Kuře s hermelínovou omáčkou

moje hodnocení:

3,5

hodnotilo: 2
doba přípravy: 90 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks kuřecí maso stehna
    • 2
      ks hermelín
    • máslo
    • 1
      kelímek smetana
    • koření - zlaté kuře nebo grilovací koření

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Stehna upečeme v troubě na másle a dbáme na to, aby bylo dost výpeku.
2
Pečená stehna vyjmeme a výpek dáme do hrnce, zalejeme vařící vodou a dáme vařit. Přidáme na hrubo nakrájený hermelín a vaříme, dokud se nerozvaří.
3
Po celou dobu musíme míchat, hermelín se rád přichytává ke dnu. Poté celou směs rozmixujeme a přepasírujeme a dáme znovu vařit. Zahustíme moukou namočenou ve smetaně.
4
Příloha: rýže, knedlíky, brambory.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Dawa
    Dawa |

    5. 12. 2010 15:29

    to urcite ano, ale v tom pripade je nutno pocitat s mensim mnozstvim soli pri ochucovani kurete, hlavne v pripade nivy.

  • Jana Kulakevičová
    Jana Kulakevičová |

    1. 2. 2008 23:12

    jiřino,nejsem autorka receptu,ale myslím že by šlo určitě použít i jiný sýr,myslím že by byl dobrý nějaký ementálského typu... nebo niva.....

  • Jitka Bublová
    Jitka Bublová |

    1. 3. 2007 13:27

    Dělám velmi podobný recept, jen jednodušší na přípravu a bez mouky. Stehna (osolená a malličko opepřená) položíme do pekáčku nebo do remosky, přidáme nakrájený hermelín a zalijeme šlehačkou. Pečeme zpočátku přikryté, pak odkryjeme a necháme dopéct - hermelín se šlehačkou vytvoří úžasnou omáčku. Pokud se někdy šlehačka moc vypéká, přiliju mléko. Výborná varianta je kuře před pečením vydatně potřít česnekem. Podáváme spíš s bramborem.

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    21. 2. 2007 11:38

    Neviem, či je to ten istý anonym, ktorý občas popíše problémy, ale ak áno, tak je to asi nejaký asketik, nie ?Pri každom recepte operuje diétami:)))

  • Jiřina
    Jiřina |

    21. 2. 2007 11:13

    Prosím vás, můžeme hermelín, nahradit nějakým jiným sýrem? Syn zrající sýry nemá rád. Recept je zajímavý, chtěla bych ho vyzkoušet.

  • Martin
    Martin |

    21. 2. 2007 11:09

    Milý anonyme, každý vaří a kupuje potraviny podle svého zdraví. Jestli chcete vařit dietně, nik vám v tom nebrání.

  • anonym
    anonym |

    19. 2. 2007 16:08

    Zřejmě dobré, ale strašně kalorické a chudák žlučník.