Kotleta ve falešném bramboráku

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 14
doba přípravy: 90 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg vepřová pečeně bez kosti
    • 3
      ks vejce
    • 3
      lžíce škrobová moučka 2-3
    • 1
      ks česnek
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka sůl
    • majoránka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, nasolíme. V misce rozšleháme vejce se škrobem, česnekem (nešetřím!), kořením a ještě trochu dosolíme. Těstíčko nemusí být husté. Naklepané kotlety namáčíme v připraveném těstíčku a pokládáme do misky na sebe.
2
Zbytek vajec nalejeme na maso, zatížíme a necháme do druhého dne v lednici. Po proležení maso prudce osmažíme na oleji (nebo sádle - co kdo rád) a jako přílohu doporučuju bramborovou kaši nebo šťoucháné brambory. Takto naložené maso vydrží k přípravě i několik dnů.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • RauM
    RauM |

    10. 1. 2012 13:29

    někdy udělám jako "čínské placičky" - kuřecí nebo vepřové maso pokrájím na malé kousky, naložím do směsi a druhý den smažím na pánvi.. taky vynikající

  • RauM
    RauM |

    10. 1. 2012 13:28

    Mňamka největší

  • Iva Pěnkavová
    Iva Pěnkavová |

    19. 6. 2009 08:09

    Vynikající, dělala jsem akorát z kýty,taky přidala majolku,naložila na 3 dny,příloha- stihla jsem jen pečivo a super , nádherně měkkounké,lahoda!Po pravdě přijde mi to dost syté, nedovedu si představit , že bych k tomu ještě přidávala nivu s hermelínem ,už takhle mi to hodilo na kanape !1***

  • Markéta Kučerová
    Markéta Kučerová |

    6. 4. 2009 13:51

    Výborné, manža jen mlaskal a malá si maso přidávala (a to maso nejí :-)) Takže díky za recept, hodnotím 1***

  • Hana Kvasnicova
    Hana Kvasnicova |

    17. 3. 2009 19:42

    Bylo to vynikající..........pochutnala si celá rodina.

  • milana
    milana |

    17. 11. 2007 09:56

    jako nno vyborna nno jako bezvadne nno jako udelejte si to damy jako :) :) :o)

  • Marsí
    Marsí |

    19. 9. 2007 10:40

    Tak kotletku podle tohoto receptu také dělám často a je takto výborná, u nás se tomu říká " Pašerácká kotleta"...:-)))

  • Lusinda
    Lusinda |

    20. 4. 2007 18:16

    Jsem nemocná a mám tedy více času na vaření,naložila jsem kuřecí prsa jen na dvě hodiny a musím říci jediné-luxusní!Není to tak natáhlé tukem jako maso v bramboráku a chuť je dokonalá,na zjemnění jsení jsem do marinády přidala lžíci majolky.

  • Pavla Všetečková
    Pavla Všetečková |

    4. 11. 2005 08:30

    Tak ve středu jsem naložila maso a včera udělala k večeři. Bylo to dobré ale ještě lepší to bylo s nivou a hermelínem. Mohu jen doporučit :-)

  • Veronika Hlávková
    Veronika Hlávková |

    2. 11. 2005 17:53

    výborné

  • Lůča
    Lůča |

    10. 8. 2005 03:23

    Mňam, mňam, mňam..... :-)))

  • eva nováková
    eva nováková |

    8. 8. 2005 21:20

    a když po osmažení posypete strouhanou nivou a nahoru plátek hermelínu a dáte zapéct do trouby až se sýr rozpustí - no to je teprve bašta.

  • Ivana
    Ivana |

    27. 5. 2005 09:07

    včera jsem to udělala k večeři z kuřecích řízků a je to mňamka

  • eva nováková
    eva nováková |

    23. 5. 2005 12:58

    tento recept je naprosto výtečný,pochvalova si celá rodina.i to kuřecí musí být výborné.vřele všem doporučuji.

  • Di
    Di |

    18. 5. 2005 13:16

    Ráno jsem recept našla a okamžitě realizovala z toho, co bylo po ruce, v mím případě to byly kuřecí řízly. Stačily se proležet tak 2 hodinky, přesto bramborákové chutě natáhly. Skvělý nápad, doporučuji.