Jahodový dort s želatinou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto na dortovou formu 23 - 2
    • 3
      ks vejce
    • vanilkové aroma - pár kapek
    • 100
      g polohrubá mouka
    • 70
      g cukr krupice
    • 1,5
      lžička prášek do pečiva
    • 2
      lžíce olej
    • 2
      lžíce vlažná voda
    • tuk
  • Krém
    • 350
      ml mléko
    • 1
      ks jahodový pudink
    • jahodový sirup nebo cukr dle chuti
    • 250
      g měkký tvaroh
  • Želatina
    • 1
      ks červené želé extra silné Dr. Oetker na 500 ml vody
    • 4
      lžíce cukr krupice
    • 500
      ml voda
  • Ovoce:
    • 250
      g jahody cca

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Korpus:
2
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Přidáme olej, vodu, aroma, mouku a kypřidlo, dobře promícháme a nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do připravené formy a dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu dorůžova. Vyzkoušíme špejlí, necháme vychladnout.
3
Z mléka sirupu a pudinku uvaříme hustý pudink, do kterého ihned vmícháme tvaroh a potřeme upečený korpus.
4
Na krém naskládáme čisté suché jahody a vše zalijeme želatinou připravenou dle návodu. Necháme v chladu ztuhnout a proležet.
5
Po nakrájení před servírováním můžeme dozdobit šlehačkou nebo čerstvou jahodou.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • R.Dvořáková
    R.Dvořáková |

    28. 5. 2015 10:10

    Výborný!Zvlášť oceňuji,že to není zas až taková kalorická bomba.

  • Josef
    Josef |

    25. 9. 2014 20:48

    Zena delala moc dobri dort.... Gdy sem date neco noveho O:-)

  • Josef
    Josef |

    25. 9. 2014 20:47

    Zena delala moc dobri dort.... Gdy sem date neco noveho O:-)

  • Tamara
    Tamara |

    21. 6. 2014 16:44

    Moc dobrý, nepřeslazený, osvěžující a snadný. <3