Šafránové rizoto z rýže Carnaroli se salámem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Šafrán namočte do 100 ml horkého vývaru. V hrnci rozpusťte polovinu másla a osmažte na něm šalotku, až zesklovatí. Vsypte rýži, promíchejte, aby se obalila tukem. Zalijte vínem a restujte, až se částečně odpaří a částečně vsákne do rýže. Poté přilévejte postupně po naběračkách vývar se šafránem, udržovaný na mírném varu. Asi po 20 minutách byste měli vývar spotřebovat. Na závěr vmíchejte parmazán a zbylé máslo tak, aby rizoto bylo krásně krémovité. Osolte, pokud je to třeba, a podávejte s plátky salámu.

Komentáře k receptu

  • bleee
    bleee |

    28. 5. 2014 11:18

    fuuuj parmazán bych blil... :-$ :-$ :-$ :-$ :-$