Drcený kmín Majoránka Mrkev Olivový olej Pálivá paprika Paprika - sladká Pepř mletý Rajský protlak Sůl Zelená nať Zeleninový vývar
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Vepřové koleno mňam

    Vepřové koleno mňam

    Babiččiny kotlety

    Babiččiny kotlety

    Pizza rohlíky II.

    Pizza rohlíky II.

    Tmavý čokoládový koláč

    Tmavý čokoládový koláč

    Ovarová polévka se zeleninou

    Ovarová polévka se zeleninou

    Vynikající kvasnicové knedlíčky do polévky od babičky

    Vynikající kvasnicové knedlíčky do…

    Dušené maso s dýní

    Dušené maso s dýní

    Bezlepková bábovka

    Bezlepková bábovka

    Salát z grilované červené řepy s kozím sýrem, jablky a rukolou

    Salát z grilované červené řepy s…

    Doporučujeme

    180 minut
    Tlačenka s vařenými vejci

    Tlačenka s vařenými vejci

    45 minut
    Španělský ptáček s rýží

    Španělský ptáček s rýží

    36 minut
    Placičky z bílých fazolí

    Placičky z bílých fazolí

    20 minut
    Sekaná se slaninou a zeleninou

    Sekaná se slaninou a zeleninou

    20 minut
    Špagety s pestem ze sušených rajčat

    Špagety s pestem ze sušených rajčat

    40 minut
    Tvarohové knedlíky s jahodami

    Tvarohové knedlíky s jahodami

    55 minut
    Red velvet dort

    Red velvet dort

    40 minut
    Buchtičky se šodó

    Buchtičky se šodó

    Poslední sledované recepty

    50
    Bramboráky
    Bramboráky
    44
    Palačinky
    Palačinky
    44
    Bublanina, která dlouho vydrží jako čerstvá
    Bublanina, která dlouho…
    22
    Rychlovka z papiňáku
    Rychlovka z papiňáku
    18
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka

    Zajímavé články

    Zpět do školy jedině s chutnou svačinou! 5 receptů na dobroty do baťůžku
    Zpět do školy jedině s chutnou svačinou! 5…
    Whisky krkovice a další opilé recepty s masem zahájí grilovací sezónu!
    Whisky krkovice a další opilé recepty s masem…
    Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který zdomácněl v české kuchyni
    Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který…
    Oblíbená jídla prince Philipa a proč jedl raději bez královny
    Oblíbená jídla prince Philipa a proč jedl raději…
    Tvarohová pomazánka: Recept na tu nejlepší s vařenými vejci!
    Tvarohová pomazánka: Recept na tu nejlepší s…

    Sledujte nás

    AHA.cz Hvězda Ulice Jarka Obermaierová: Problémy s ALKOHOLEM!

    Hvězda Ulice Jarka Obermaierová: Problémy s ALKOHOLEM!

    AHA.cz Moudro Haliny Pawlowské: Tohle vzkázala tlouštíkům!

    Moudro Haliny Pawlowské: Tohle vzkázala tlouštíkům!

    AHA.cz Deník Aha! 12.4.2021

    Deník Aha! 12.4.2021

    Dáma.cz 6 tajemství královny Alžběty: Díky nim se dožila vysokého věku i vypadá skvěle

    6 tajemství královny Alžběty: Díky nim se dožila vysokého věku i vypadá skvěle

    Dáma.cz Military dieta slibuje shodit 4 kila za týden. Tady je přesný jídelníček

    Military dieta slibuje shodit 4 kila za týden. Tady je přesný jídelníček

    Ženy.cz Sexy zkrácené topy? Tohle můžu nosit také, dokazují modelky s plnými tvary

    Sexy zkrácené topy? Tohle můžu nosit také, dokazují modelky s plnými tvary

    Maminka.cz Tohle musíte vidět! Intimní, syrové i dojemné fotografie z porodů

    Tohle musíte vidět! Intimní, syrové i dojemné fotografie z porodů

    Reflex.cz Poprava ministra Petříčka ČSSD v ničem nepomůže, jen posílí pročínskou kliku v Česku

    Poprava ministra Petříčka ČSSD v ničem nepomůže, jen posílí pročínskou kliku v Česku

    E15.cz Hasičárny nebo vesnické hospody. Kvalitní architektura se dávno nestaví jen ve městech

    Hasičárny nebo vesnické hospody. Kvalitní architektura se dávno nestaví jen ve městech

    Abecedazahrady Česnek podivný: Jak si na něm pochutnat

    Česnek podivný: Jak si na něm pochutnat

    Další doporučené recepty:

    Cizrnovo - houbová polévka
    Cizrnovo - houbová polévka
    Cizrnovo - pórková polévka
    Cizrnovo - pórková polévka
    Cizrnovo-žampionové placičky - bezlepkové
    Cizrnovo-žampionové placičky -…
    Cizrnový chlebíček
    Cizrnový chlebíček
    Cizrnový salát s pórkem
    Cizrnový salát s pórkem
    Cizrnový salát s rajčaty a chorizem
    Cizrnový salát s rajčaty a chorizem
    • Recepty.cz
    • Cizrnový guláš se zeleninou
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí