Cannelloni s boloňskou omáčkou a bešamelem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: ladab

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g cannelloni (až 250g) - těstoviny ve tvaru trubiček
    • olivový olej na vymazání pekáčku
    • 40
      g parmazán strouhaný
    • alobal
  • Boloňská omáčka pro 2 dospělé
    • 400
      g mleté maso
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      ks cibule menší
    • 2
      lžička koření na mleté maso
    • bazalka nebo Oregáno
    • 1
      sklenice nakládaná loupaná rajčata malá - 0,33l (tj. asi 4 ks)
    • olivový olej
  • Bešamel
    • 1
      ks cibule menší
    • 40
      g máslo
    • 40
      g hladká mouka
    • 0,5
      l mléko
    • sůl
    • 1
      ks hřebíček
    • 1
      ks bobkový list
    • pepř mletý
    • 1
      špetka muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Boloňská omáčka: na oleji osmažíme cibulku, když vůně zesládne, přidáme mleté maso, prudce opečeme a mícháme, pak přidáme koření, nakrájená rajčata, prolisovaný česnek a dusíme asi 10 minut.
2
Bešamel: cibuli zpěníme na másle, přisypeme mouku a necháme zhoustnout, mícháme. Takto připravenou jíšku necháme vychladnout, pak zalijeme mlékem a rozpustíme dohladka. Přivedeme k varu, neustále mícháme. Přidáme koření a necháme na mírném ohni vařit 20 minut. Pak přecedíme.
3
Pekáček trochu vymažeme olivovým olejem a nalijeme polovinu bešamelu. Cannelloni plníme boloňskou omáčkou a dáváme do pekáčku, měly by být asi dvě vrstvy (tento recept je pro 2,5 osoby - dva dospělé a jedno dítě, tak je tam vrstva jen jedna). Zalejeme druhou polovinou bešamelu a posypeme strouhaným parmezánem.
4
Dáme zapéct na 40 minut přikryté alobalem.

Komentáře k receptu

  • Veronika
    Veronika |

    20. 3. 2013 15:59

    Super :) konečně někdo,kdo nedává do boloňské omáčky kečup ;-)

  • Kvetka
    Kvetka |

    23. 10. 2012 12:20

    Táák a jdu na to :-)