Šafránová omáčka

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      l smetana ke šlehání
    • 0,5
      sklenice bílé víno - suché
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      špetka šafrán prášek nebo vlákna
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do hrnce vlijeme víno, zvolna vaříme, až se vyvaří polovina obsahu. Pak přidáme smetanu a pečlivě promícháme. Na mírném ohni opět vyvaříme na polovinu obsahu. Přidáme máslo a promícháme. Do takto připravené omáčky přidáme šafrán, který ji dodá sytě žlutou barvu. Nakonec dochutíme solí a pepřem. Tato omáčka se ideálně hodí k jemným rybám.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.