Kuřecí maso na žampionech

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 70 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Bara28K

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Pokrájíme 1 menší cibuli na drobné kostičky. Kuřecí stehna si vykostíme a nakrájíme je na kostičky. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky.
2
V nižším hrnci si rozehřejeme sádlo, přidáme cibuli a necháme ji zesklovatět. Poté přidáme kuřecí maso, které zlehka opečeme a zaprášíme moukou, dobře promícháme. Přidáme pokrájené žampiony, celou směs osolíme podle chuti a zalijeme horkou vodou. Necháme 15 minut dusit (dokud žampiony nezměknou).
3
Až žampiony změknou, přidáme smetanu na vaření (pro alergiky, jako jsem já, doporučuji sušenou sójovou smetanu "Zajíc" z lékárny). Pro dochucení přídáme lžíci octa.
4
Podáváme s těstovinami nebo rýží.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.