Spaghetti con polpettini

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 90 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: TheKacabi

Suroviny

Vložit do nákupu
  • omáčka
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 1
      ks cibule menší
    • 2
      stroužek česnek
    • 40
      ml červené víno
    • 0,7
      l rajčatová omáčka
    • bobkový list
    • snítka tymiánu
  • polpettini
    • 500
      g mleté maso
    • 30
      g piniové oříšky
    • 50
      g parmazán
    • 50
      g pecorino
    • 30
      g pancetta
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce strouhanka
    • 1
      ks žloutek
    • oregáno
    • petrželka
    • rozmarýn
    • tymián
    • 2
      lžíce olivový olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Je vhodné, abyste při vaření omáčky použili nádobu, kterou budete moct dát do trouby. Na omáčku si rozehřejte lžíci olivového oleje a osmažte na něm 1 malou nakrájenou cibulku. Přidejte 2 prolisované stroužky česneku a zlehka smažte další 3 minutky. Přilijte 40 ml červeného vína a vařte, dokud se tekutina nezredukuje na 2 třetiny. Přidejte 0,7 litru rajčatové omáčky, bobkový list a snítku tymiánu a povařte. Dochuťte a dejte stranou. Rajčatovou omáčku si můžete koupit hotovou např. v Intersparu, nebo můžete použít konzervovaná rajčata.
2
Na polpettini, neboli masové kuličky, budete potřebovat 500 g mletého masa, 30 g opražených piniových oříšků, 50 g strouhaného parmazánu a pecorina, 30 g nakrájené pancetty, 2 lžíce strouhanky, 2 stroužky prolisovaného česneku, žloutek, oregáno a petrželku, rozmarýn a tymián a pořádně prohněťte, než se suroviny spojí.
3
Vytvarujte masové kuličky velikosti pingpongového míčku. Rozehřejte 2 lžíce olivového oleje a kuličky ze všech stran osmahněte. Pak vložte do omáčky a do trouby a pečte asi hodinu na 190°C, dokud omáčka nezhoustne a maso se nepropeče.
4
Uvařte špagety a smíchejte s omáčkou. Podávejte s nastrouhaným parmazánem a snítkou bazalky.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: