Jahodový dort s tvarohem a želé

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Korpus:
    • 200
      g jahody
    • 2
      ks vejce
    • 100
      g cukr krupice
    • 100
      g máslo změklé
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 0,5
      ks prášek do pečiva
  • Krém:
    • 100
      g máslo změklé
    • 250
      g měkký tvaroh
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 3
      lžíce cukr krupice dle chuti, 2 -
  • Želé:
    • 500
      g jahody
    • cukr krupice dle chuti
    • 1
      ks vanilkový pudink
    • 1
      dl voda
    • šlehačka
    • jahody ...

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Změklé máslo vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme vejce, mouku s kypřidlem a hrubě rozmačkané čerstvé jahody (nebo rozmražené). Dobře promícháme a těsto rozetřeme do dortové formy (22cm). Pečeme v předehřáté troubě na střední teplotu dorůžova, vyzkoušíme špejlí. Hotový korpus necháme vychladit, pak ho prokrojíme a naplníme tvarohovým krémem.
2
Krém: máslo utřeme s cukry, pak přidáme tvaroh a vymícháme hladký krém.
3
Želé: jahody hrubě rozmačkáme a dáme do kastrolku s 0,5 dl vody, osladíme dle chuti, přivedeme k varu, vmícháme pudink rozmíchaný v 0,5 dl vody a povaříme. Horké nalijeme na korpus, rozetřeme a necháme vychladit a proležet v chladu nejlépe 24 hodin.
4
Před podáváním můžeme dozdobit šlehačkou a jahodami - není nutné. Dort nepodáváme studený, necháme ho alespoň hodinu ohřát při pokojové teplotě.

Komentáře k receptu

  • Věra
    Věra |

    19. 6. 2013 10:55

    Jahodový korpus jem rozkrojila,naplnila tvarohovou náplní a pak už jen ozdobila šlehačkou s jahodou,protože jsem tolik jahod neměla.Korpus je výborně vláčný a s tvarohem uvnitř-velmi chutný kousek,děkuji.

  • Kamila kurtová
    Kamila kurtová |

    1. 9. 2012 21:53

    <:-) je super :-*

Poslední navštívené:

Abecední seznam: