Chilli Con Carne - mexická specialita

moje hodnocení:

3,7

hodnotilo: 3
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: T.Steidenova

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      lžíce olej
    • 1
      ks cibule nasekaná na jemno
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      ks červená paprika
    • 500
      g mleté maso - hovězí
    • 400
      g fazole
    • 400
      g nakládaná loupaná rajčata
    • 300
      ml hovězí vývar
    • 1
      balení rajský protlak malé
    • chilli
    • paprika - sladká
    • římský kmín
    • majoránka
    • pepř mletý
    • sůl
    • 2
      kostka čokoláda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na oleji zpěníme cibuli. Přidáme česnek, papriku, chilli, sladkou papriku a římský kmín a chvíli promícháme.
2
Osmahneme mleté maso, poté to celé podlijeme vývarem, přidáme konzervovaná rajčata, majoránku, sůl a rajský protlak. Promícháme, ztlumíme plamen a necháme dvacet minut probublávat.
3
Nakonec přidáme scezené fazole a dvě kostičky čokolády a necháme deset minut provařit na mírném plameni. Před konzumací necháme deset minut odstát.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • shennna
    shennna |

    8. 1. 2017 11:55

    Přidala sem ještě kukuřici a taky výborný, čili jen malou lžičku a bylo to super :)

  • Andys70
    Andys70 |

    15. 2. 2015 10:46

    Držel jsem se receptu a vynikající. Pokud to uděláte dostatečně husté, tak zabalené v tortile to nemá chybu.