Pikantní maso na "pivu"

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g vepřové maso
    • 1
      sklenice zeleninové lečo menší
    • 1
      ks cibule
    • 4
      kg rajčata
    • 6
      lžíce kečup - jemný
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      lžička kari
    • 1
      lžička koření - čína
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 3
      lžíce sojová omáčka
    • 1
      dl pivo - černé

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mleté maso osmahneme na pánvi, osolíme , opepříme. Po osmahnutí přidáme nakrájenou cibuli, zeleninové lečo( bez nálevu), rajčata. Směs podlejeme tmavým pivem, přidáme 6 lžic kečupu, sojovou omáčku, kari koření a čína koření. Množství koření dle chuti. Necháme to podusit cca 10-15 minut. Dále ochutnáme a dochutíme dle potřeby. Nakonec přidáme prolisovaný česnek.
2
Tento recept je velmi rychlý a variabilní dle vaší fantazie - můžete použít zeleninu různě(pórek, papriky, atd) a více či méně dokořenit - dle Vaší chuti.
3
Doporučuje se podávat s hranolky a někteří si k masové směsi dávají i tatarku.

Komentáře k receptu

  • Iveta Janatová
    Iveta Janatová |

    10. 8. 2008 00:10

    Něco podobného dělám z hovězím masem na guláš je to vynikající a u nás se k tomu podává rýže nebo těstoviny a navrch si dáme lžičku tatarky.U nás se to jmenuje -novopatský drahokam-.

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    4. 8. 2008 08:33

    Myslím,že by to nebylo špatné i se špagetami