Koprová omáčka se ztraceným vejcem

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 80 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 80
      g máslo
    • 1
      lžíce cukr krupice
    • 50
      g hladká mouka
    • 500
      ml hovězí vývar
    • 200
      ml smetana ke šlehání
    • kopr
    • 4
      ks vejce
    • 600
      g brambory nové
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V kastrolu rozpusťte máslo. Přidejte lžičku cukru a lžíci octa a po chvilce i mouku. Míchejte, dokud mouka bublá. Nyní přilijte studený vývar a metlou ihned prošlehejte dohladka. Omáčku osolte a nechte zvolna vařit přibližně 20 minut. Průběžně ji míchejte, aby se nepřichytla.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat jíšku

2
Do provařené omáčky nalijte smetanu, rozmíchejte a nechte přejít varem. Nyní omáčku ještě dochuťte solí či octem a odstavte z ohně. Nakonec vmíchejte jemně nasekaný kopr.
3
V menším kastrolu přiveďte k varu asi 8 cm vysoký sloupec vody. Osolte, případně přidejte lžíci octa. Var zmírněte, utvořte ve vodě vír a doprostřed opatrně z malé výšky vyklepněte vejce. Vařte 3 minuty a poté vejce vyjměte děrovanou naběračkou.

RADA: Naměkko, nahniličko nebo natvrdo? Naučte se vařit vejce!

4
Dobře omyté brambory nakrájejte na čtvrtky a zalijte v hrnci vodou, osolte a uvařte doměkka. Podávejte přelité omáčkou a se ztraceným vejcem.
5
Tip: Omáčku můžete podávat i s houskovým knedlíkem.

RADA: VIDEO, jak na houskový knedlík

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.