Dort pro kluka

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: referentka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Upečené pláty rozdělíme na 6 obdélníčků.
2
Vagonek - 4 obdélníčky slepíme na sebe krémem či marmeládou. Uděláme vagonky dva. Lokomotiva - dva obdélníčky dáme na sebe. Kabina - jeden obdélníček rozpůlíme, slepíme na sebe a přilepíme na již slepené dva dílky.
3
Poslední dílek rozkrájíme na čtverečky, slepíme do tvaru komínku. Každou část - vagonky i lokomotivu jsem potřela bílým krémem. Kontury vláčku hnědým. Z věnečků jsou kolečka, dortovýma trubičkama jsem spojila lokomotivu i vagonky. Nakonec zbytek krému dáme do vagonků jako náklad a napícháme tam, co máme - lentilky, zbytky čokolády..... Na kabinu jsem dala svíčku s číslem.
4
Nevím, jestli jsem to nenapsala hrozně zmateně, ale podstatné pro mě bylo ani ne recept na piškot či na krém, ale recept na poskládání dortu - vláčku.
Použité ingredience v tomto receptu: Dortový piškot Krém Lentilky Sušenka

Komentáře k receptu

  • kačenka
    kačenka |

    14. 9. 2012 11:16

    dobrý den , můžete mi napsat jak jste ho dělala děkuji :-) napište na email katlaluky@seznam.cz

  • Renata Petroušová
    Renata Petroušová |

    19. 11. 2007 12:05

    Dělala jsem podobný vláček ,synovi k narozeninám.Dělala jsem ho jednodušeji a tento vlak mi přijde,že je móc hutný.

  • Marta Bochezová
    Marta Bochezová |

    20. 9. 2007 13:52

    krása, dávám 1*

  • Petra
    Petra |

    25. 8. 2007 15:04

    Světlano, smekám a klaním se. To je nádhera.

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    17. 3. 2007 00:12

    Jůůůůů, ten je hezkýýýýýý.... Já budu příští třden dělat "Motýla", tak když se vyvede, taky se pochlubím....

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    16. 3. 2007 12:46

    O krému Hulala se více dočtete ve Slovníku pojmů. Jako autora receptu vás ráda doplním.

  • Světlana Čelechovská
    Světlana Čelechovská |

    16. 3. 2007 12:37

    Teď jsem si všimla, že jsem neodpověděla jak se to krájí. Úplně perfektně. Ty vagonky nejsou tak velké. Normálně se ukrojí kus vagonu. Jsou rovné, tak s tím není absolutně žádný problém,

  • Světlana Čelechovská
    Světlana Čelechovská |

    16. 3. 2007 12:35

    Omlouvám se, že jsem se nepodepsala. Ale v "zápalu boje" jsem to prostě zasklila. A k té hutnosti - obdélníčky byly plněny krémem HULALA. To je rostlinný krém (z Makra), který se prodává v tekutém stavu jako šlehačka. Čím víc se šlehá, tím víc houstne. Absolutně "nepadá", i když je jenom našlehaný jako šlehačka. Je trošku oslazený a dají se s ním dělat kouzla. Ochucovat čímkoliv - nesráží se - fakt stojí za vyzkoušení.Jinak dík za pochvalu.

  • Di
    Di |

    16. 3. 2007 10:46

    Je to moc hezké. Proč se autorka nepodepsala, měla by být na co hrdá. Hutnosti bych se nebála - i piškot s máslovým krémem jsou udělat tak, aby nebyly hutné.

  • Katka Maršálková
    Katka Maršálková |

    16. 3. 2007 10:17

    Vláček vypadá moc hezky, je to dobrý nápad :o) jen si neumím představit ty vagonky naplněné krémem....musí to být dost hutné...Spíš bych udělal nějaký suchý korpus - jako na harlekýna a radši tam dala jen šlehačku, ale to záleží na každém. Taky mě zajímá, jak se to pak krájí :o)

Abecední seznam: