Polská polévka z červené řepy

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks červená řepa 2-3
    • vývar
    • 1
      lžíce ocet
    • šlehačka
    • hladká mouka
    • brambory šťouchané
    • vejce
    • sůl
    • pepř mletý
    • vegeta
    • petrželka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Řepu oloupeme a nakrájíme na větší kusy. Dáme vařit s kostmi nebo ve vývaru. Až řepa změkne, zesvětlá a obarví vývar (na fialovorůžovou barvu), tak řepu i kosti vyndáme. Přidáme ocet a ochutíme solí, pepřem a vegetou.
2
Do šlehačky smícháme lžíci hladké mouky a vmícháme do polévky a tím ji zahustíme. Ještě krátce povaříme.Podáváme - na dno talíře dáme trošku štouchaných brambor a jedno vejce uvařené na tvrdo a nakrájené na půlky (nebo čtvrtky) a zalijeme polévkou. Můžeme ozdobit petřelkou nebo pažitkou.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Janaso
    Janaso |

    4. 7. 2017 09:11

    Opravdu výborná, určitě zopakuji.

  • Amigapover
    Amigapover |

    20. 12. 2014 23:07

    ...hmmm, barszcz, po pěti letech v PL už to nikdy nechci do huby :D

  • Jana
    Jana |

    7. 10. 2014 13:08

    I bez petrželky a vegety super :)))

  • alex
    alex |

    31. 1. 2012 14:40

    je to pochoutka! doporučuji. ps. dochucoval jsem též citronem v komb. s octem

  • recepty73
    recepty73 |

    8. 2. 2011 13:47

    ...brambory vařím rovnou s řípou a vejce vmíchám na závěr do vařící polévky.Místo octa někdy přidávám hrst kysaného zelí ;-) .

  • Kamila
    Kamila |

    5. 10. 2004 10:27

    vynikající a jednoduché. Doporučuju spíš menší řepy a čím víc tím líp! Mňam