Kotletky na leču

moje hodnocení:

4,4

hodnotilo: 11
doba přípravy: 70 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: FRYJKA

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      kelímek smetana
    • anglická slanina dle počtu kotlet
    • 250
      g tvrdý sýr
    • 2
      sklenice zeleninové lečo
    • šunkový salám dle počtu kotlet
    • kotlety vepřové (dle počtu strávníků)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kotlety naklepeme, nařízneme, osolíme, opepříme. Pokud necháváme kost, lehce ji odřízneme od masa a naklademe na vyšší plech nebo pekáček. Na každou položíme plátek anglické slaniny, šunkového salámu, zalijeme lečem a zasypeme hustě strouhaným sýrem. Na závěr zalijeme smetanou a zapékáme asi hodinu.

RADA: Naučte se pravé maďarské lečo

2
Tento recept se dá připravit i z kuřecích řízků, vepřové kýty, ale je výborný i z plátků krkovičky. Jako příloha jsou nejlepší fritované brambory.

RADA: Jak na domácí americké brambory

Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • MJG
    MJG |

    15. 2. 2011 11:53

    Tak jsem to konecne vyzkousela, uz dlouho mam recept ulozeny. Pouzila jsem veprove maso, vysledek byl nad ocekavani, fakt moc dobry. <:-)

  • birtik
    birtik |

    1. 2. 2011 19:06

    Vyzkoušela jsem to. Kotletkz a také jeden kuřecí prsní řízek, obojí naprosto vynikající, přitom je to velmi jednoduché a rychlé jídlo. Díky za recept!

  • Daniela Hrušková
    Daniela Hrušková |

    14. 10. 2006 22:16

    dělala jsem to, je to výborné.Mohu jen doporučit, na tomto receptu nemůže člověk nic zkazit.

Další doporučené recepty: