Bílkový MARGOT hřbet

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 6
      ks bílek
    • sůl -špetka do bílků
    • 120
      g moučkový cukr
    • 140
      g hrubá mouka
    • prášek do pečiva -na špičku nože
    • 60
      g máslo -rozehřáté
    • margotka -hrubě nastrouhaná
  • Dohotovení:
    • čokoládová poleva
    • mandlové lupínky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z bílků a špetky soli si vyšleháme tuhý sníh, do kterého zlehka vmícháme cukr, mouku se špetkou kypřidla, zchladlé rozpuštěné máslo a nastrouhanou margotku. Vlijeme do vymazané a vysypané formy (srnčí hřbet) a dáme péct do předehřáté trouby. Pečeme zvolna, zkoušíme špejlí - těsto se na ní nesmí lepit. Ještě teplý vyklopíme, necháme vychladnout. Vychladlý polijeme rozpuštěnou čokoládou na vaření nebo rozehřátými ledovými kaštany a ještě nezatuhlou čokoládu posypeme mandlovými lupínky.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Maruš
    Maruš |

    14. 12. 2016 12:48

    Bílků mám teď nadbytek a tak jsem ho zkusila. Je výborný, jen jsem ho zasypala místo mandlemi ořechy.

  • Marie Celuchová
    Marie Celuchová |

    25. 12. 2012 17:38

    Je dobrý a jednoduchý, děkuji za inspiraci.

  • recepty54
    recepty54 |

    2. 12. 2012 14:59

    Zkusím to. Jiří

  • Zackova
    Zackova |

    26. 10. 2012 18:08

    Chutnal nám, ale bylo to šílené přeslazené, příště dám tak poloviční množství cukru.

  • Ospala
    Ospala |

    26. 9. 2012 21:59

    Pečeme zvolna to je co? na 160 stupňů? Nebo klasicky na 180?

  • Houdková
    Houdková |

    28. 3. 2012 14:54

    Hřbet je podobný biskupskému chlebíčku, ten já dělám málokdy, protože manžel nemá rád kandované ovoce. Tahle varianta vyhovuje, ikdyž největší kus snědla naše dcera. Děkuji za recept.

  • Mirka
    Mirka |

    10. 12. 2011 21:11

    na likvidaci bilku je to jedinecny navod a chutna velice dobre, muzu doporucit

  • matyss1
    matyss1 |

    10. 6. 2011 20:00

    Chutově naprosto fantastická bábovka, akorát moc nevyběhla, tak třeba příště to bude lepší. Dávám za 1 .-))))

  • Jana
    Jana |

    2. 5. 2011 06:49

    Žloutky mi zbyly z mazanců, tak jsem vyzkoušela tento hřbet. Velká chvála :-) , recept ukládám.

  • Lucie
    Lucie |

    26. 2. 2011 09:20

    Výborný!Dala jsem těsto do bábovkové formy a hotové jen pocukrovala. :-))