Polévka z červené řepy a kuřecího masa

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: wicki

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks kuřecí stehna
    • 3
      ks mrkev větší
    • 8
      lžíce červená řepa sterilovaná
    • 2
      lžička vegeta
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžíce cukr
    • 2
      ks bobkový list
    • 4
      ks nové koření kuličky
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 150
      ml smetana

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ze stehen odstraníme kůži, a uvařime je doměkka v asi 1,5-1,8 l vody, do které dáme asi 2 lžičky vegety. Po uvaření maso vykostíme a nakrájíme na menší kousky. Do vývaru vložíme na kostičky nebo na měsíčky nakrájenou mrkev, přidáme řepu i s trochou šťávy, zahustíme se smetanou, kterou jsme rozmíchali s moukou. Přidáme koření, podle chuti osolíme, osladíme a vaříme 15-20 minut. Nakonec přidáme nakrájené maso. Pokud je polévka málo hustá, vyjmeme z polévky asi 4 lžice (maso, mrkev, řepu a trochu šťávy) a rozmixujeme. Polévka bude mít lepší chuť. Poté tuto směs dáme zpět do polévky a zamícháme. Polévka je hotova.
2
Doufám, že Vám bude chutnat stejně jako nám.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • lucik.p
    lucik.p |

    6. 4. 2013 19:11

    s brambory to je good :-) :-D :-* <3 <:-)

  • Hela73
    Hela73 |

    24. 2. 2012 11:42

    Přidala jsem též na závěr brambory, rodině to připomínalo Boršč, dělala jsem to z krůtího masa na kostky a přidala 2 slepičí bujony. 8-)

  • Eva P. Fr
    Eva P. Fr |

    15. 1. 2012 19:04

    taky jsem pridala trosicku brambor a je to opravdu vyborne !!!

  • Lenka Homolová
    Lenka Homolová |

    4. 11. 2009 09:17

    Polévka je výborná, dělala jsem jí z kuř. skeletu i s kůží a přidala brambory. No prostě vynikající.

  • jiří martinek
    jiří martinek |

    8. 5. 2008 12:15

    Tato polévka je velmi dobrá a nám všem doma chutnala

  • Monika V,
    Monika V, |

    16. 10. 2007 16:05

    Dobrý den,s touto polévkou jsem soutěžila na Gastro Junior v Pardubicích a výsledek byl vynikající,postupuji do celostátního kola. Přidala jsem do ní oflambované sušené švestky v anglické slanině a porotě moc chutnala. Děkuji za zveřejnění tohoto receptu.

  • Lada Kovářová
    Lada Kovářová |

    27. 7. 2006 14:48

    Výborná, přidala jsem brambory. Příště přidám i kysané zelí a bude to "skoro boršč" :-)

  • Dana
    Dana |

    25. 6. 2006 14:36

    Děkuji za tento velmi rychly a chutny recept. Hodnotím 1.

  • Pavlína Voborníková
    Pavlína Voborníková |

    25. 5. 2006 12:50

    Moc nám chutnala.A spapal ji i muj malý chlapeček který polévky nerad.Asi se mu líbilo jak byla krásně růžová.Děkuji za tento recept, budu ho dělal často. A fakticky chutná jako boršč.Ale ten docela nadýma, ale tato polévka vůbec. Vynikající

  • Petr
    Petr |

    20. 5. 2006 21:29

    Hm, tak takhle dobrou polévku jsme dlouho nejedli. Už to tady někdo psal, že chutná podobně jako boršč. Tak opravdu tak chutná, jen je to rychlejší, levnější a není to tak pracné. Všem doporučuji. Vyzkoušejte.

  • Klára
    Klára |

    19. 5. 2006 14:31

    No tak je to moc dobré, a opravdu chutná fantasticky

  • Klára
    Klára |

    18. 5. 2006 19:34

    dnes už to nestihnu uvařit, ale zítra se na to chystám, tak jsem zvědava. Není to náhodou i zdravé? No hlavně to vypadá jednoduše.

  • Jana
    Jana |

    18. 5. 2006 13:24

    Je to velice chutná polévka. Dnes jsem ji uvačila a dětem i mě moc chutnala. Jen jsem do ní ještě přidala bramboru. Opravdu moc dobré.

  • Marie Voborniková
    Marie Voborniková |

    18. 5. 2006 13:14

    Tak jsem to vyzkoušela a je to opravdu vynikající a dávám 1 s *. Chutnalo to podobně jako boršč. Jen je to o mnohem jednodušší a rychlejší. Fakt ňamika.