Jahodový dort nebo řezy - nepečený

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1500
      g jahody
    • 200
      g cukr krupice dle chuti, cca
    • 300
      g piškoty cca
    • 2
      ks vanilkový pudink
    • 100
      ml voda
    • olej nebo máslo na potření formy s průměrem nad 23 cm
  • Dozdobení:
    • šlehačka
    • zakysaná smetana
    • jahody

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Jahody (bez stopek a omyté) dáme do hrnce, hrubě rozmačkáme a krátce povaříme. Osladíme podle vlastní chuti a sladkosti jahod. Ve studené vodě rozmícháme vanilkové pudinky, které za stálého míchání vlijeme do jahod a povaříme dle návodu na obalu.
2
Formu si vymažeme zlehka tukem, dno vyskládáme vrstvou jahod a zalijeme částí jahodového pudinku, který uhladíme. Opět vyskládáme piškoty, zalijeme pudinkem... Poslední vrstvu děláme jahodovou. Dort necháme vychladnout a dáme do chladna proležet, nejlépe přes noc.
3
Po rozležení nakrájíme a podáváme. Jednotlivé porce na talířku dle chuti dozdobíme šlehačkou, kopečkem zakysané smetany nebo čerstvou jahodou.
4
Pokud nemáme dortovou formu, můžeme takto naplnit i vyšší pekáček.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • image
    image |

    27. 6. 2016 15:18

    luxusni <3

  • Dana Urbanová
    Dana Urbanová |

    26. 6. 2015 11:04

    Několik let dělám stejně jablkový dort. Jahodový jsem zkusila poprvé a nezklamal, je také výborný a osvěžující. Děkuji.

Další doporučené recepty: