Kuřecí maso na řecký způsob

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Marika

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      kg kuřecí maso vykostěná stehna
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks mrkev větší
    • 1
      ks cuketa mladá
    • 1
      lžíce hrubá mouka
    • olivy
    • česnek
    • sůl
    • mletá paprika
    • vegeta
    • gyros koření

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme mletou papriku a kuřecí maso nakrájené na větší kousky, koření na gyros, osolíme, trochu podlijeme a dusíme.
2
Asi po půl hodině poprášíme moukou, přidáme mrkev nakrájenou na kolečka a asi 10 minut před dokončením cuketu nakrájenou na čtvrtkolečka a vegetu. Nakonec přidáme olivy a utřený česnek.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Mášenka M
    Mášenka M |

    21. 7. 2011 15:12

    Zahušťovala jsem moukou hladkou a bylo to moc dobré.

  • JiK
    JiK |

    8. 3. 2008 18:53

    Když to budete solit na gyrosové koření, vydusí se vám vytažená šťáva z masa a máte perfektní "gužvu". Bude to vonět, ale křehkost masa bude v tahu...Lepší je VŽDYCKY solit těsně před podáním nebo až na talíři - každý podle chuti.