Kuře s dvěma omáčkami

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks kuřecí maso prsa (celá - bez kůže)
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 2
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      ks červená paprika
    • 2
      ks paprika - žlutá
    • 1
      špetka cayenský pepř
    • 2
      lžička rajský protlak
    • 1
      špetka bazalka
    • 150
      ml bílé víno - suché
    • 150
      ml drůbeží vývar
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      ks bobkový list
    • 1
      snítka tymián
    • 2
      snítka petržel

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do dvou kastrůlků nalejeme po 1 lžíci oleje, 1 prolisovaném stroužku česneku a 1 nakrájené cibuli. Do jednoho přidáme nadrobno nakrájenou žlutou papriku a bazalku. Do druhého přidáme nadrobno nakrájenou červenou papriku, protlak a cayenský pepř. Obsah obou kastrůlků vaříme na mírném ohni asi 2 minuty (pokud je hmota příliš suchá, podlejeme ji trošičkou vody), zvlášť rozmixujeme a každou hmotu ještě propasírujeme. Vrátíme zvlášť zpět, osolíme, opepříme. Bobkový list svážeme s natí petržele a tymiánu.
2
Maso dusíme ve víně s vývarem a bylinkami do měkka. Omáčky ohřejeme, rozdělíme na talíře (na každý oba druhy), obložíme na plátky nakrájeným masem a podáváme s pečenými brambory.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.