Čokoládová poleva se zakysanou smetanou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 20 minut
počet porcí: 20 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g cukr krupice
    • 8
      lžička voda
    • 200
      g čokoláda na vaření
    • 2
      kelímek zakysaná smetana 2 x 200 gramů = 400 gramů celkem

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cukr nasypeme do kastrolku a svaříme s vodou na cukerný roztok, do kterého dáme nalámanou čokoládu na vaření (používám nejméně 50-ti procentní). Za stálého míchání necháme čokoládu rozpustit, pak kastrolek odstavíme a do rozpuštěné čokoládové polevy vmícháme dvě zakysané smetany pokojové teploty. Poleva nám postačí na jeden velký plech o rozměrech cca 32 x 44 cm. Pokud chceme polévat dort, postačí nám udělat polevu z poloviční dávky, tj. ze 100 gramů čokolády, 200 gramů zakysanky, 100 gramů cukru a 4 lžic vody. Polevu necháme částečně zchladnout, polijeme s ní řezy, dorty... a dáme do chladna ztuhnout. Při krájení se poleva neláme, netrhá, drží tvar, ale stále zůstává krémově jemná. Polevu můžeme použít i jako součást pohárů, přeliv na palačinky...
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda na vaření Cukr krupice Voda Zakysaná smetana

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.