Polynéské filé

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • rybí file - 4 porce
    • 2
      lžíce citronová šťáva
    • 2
      lžíce sojová omáčka
    • 250
      g čerstvé žampiony - pokrájených na plátky
    • 120
      g jarní cibulka - jemně nasekaná
    • olivový olej
    • 250
      g brokolice
    • 250
      g květák
    • 2
      lžíce solamyl (bramborový škrob) 1 -
    • 1
      stroužek česnek - rozetřený
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1,5
      dl vývar nebo voda, cca

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Filé marinujeme alespoň 2 hodiny ve směsi citronové šťávy, sojové omáčky a česneku.
2
Květák a brokolici pokrájíme na větší kusy a krátce povaříme v osolené vodě, scedíme. Na rozpáleném oleji orestujeme zeleninovou směs (vše dohromady), kterou dáme do misky a udržujeme v teple.
3
Na pánvi opečeme marinovanou rybu z obou stran. Přidáme zeleninu, kterou necháme prohřát. Solamyl rozmícháme ve vývaru a přilijeme k rybě a zelenině i se zbytkem marinády, dochutíme solí (sojovou omáčkou), pepřem a chvilku necháme propovařit.
4
Podáváme s rýží, bramborem nebo těstovinami.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Marie
    Marie |

    24. 4. 2017 13:36

    Vynikající.

  • Cora
    Cora |

    15. 4. 2016 14:42

    Perfektni spojeni ingredienci a chuti, byl to dokonaly pozdni obed na jednicku :-*

  • Blanka
    Blanka |

    14. 7. 2015 13:25

    Ryba byla úžasná, bylo to úplně něco jiného než na co jsme zvyklí. Děkuji za recept!

  • jeena.s
    jeena.s |

    26. 3. 2012 16:09

    Bylo to velice dobré a vyvážené, určitě vyzkoušejte!!!

  • Jeena.S
    Jeena.S |

    21. 3. 2012 18:53

    <3 I já jsem zapomněla dodat žampiony a lahůdkovou cibulku, do omáčky jsem navíc přidala čarodějku a mletý kmín a bylo to absolutně úžasné. Všichni jsme si moc pochutnali. <3

  • Ma-Hu
    Ma-Hu |

    30. 9. 2011 15:07

    Je to moc dobré, až budu dělat příště, vynechám žampiony a cibuli, brokolice s květákem byly dostačující a k rybě mi pasovaly nejlíp.

  • MartikK
    MartikK |

    17. 7. 2011 14:08

    Zapomněla jsem na to, že se má dát filé naložit, takže bylo v marinádě maximálně hodinu a i tak bylo maso výborné. Použila jsem pangase a nedávala jsem žampiony.

  • Hanz
    Hanz |

    20. 5. 2011 13:35

    Velice vydařený recept, díky 8-)