• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Výtečný cizrnový krém
    Napište svůj komentář k receptu

    Výtečný cizrnový krém

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    5.0
    hodnotilo: 3
    doba přípravy: 100 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Výtečný cizrnový krém
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    3 porce
    • Krém
      • 1
        plechovka cizrna předvařená (cca 250 g) nebo 250 g suché cizrny namočené předem na 12 hod. do vody
      • 2
        ks brambory 1-2
      • 1
        ks cibule
      • pórek nebo jarní cibulka
      • rozmarýn
      • 0,50
        kostka zeleninový vývar + čtvrt kostky masoxu
      • 400
        ml voda
      • 50
        g smetana (nemusí být)
      • 2
        lžíce rajský protlak
      • pepř mletý
      • petrželka
      • olej
      • 1
        špetka papričky peperoncini nemusí být
    • Příloha
      • bílý chleba v troubě opečené kousky, předem zakapané olivovým olejem, osolené a poprášené paprikou či pepřem

    Postup přípravy receptu

    1
    Nakrájíme bramboru na malé kousky a uvaříme ve vývaru, přidáme také najemno nasekaný rozmarýn. Na oleji zesklovatíme najemno nakrájenou cibuli s pórkem a přidáme cizrnu, chvíli prohřejeme a zalijeme vývarem s brambory. Pokud máme cizrnu ne z plechovky ale čerstvou, je třeba ji povařit cca hodinu, hodinu a půl. Cizrna z plechovky je již uvařená. Přidáme dvě lžíce rajčatového protlaku, smetanu, nasekanou petrželku a pepř, dochutit můžeme samozřejmě i dalším kořením či bylinkami dle vlastní fantazie. Přelijeme do misky a rozmixujeme na jemný krém, který podávame teplý s opečenou vekou či bílým chlebem.
    2
    V tomto množství pro dvě až tři osoby.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Cizrnový chlebíček

    Cizrnový chlebíček

    Cizrnový salát s pórkem

    Cizrnový salát s pórkem

    Cizrnový guláš se zeleninou

    Cizrnový guláš se zeleninou

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • iifca
      iifca | 19. 10. 2011 17:00

      Tak tahle polévka nemá chybu. Zasytí, zahřeje a navíc chutná skvěle. Děkuji za receptík.

    • Ivana Samcová
      Ivana Samcová | 1. 2. 2010 15:34

      Paní Ivo, díky za inspiraci, s mrkví bych ji mohla taky zkusit. S protlakem byla výborná, to jen, že máme doma strávníky, kteří chtějí raději vše do sladka, ne na kyselo (i do kopračky si dávám ocet až na talíři). Ale snědli plný talíř. Zdravím. Ivana

    • Iva Mladenovová
      Iva Mladenovová | 1. 2. 2010 15:00

      To jsem rada ze chutnala, ja ziji v Italii takze rjacatovy protlak je jiny nez u nas, je mnohem jemnejsi a bez cukru ci soli, proste ciste rajcata, takze tam ty dve lzice ani necitite. Samozrejme protlak muzeme vynechat a pridat pro barvu i chut jednu dve mrkve, urcite neuskodi, casto je do jinych receptu s cizrnou pridavana.

    • Ivana Samcová
      Ivana Samcová | 31. 1. 2010 15:40

      paní Ivo, jsem opravdu spokojená. Polévka je hodně sytá. Měla jsem ji samotnou, bez opečeného chleba, ale příště ho udělám, určitě to bude ještě lepší. Jo, to je ještě ta povánoční dieta. Po přidání protlaku, jsem přidala trošku cukru, u nás moc chuť do " kysela" moc nejde. Díky za výborný recept. Zdravím. Ivana

    • Ivana Samcová
      Ivana Samcová | 29. 1. 2010 11:56

      Včera jsem si koupila cizrnu, ještě musím sehnat rozmarýn. Chtěla bych vyzkoušet teď o víkendu. Zdravím. Ivana

    • Iva Mladenovová
      Iva Mladenovová | 28. 1. 2010 20:49

      Ano, recept jsem pridala ja, bohuzel mi zrovna nejak nefungovalo okynko pro jmeno uzivatele a tak je z nej recept anonymni :(Kazdopadne zkuste, muj prvni recept ktery jsem si opravdu vypracovala sama :) tak at vam chutna! :)Zasyti a ma opravdu vyraznou chut, neni to zeleninove jidlo nad kterym vam manzele a deti ohrnou nos, alespon doufam ;-)

    • Pája S
      Pája S | 28. 1. 2010 07:15

      Tento krém vypadá náramně.Cizrna je opomíjená a přitom tak dobrá.Teď, v tomto počasí určitě bodne,zahřeje a zasytí.:-)

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Luštěniny
    Pokrmy Zdravě i chutně Luštěniny Z luštěnin Oběd Večeře Vaření Zdravý oběd Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Bílý chleba Brambory Cibule Cizrna Olej Papričky peperoncini Pepř mletý Petrželka Pórek Rajský protlak Rozmarýn Smetana Voda Zeleninový vývar
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Nudlová polévka s mrkví

    Nudlová polévka s mrkví

    Pomazánka z cizrny

    Pomazánka z cizrny

    Arašídové cukroví

    Arašídové cukroví

    Brokolice se žampiony

    Brokolice se žampiony

    Panenka Mňam s bramborovými dukátky

    Panenka Mňam s bramborovými dukátky

    Tvarohový švestkový koláč

    Tvarohový švestkový koláč

    Vdolky - rozpeky

    Vdolky - rozpeky

    Bramborové knedlíky plněné směsí s anglickou slaninou

    Bramborové knedlíky plněné směsí s…

    Jednoduché třešňové / višňové knedlíky

    Jednoduché třešňové / višňové knedlíky

    Doporučujeme

    20 minut
    Sekaná se slaninou a zeleninou

    Sekaná se slaninou a zeleninou

    30 minut
    Polévka z červené čočky

    Polévka z červené čočky

    30 minut
    Grilovaný Rump steak

    Grilovaný Rump steak

    20 minut
    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    85 minut
    Gratinované brambory a batáty

    Gratinované brambory a batáty

    100 minut
    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

    45 minut
    Ořechové řezy

    Ořechové řezy

    90 minut
    Croissanty: recept na francouzskou klasiku

    Croissanty: recept na francouzskou…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Poslední sledované recepty

    26
    "Piña Colada" ananasovo-kokosové řezy (dort)
    "Piña Colada" ananasovo…
    22
    Salát z rýžových nudlí s kuřetem a avokádem
    Salát z rýžových nudlí s…
    21
    Čokoládová buchta z remosky
    Čokoládová buchta z…
    21
    Hrníčkový mazanec
    Hrníčkový mazanec
    18
    Těsto na domácí chleba
    Těsto na domácí chleba

    Zajímavé články

    Gastronomické trendy roku 2021: Domácí fine dining, brunch a šéfkuchař do domu
    Gastronomické trendy roku 2021: Domácí fine…
    13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
    13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
    Pizza calzone, květáková i boloňská: Nejlepší recepty na pizzu 5x jinak
    Pizza calzone, květáková i boloňská: Nejlepší…
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí loupáky, koblihy a koláčky
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí…
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým názvem se skrývá výborná staročeská specialita!
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým…

    Sledujte nás

    AHA.cz Chýlková a Kraus! Tvrzení Honzovy bývalky bere dech

    Chýlková a Kraus! Tvrzení Honzovy bývalky bere dech

    AHA.cz Tohle by Ivana číst neměla! Exmilenka Gotta si pustila pusu na špacír

    Tohle by Ivana číst neměla! Exmilenka Gotta si pustila pusu na špacír

    AHA.cz Deník Aha! 28.1.2021

    Deník Aha! 28.1.2021

    Dáma.cz Rouška jako módní doplněk: Kde seženete ty nejhezčí za dostupné ceny?

    Rouška jako módní doplněk: Kde seženete ty nejhezčí za dostupné ceny?

    Dáma.cz Nejslavnější vánoční písničky: Pusťte si Sinatru i Neckáře

    Nejslavnější vánoční písničky: Pusťte si Sinatru i Neckáře

    Ženy.cz 6 nejdražších šatů z královských svateb. Kdo trumfnul Kate?

    6 nejdražších šatů z královských svateb. Kdo trumfnul Kate?

    Maminka.cz Jsem v tom? Jak poznáte, že jste těhotná, i bez testu

    Jsem v tom? Jak poznáte, že jste těhotná, i bez testu

    Reflex.cz Vladimír Pikora: Povinné respirátory jsou jen novým příjmem pro rozpočet, který chce Maláčová zase podojit

    Vladimír Pikora: Povinné respirátory jsou jen novým příjmem pro rozpočet, který chce Maláčová zase podojit

    E15.cz Pragovka v novém hávu. Karbonový supersport se 465 koňmi

    Pragovka v novém hávu. Karbonový supersport se 465 koňmi

    Abecedazahrady Chlebovník neboli jackfruit: Jak si pochutnat na největším ovoci světa

    Chlebovník neboli jackfruit: Jak si pochutnat na největším ovoci světa

    Další doporučené recepty:

    Výpečky na víně
    Výpečky na víně
    Výpečky z remosky po každé jinak
    Výpečky z remosky po každé jinak
    Vyprošťovací česnečka
    Vyprošťovací česnečka
    Vývar s kapustou
    Vývar s kapustou
    Vývar s masovými taštičkami
    Vývar s masovými taštičkami
    Vývar s rýžovými knedlíčky
    Vývar s rýžovými knedlíčky
    • Recepty.cz
    • Výtečný cizrnový krém
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí