Americké okurky

moje hodnocení:

4,4

hodnotilo: 26
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: zrzka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Okurky a cibuli nakrájíme na kolečka, smícháme se solí a necháme stát 2 hodiny. Potom z nich rukama vymačkáme vodu, přidáme nálev a plníme do skleniček. Zavíčkujeme a zavařujeme 20 minut.
2
Těchto okurek jsem loni dostala malou skleničku na ochutnání. Dost dlouho ležela, než jsem dostala odvahu je ochutnat - díky tomu, že tam není žádná voda, ale jsou opravdu bezkonkurenční.
Použité ingredience v tomto receptu: Chilli Cibule Cukr Kari Kopr Ocet Okurka Pepř mletý Sůl
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • josef
    josef |

    15. 7. 2016 18:08

    ten nálev,to je ta vymačkaná voda,,,

  • ivan
    ivan |

    6. 8. 2015 09:50

    ja okurky okrajuji a jsou pro lidi co mají horší zuby lepší dříve jsme neokrajovali a byli taky dobré

  • martula123
    martula123 |

    30. 11. 2013 20:59

    Také dělám , jsou výborné , hlavně když potřebujete zpracovat přerostlé okurky <3

  • iqocbld
    iqocbld |

    2. 11. 2013 06:05

    xoEWCC <a href="http://lkzrztylvcrs.com/">lkzrztylvcrs</a>, [url=http://vxbrotxugwvv.com/]vxbrotxugwvv[/url], [link=http://ccurhtcahmld.com/]ccurhtcahmld[/link], http://bdosfomkaums.com/

  • Pavla
    Pavla |

    27. 8. 2013 08:21

    okurky se mají oloupat-nebo krájet neoloupané? Děkuji

  • Jituš
    Jituš |

    24. 8. 2013 11:16

    okurky jsem děla už loni byly moc dobré,dnes je budu zase dělat

  • mynonA
    mynonA |

    5. 4. 2013 17:53

    Zkuste to :-*

  • =-O
    =-O |

    5. 4. 2013 17:52

    Jasně že ano Recept je recept =-O =-O =-O =-O =-O =-O =-O =-O

  • Franta 1-cestovni.cz
    Franta 1-cestovni.cz |

    14. 3. 2013 17:27

    no okurky mám moc rád, tohle mě láká takže letos to testnu :)

  • hikle
    hikle |

    13. 8. 2012 18:23

    Děláme je každoročně, cpeme do sklenic od tatarky a je to výborný lehce pálivý salát, který je pryč mezi prvníma.

  • landyk
    landyk |

    28. 8. 2011 23:02

    jsou výbornéééé! Při druhé várce jsem přidal více cibule a česnek.ale i tak jsou velice pokantní a je to rychlé

  • Monika
    Monika |

    12. 8. 2011 12:36

    Jsou výborné :-), dělám je každý rok a všem moc chutnají.

  • Tereza T
    Tereza T |

    30. 6. 2011 10:41

    Recept je stejný jako ve staré verzi. Odměřila bych to ve stejné odměrce jako ten ocet ;)

  • Ladia
    Ladia |

    30. 6. 2011 10:31

    4 dl cukru odměříte buď v odměrce, nebo jsou to dva 2 dl hrnky.

  • mysalin
    mysalin |

    30. 6. 2011 09:52

    Prosím vás jak poznám 4 dl cukru? Nemá to být 4 dkg? Děkuju za odpověď.

  • recepty73
    recepty73 |

    4. 1. 2011 18:34

    Moje reakce na tento recept byly stejné jako u Kamily doma :-D a dlouho jsem sbíral odvahu ochutnat,natož je udělat.Teď je dělám každoročně,jsou výborné jako příloha k masu,ke grilovačce.... ;-) :-)

  • Květa -
    Květa - |

    30. 6. 2010 13:25

    Bude vadit, když zavařím bez kari koření? Nemám ho ráda.

  • Kamila Tatíčková
    Kamila Tatíčková |

    30. 6. 2010 09:49

    Tenhle receptík je naprosto úžasný. Naučila jsem se ho od mamky a když jsem poprvé udělala tomu svému, moc důvěry neměl. Minulé léto mi nadával, ať se s tím nedělám. Když v únoru dojídal poslední skleničku, ptal se, jestli budu dělat další. Budu. Právě dnes :-)

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    16. 10. 2008 07:08

    Dobrá rada Marsí, na budúci rok zavarím, teda až mi to narastie, čo dúfam, že áno:)))

  • Marsí ***
    Marsí *** |

    15. 10. 2008 22:12

    Děvčata...ačokča je opravdu moc dobrá, nakládaná ve sladkokyselém nálevu jako okurek je vynikající..:-) dostala jsem skleničku od bývalé kolegyně a nemělo to chybu..:-)

  • Marie L.
    Marie L. |

    14. 10. 2008 07:40

    Ačokču jsem také neznala, letos jí mám poprvé. Je to rostlina docela odolná a takový nezmar. Mám jednu rostlinu a obrostla nám skoro celý balkón. Je to popínavka, plody jsou něco jako malé papričky. Chutná po okurkách a mně chuťově připadá jako hrášek. Sklízím soustavně ještě teď, ale veliké výnosy to nemá. Výborná je do salátů, z listů se dá připravit špenát. Dávala jsem ji na pizzu, také výborné.

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    13. 10. 2008 21:24

    Oľga, ja som to doteraz tiež nepoznala, sestra tie semená dostala od kolegyne, tak sa podelila. Uvidím, čo mi vyrastie :)))

  • Jana Pátková
    Jana Pátková |

    13. 10. 2008 20:01

    Omluva děvčatům, už jsem také našla a jsem také "múdrejší" aji chytřejší, vypadá to dobře,objednám a uvidíme, co z toho na horách vypěstuji. Díky za dobrou radu Terezko, hezký večer Jana.

  • Olga Zehnalová
    Olga Zehnalová |

    13. 10. 2008 19:58

    No a už viem čo je "ačokča". Janka Pátková, najdite si stránku, kt.uvádza p.Tereza J. a dozviete sa všetko o ačokče. Zasa som o niečo múdrejšia vďaka tejto stránke. Zaujímavá zelenina, ktorá sa dá rôzne využiť, ale u nás v širokom okolí to nikto nepestuje.

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    13. 10. 2008 18:48

    Dievčatá, pozrite si http://achocha.unas.cz/, mne dala semená sestra, na jar budem sadiť :)))

  • Jana Pátková
    Jana Pátková |

    13. 10. 2008 17:27

    Oli, nic si z toho nedělejte, já to také nevím, mám dojem, že je to překlep, a nebo nám to holky zítra vysvětlí, já jsem to dnes viděla také poprvé, takže budeme čekat na čokčáky ?

  • Olga Zehnalová
    Olga Zehnalová |

    13. 10. 2008 16:31

    Dievčatá, čo je to " čokča"?, možno som to aj zle napísala, ale vidím to prvýkrát a nemám ani páru čo to môže byť. Ďakujem

  • Jana Pátková
    Jana Pátková |

    13. 10. 2008 15:39

    Holky, já bych si také ráda zavařila, ale nemám semínka "čokču", tak asi nevypěstuji, zašlete na dobírku, ahoj a zdravím čokčáčky.

  • Věra Štroblová
    Věra Štroblová |

    13. 10. 2008 14:55

    Marie, to je dobrý nápad, co vás napad s tím květákem, cibulí a ačokčou... příští rok okurko-papriku dávám na zahradu a vyzkouším :-) dík za tip.

  • Marie L.
    Marie L. |

    13. 10. 2008 14:49

    Recept výborný. Objevila jsem ho trochu pozdě, okurky už nebyly, ale dala jsem místo toho: květák, cibuli, cuketu a ačokču. Výborné, pikantní. Za 1.

  • Věra Štroblová
    Věra Štroblová |

    1. 9. 2008 14:01

    Okurky jsou vynikající, neváhejte a vyzkoušejte :-)dávám jaké mém tzn. hadovky i obyčejné.

  • Iveta Bílková
    Iveta Bílková |

    24. 8. 2008 19:14

    Jaké okurky jste použili? Salátové /hadovky/ nebo malé na zavařování? Děkuji za odpověď. Chtěla bych to také vyzkoušet.

  • Jana Kaboňová
    Jana Kaboňová |

    24. 8. 2008 13:13

    Dělala jsem na začátku srpna z jedné dávky-dnes u oběda měly velký úspěch,takže se jdu vrhnout na další zavařování.Jen jsem vynechala chili,ať to není až tak ostré,ale jsou opravdu moc dobré!!!Děkuji za receptík!!!Jana

  • Ludvík Storkan
    Ludvík Storkan |

    12. 9. 2007 22:51

    Nemá to chybu! Dávám 1.Vřele doporučuju.

  • Hana C.
    Hana C. |

    28. 7. 2007 09:51

    Dnes jdu vyzkoušet Váš recept.Když nám budou okurky chutnat, tak napíšu aby to vyzkoušeli i jiní.

  • Věra
    Věra |

    13. 9. 2006 13:18

    Jsou vynikající příští rok udělám více. Strašně rychle to mizí. Doporučuji vyzkoušet. Dávám 1

  • Věra
    Věra |

    15. 8. 2006 08:33

    Vyzkušela jsem včera Váš recept, jen jsem si nebyla jistá zdra se ocet převařuje s cukrem nebo ne. Nakonec jsem nepřevařovala a nalila na vymačkané okurky s cibulí jen tak. Lák je pěkně ostrý, tak jsem zvědavá, zda se to vůbec dá jíst. Možná tak za týden dám zprávu, je-li to jedlé nebo se to vyhodí. (Jo vše jsem nakrájela na robotu a jsou to asi 2mm silná kolečka)

  • Petra Kaválková
    Petra Kaválková |

    12. 8. 2006 20:59

    Tak tyhle okurky jsem včera ochutnala u švagrové a jsou opravdu skvělé, mňam mňam. Byla jsem rozhodnuta letos naložit pouze květák, ale zítra se vrhnu na tyhle okurky.

  • Anonym
    Anonym |

    11. 8. 2006 21:57

    Prosím, ty okurky jsou nakladačky nebo salátové -hadovky?díky

  • VILIAM ČACHO
    VILIAM ČACHO |

    10. 8. 2006 12:35

    idem to skusiť potom vám napíšem ako to dopadlo

  • Maruš
    Maruš |

    31. 7. 2006 17:55

    Tak čtu a nabrala jsem odvahu vyzkoušet.Jinak na mixéru Ronic,na kotouči na hranolky strouhám jablka a ty pak dělám steril.ve vlastní šťávě.Více se mi osvědčily.Když chci hranolky z brambor,tak mám z toho sečku a šlehání močníků se mi taky nedaří.

  • tequilla Tequilla
    tequilla Tequilla |

    31. 7. 2006 15:48

    Já jsem očištěné okurky nastrouhala i se slupkami na mixeru RONIC - struhadlo "hranolky".Dávala jsem do sklenic 0,7 l - nálevu mi zbylo. Měla jsem proto obavu,ˇže jsem okurky příliš vymačkala ne chuť bude mdlá. Nevydržela jsema a jednu sklenici otevřela - chuť byla velmi dobrá - spíše ostřejší. Jako příloha k jídlu nebo do bramborového salátu - nebude mít chybu.Oceňuji_ rychlou přípravua fakt, že polovinu sklenice netvoří nálev.

  • Květoslava B.
    Květoslava B. |

    27. 7. 2006 18:38

    Spíš trochu silnější, odhadem tak 1/2 centimentru, může být i silnější.

  • Jana
    Jana |

    27. 7. 2006 14:35

    Nakrájajú sa kolečka na silnejšie alebo na slabšie.Vyzerá to ako šalát. Robila som niečo podobné,ale som vodu nezlievala, ale všetko zaliala marinádou a nechala 1 1/2 hod. stáť - pustilo to ešte i vodu a tak som to potom dala do pohárov.Bolo to vynikajúce - ale je to ako okurkový šalát,čiže kolečká nakrájané ako na šalát. Neviem ako je to u tohto receptu - môžte ozrejmiť?

  • Květoslava B.
    Květoslava B. |

    26. 7. 2006 19:18

    To nastrouhání by asi nebylo moc dobré, ale zkusit to můžete.

  • Anonym
    Anonym |

    21. 7. 2006 10:06

    Daly by se ty okurky nastrouhat?

  • Marie Svobodová
    Marie Svobodová |

    20. 7. 2006 22:08

    Tu vodu jsem si ověřovala z důvodu, že je zde ještě jeden skoro stejný recept Americká okurková čalamáda a tam voda je. Bohužel než jsem dostala odpověď okurky jsem zavařila. Tak vyzkoušíím při další příležitosti.

  • Anonym
    Anonym |

    19. 7. 2006 19:04

    Taky bych měla obavu,ale třeba je to vážně dobré.o)

  • anonym
    anonym |

    19. 7. 2006 07:29

    ano, žádná voda, máte to napsané v poslední větě

  • Květoslava B.
    Květoslava B. |

    17. 7. 2006 22:04

    Opravdu žádná voda, dlouho stály na lince, než jsem se odvážila je ochutnat, ale byly opravdu vynikající, což mi potvrdila i má jinak zmlsaná 10-leta dcera.

  • Marie Svobodová
    Marie Svobodová |

    17. 7. 2006 14:24

    Do nálevu se nepřidává žádná voda??????

Abecední seznam: