Sytý salát Pipirrana

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 10 minut
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg rajčata zralá, červená
    • 1
      ks zelená paprika velká
    • 3
      plechovka tuňák - ve vlastní šťávě
    • 4
      ks vařená vejce
    • 4
      stroužek česnek rozdrcené
    • 1
      ks střídka z žemle
    • sůl
    • olivový olej
    • 1
      lžíce vinný ocet
    • šunka sušená (na posypání)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Oloupaná rajčata pokrájejte nadrobno. V hmoždíři či robotu rozmělněte česnek se solí a střídkou navlhčenou ve vodě. Přidejte žloutky z natvrdo uvařených vajec a utřete na hladký krém. Vmíchejte k němu ocet.
2
K rajčatům přidejte plátky ryby, pokrájenou papriku, jemně pokrájené bílky a krémovou zálivku. Osolte a podávejte posypané kousky šunky.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    25. 7. 2013 22:45

    Salát chuťově standardní, bohužel rajčata pouštěla neuvěřitelné množství vody (obzvlášť, co se nasolila zálivkou), takže salát pořád plaval v tekutině, před každým servírováním se musel slévat, tak vůbec nevypadal tak hezky jako na obrázku :) A docela mě zarazilo, že časopis F.O.O.D., od kterého by člověk čekal jistou úroveň, použije vazby jako "stroužek střídky z žemle" a opomene v receptu olivový olej, který má v ingrediencích. Hold recept šitý horkou jehlou...

Poslední navštívené:

Abecední seznam: