Vepřové kousíčky v bramborové peřině

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1,5
      kg brambory
    • 1
      kg vepřové maso plecko
    • 3
      ks cibule střední
    • 4
      lžíce worcestrová omáčka
    • pepř celý mletý
    • sůl
    • 1
      dl bílé víno
    • kari cca půl kávové lžičky
    • 125
      ml zeleninové lečo nebo jinou nakládanou zeleninu
    • 0,3
      ks řapíkatý celer
    • 1
      balíček sýr na zapečení - není nutný
    • 125
      ml smetana lehká, stačí i mléko

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vepřové maso nakrájíme na malé kousky (cca 3 cm) a vložíme do misky. Zalejeme je worchestrem, vínem, osolíme a lehce opepříme. Maso v nálevu promícháme a pár minut necháme uležet.
2
Mezitím osmahneme cibuli na oleji. Pak přidáme na osmahnutou cibulku maso a nakrájený celer řapíkatý na kolečka. Až je maso osmažené, zmírníme oheň a přidáme kari. Pak vše zalejeme sterilizovaným lečem (zeleninou), přikryjeme pokličkou a chvilku podusíme. (Občas promícháme).
3
Během této doby vyskládáme vyšší pekáč, (vymazaný ze spoda olejem), na kolečka nakrájenými brambory, až přikryjeme celé dno. Kolečka brambor jsou cca 0,5 cm tlusté. Brambory osolíme. Na vrstvu brambor položíme směs masa a zeleniny a znovu přikryjeme kolečkama brambor. Přidáme další vrstvu směsi masa a zeleniny a znovu brambory. Tak postupujeme, dokud nenaplníme pekáč. Horní vrstva je bramborová. Na ni dáme na kolečka nakrájenou cibuli. Podlejeme trochou vody.
4
Pečeme pod pokličkou v troube na 200 stupňů cca 45 min (odhad, musí se hlídat), pak pokličku odejmeme a pokud je maso měkké, zalijeme trochou smetany a bez pokličky zapečeme, tak aby horní vrstva brambor začala lehce hnědnout. Dle chuti můžeme vše zasypat sýrem a na závěr zapéct. Podáváme s úsměvem. :-)

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.