Rýži dáme vařit pod pokličkou na 14 minut (na obalu je uvedeno 17 minut doba varu, já dala míň, protože se pak rýže ještě dodělá v troubě).
Cibuli...
více o Srbské rizoto (ze školní jídelny)
Maso smícháme s vejcem, solí, česnekem a kořením, podle potřeby zahustíme strouhanou houskou. Vytvoříme koule, dáme je do vymaštěného pekáčku nebo do...
více o Masové koule
Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme na oleji, přidáme lečo, kečup a fazole. Dochutíme solí, pepřem, česnekem a chilli. Podáváme nejlépe...
více o Ďábelské fazole
Cibuli nakrájenou na kostičky necháme zpěnit, přidáme naklepané maso nakrájené na nudličky a všechno koření. Necháme podusit.
Vepřové maso můžeme...
více o Azu po česku
Maso nakrájíme na kostky a okořeníme. Cibuli osmažíme dozlatova, přidáme maso, česnek, slaninu a papriku. Vše zalijeme vodou, dochutíme a vaříme asi...
více o Dudácký guláš
V misce smícháme olej, hořčici, worcestr, sojovku, česnek, chilli a zeleninové lečo. Ve směsi obalíme naklepané a nasolené plátky masa a necháme přes...
více o Marinované plátky s bramborem-zapečené
Kotlety naklepeme, nařízneme, osolíme, opepříme. Pokud necháváme kost, lehce ji odřízneme od masa a naklademe na vyšší plech nebo pekáček. Na každou...
více o Kotletky na leču
Vinnou klobásu pokrájíme na cca 12-ti centimetrové nožičky, kdy každou obalíme v plátku slaniny a uložíme do zapékací mísy nebo malého pekáčku, kterou...
více o Vinná klobása pečená v leču
Uděláme si karbanátky (mleté maso, cibule na drobno, sůl, pepř - smícháme s hladkou moukou a tvarujeme placičky). Hlubokký plech vymažeme a naskládáme...
více o Karbanátky s lečem
Kroupy dáme do mísy, přidáme pokrájené brambory, cibuli, plátky klobásy, česnek, lečo (asi 3/4 litru), smetanu, osolíme a opepříme. Vše dobře...
více o "Krupník" - kroupy s klobásou a lečem
Králíka prošpikujeme slaninou a osolíme. Zbytek slaniny nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, přidáme sádlo, nakrájený pórek a feferonky. Chvíli...
více o Králík po cikánsku
Brambory nakrájíme na kostky, maso také. Přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, česnek, zeleninu nakrájenou na kostky, lečo, slaninu a klobásy. Osolíme...
více o Živánská
Párečky nasypeme do zapékací misky a přelijeme je lečem, ve kterém rozmícháme kečup s hořčicí a sojovou omáčkou. Kdo chce pikantnější sos, přidá...
více o Párky / buřty v leču
Anglickou slaninu a cibuli nakrájíme na kostky, osmahneme na tuku, přidáme lečo, kečup a fazole.
Dochutíme solí pepřem, česnekem a dle chuti chilli....
více o Pikantní fazole
Vepřové řízky nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme. Na oleji zpěníme cibulku, zaprášíme paprikou a orestujeme kostky. Zalijeme vodu a dusíme do...
více o Srbský vepřový guláš
Na olej dáme nadrobno pokrájenou cibuli a necháme smažit dozlatova. Potom přidáme na kostičky nakrájená játra, opeříme, přidáme na plátky nakrájený...
více o Játra na kyselo
Stehna krátce orestujeme v pekáči na oleji, vyndáme a z mouky a másla ve výpeku uděláme světlou jíšku. Přidáme lečo, dále asi 4 dcl vody, osolíme,...
více o Kuře a la Burgas
Z kuřecí nožky odstraním kůži. Na olivovém oleji krátce opeču maso, okořením, podleji vodou a přidám zeleninovou směs Tompu, popř. lečo. Vše dusím v...
více o Špagety s kuřecí nohou na leču
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu, slijeme a vložíme do vymazaného pekáčku. Pokryjeme je vrstvou sterilovaného leča, které zalijeme rozšlehanými...
více o Zapečené lečo s těstovinami
1) Na oleji zpěníme cibulku. Na zpěněnou cibulku přidáme kuřecí prsíčka nakrájené na kostičky. Prsa orestujeme, podlijeme vodou a necháme dusit asi 30...
více o Chanso omáčka na špagety
Kýtu nakrájíme na malé kostky a dáme upéci na zpěněnou cibuli. Přidáme ostatní přísady a nakonec sterilované lečo a vše společně podusíme do měkka....
více o Litoměřická směs
Fazole smícháme se scezeným lečem, na nudličky nakrájeným salámem, hráškem, na kostky nakrájenou kapií, sekanou cibulí, feferonkou a na hrubě...
více o Fazolový salát s lečem
Zapékací misku vymažeme olejem, na dno naskládáme kolečka cibule, slaninu nakrájenou na kostky, kuřecí maso, osolíme, opepříme, zalijeme lečem,...
více o Zapékané kuřecí maso s lečem a sýrem
Řízky pokrájíme na malé kostičky, stejně tak salám a cibuli. Vše smícháme, vmícháme lečo, brambory nastrouhané jako na placky, vsypeme solamyl,...
více o Kuřecí placičky Bianca
Škvarky, lečo a scezené kapie umeleme na masovém strojku. Přidáme hořčici, vegetu a vejce a vše důkladně promícháme.
Poté plníme do skleniček jako...
více o Škvarková pomazánka sterilovaná
Maso po okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme. Orestujeme. Lečo přelijeme do kastrolu, necháme vydusit přebytečnou šťávu. Nijak...
více o Hovězí nebo vepřové maso na leču
Lečo scedíme a necháme okapat. Škvarky, lečo feferonky a česnek pomeleme. přidáme vejce, hořčici vegetu a dobře promícháme. Plníme do sklenic a...
více o Pikantní škvarková pomazánka
Plátky naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme chilli omáčkou a posypeme grilovacím kořením (nebo paprikou). Plátky prudce osmahneme po obou stranách....
více o Hanácké bifteky
Uvaříte špagety, ale jen tak na půl doby, než je psáno. Na pánvičce osmahnete kousky kuřecího (může být ale i vepřové či mleté) masa. Na něj vylijete...
více o Torta di spaghetti KOPRA
Krkovičku naklepeme, na obvodu nařízneme, osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením. Na každou porci položíme plátek anglické slaniny, plátek...
více o Zapékané kotlety
Na oleji osmažíme mleté maso, mícháním oddělujeme od sebe, aby se navytvořil slepený "knedlík" masa. Osolíme, opepříme příp. přidáme ještě koření...
více o Rychlé zapečené brambory
Lečo krátce podusíme na pánvi, aby zhoustlo. Čtvrtky kuřete osolíme, opaprikujeme a potřeme utřeným česnekem. Párky přepůlíme a několikrát nařízneme....
více o Kuře v alobalu s lečem
Cibuli a salám nakrájíme na drobno a orestujeme na oleji.
Přidáme lečo (i s nálevem), osolíme, okořeníme oregánem a chvíli (3-5 minut) podusíme....
více o Pizza z tvarohového těsta
Plátky masa naklepeme, osolíme, popepříme a HODNĚ obalíme v mouce. Usmažíme na oleji cibuli do růžova, vložíme maso a po obou stranách opečeme.
Potom...
více o Vepřové plátky na leču
Očištěné lusky šikmo překrájíme a uvaříme ve slané a octem okyselené vodě do měkka.
Uděláme si světlou jíšku (olej, mouka) utřeme česnek a vmícháme do...
více o Fazolky na smetaně II.
Na vyškvařeném špeku se nechá zpěnit nadrobno usekaná cibulka, přidá se 1/2 klobásek (pokrájených na kolečka či měsíčky), osmahneme, přidáme česnek,...
více o Dědkův (pivní) guláš na burgundský způsob
Cibuli necháme na oleji zesklovatět, vložíme na nudličky nakrájenou kýtu a trochu prudčeji opečeme ze všech stran. Osolíme a opepříme, mírně podlijeme...
více o Katův šleh pro nenáročné
Maso nakrájíme na plátky (lze použít i kuřecí, krůtí či jiný druh vepřového), naklepeme, osolíme, opepříme a vložíme do vyššího pekáčku a opečeme (pod...
více o Vepřový plátek po Novohradsku
Housku nakrájíme na plátky zvlhčíme mlékem, dobře rozmělníme a vmícháme do mletého masa. Přidáme vejce, polovinu mouky, pepř, papriku a sůl. Z těsta...
více o Dalmatské čufty II.
Do pekáčku nalijeme lečo, lehce přisladíme a promícháme s troškou kečupu, přidáme na plátky nakrájené žampiony. Na směs klademe naporcované kuře...
více o Kuře na leču
Do zapékací mísy vyskládáme oloupanou a na kolečka nakrájenou cibuli. Stačí tak 1-2, ale záleží na každém, jak kdo má rád. Špekáčky rozkrojíme podélně...
více o Špekáčky na pivě jinak
Kuřecí maso den předem nakrájíme na proužky. Osolíme, opepříme, přidáme solamyl (1-2 lžíce), nakrájenou cibuli na půlkolečka a 1/2 pórku nadrobno....
více o Směs z kuřecího masa
Plátky masa naklepeme, po krajích nakrojíme jako řízky, aby se nekroutily, osolíme a opepříme. Prvně je obalíme ve strouhance, kterou dobře...
více o Hovězí plátky se zapečeným lečem
Kotlety naklepeme, osolíme a opepříme. Na pánvi orestujeme lečo s nakrájenými žampiony(odpařít co nejvíce vody). Na další pánvi orestujeme také maso....
více o Gratinované kotlety se sýrem a žampiony
Na sádle osmažíme cibuli, přidáme oba druhy masa nakrájené na nudličky, mletou papriku, pepř masox a dusíme, než je maso měkké.
Potom přidáme salám,...
více o Ďábelský kotlík
Krkovičku lehce naklepeme, po obvodu nařízneme, osolíme a opepříme. Na každou porci položíme plátek anglické slaniny, plátek šunky a lžíci...
více o Tatranské kotlety
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji, přidáme sklenici leča, lžičku hořčice a kečupu a podle chuti feferonky,...
více o Katův šleh II.
Cibuli pokrájíme na kolečka, osmahneme a zaprášíme mletou paprikou. Přídáme na kousky nakrájené hovězí maso, osolíme, opepříme a dusíme ve vlastní...
více o Čertovský guláš
Kotlety nažízneme, naklepeme, osolíme, opepříme, poprášíme mletou paprikou a opečeme po obou stranách na tuku. Kotlety vyjmeme a na tuku osmahneme na...
více o Vepřové kotlety v leču