• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
    • Recepty.cz
    • Chilli con carne
    Napište svůj komentář k receptu

    Chilli con carne

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    3.9
    hodnotilo: 32
    doba přípravy: 150 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Chilli con carne
    Chilli con carne
    Chilli con carne
    Chilli con carne
    Chilli con carne
    Chilli con carne
    Chilli con carne
    Chilli con carne
    6fotografií
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    5 porce
      • 1
        ks cibule
      • sůl
      • 500
        g rajčata
      • petželka
      • 2
        stroužek česnek
      • 2
        lžíce rostlinný olej
      • 0,25
        lžička pepř mletý
      • 0,50
        lžička chilli
      • 1
        lžíce paprika - sladká
      • bobkový list
      • 0,50
        lžička oregáno
      • 500
        g mleté maso - hovězí
      • 200
        g fazole
      • 2
        ks zelená paprika

    Postup přípravy receptu

    1
    Fazole namočíme přes noc do studené vody a druhý den je uvaříme doměkka. Ve velkém hrnci osmažíme nadrobno nasekanou cibuli, přidáme utřený česnek a společně restujeme asi minutu. Přidáme mleté maso a dále restujeme až maso ztratí růžovou barvu.
    2
    Přisypeme nasekaná rajčata, papriky, uvařené fazole, petrželku, koření, sůl a vše důkladně promícháme. Hrnec přiklopíme a směs velmi zvolna dusíme za občasného míchání asi 2 hodiny. Podáváme s čerstvým bílým pečivem.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Chilli con carne V.

    Chilli con carne V.

    Chilli con carne IV.

    Chilli con carne IV.

    Chilli con Carne VII.

    Chilli con Carne VII.

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Ivan
      Ivan | 21. 6. 2016 17:08

      Mám rád Chilli con Carne ale když jsem uviděl úvodní fotku začal jsem hledat jiný recept:D:D

    • hanuman
      hanuman | 7. 4. 2016 18:35

      nejsou,jenom zmeknou....rozvarit fazole:D? to snad ani nejde ne!?

    • Jana
      Jana | 11. 10. 2015 11:28

      Není lepší tam dát fazole až ke konci,nejsou pak rozvařené?

    • Paja
      Paja | 29. 9. 2015 07:58

      Tak tohle je naprosto skvělé. Nevím teda jaké chilli přesně do toho dáváte, ale dala jsem Habanero a musela jsem dávku zvýšit na celou lžičku, ale pokud je to Buth Jolokia tak tu půlku lžičky chápu, možná i méně, je pravda, že přítel ještě dosypával, ale ten už má plechový jazyk. Po dvou hodinách se to zredukuje opravdu tak na dvě dávky, ale my se olizovali až za ušima. Skvělý recept <3

    • Uncool
      Uncool | 7. 11. 2014 09:50

      Popravde jsem zmaten, v pravem Chili con carne (ano, psano jen s jednim l) by preci fazole a rajcata nemela byt. :-\

    • arnošt
      arnošt | 1. 7. 2013 10:30

      čokoládu jo ? dobře vám jeb.

    • Demon
      Demon | 10. 12. 2012 10:24

      S tou čokoládou bych to ale moc nepřeháněl. Dal jsem tam 4-5 čtverečků kvalitní hořké čokolády na vaření do plného velikého hrnce a bylo to v tom cítit až moc. Dal bych tak 1-2 čtverečky.

    • Jarouš
      Jarouš | 1. 12. 2012 20:47

      Nejvíc mi vadí, že se prý připravuje recept. Ten je přece předložen, připravuje se pokrm!!!

    • Jana
      Jana | 2. 11. 2012 13:19

      Moc dobré, až mě to překvapilo... Ale 2 hodiny jsem to nedusila teda :-P

    • dagmar motlová
      dagmar motlová | 9. 3. 2010 22:07

      kupte černé fazole, dají se použít rovnou z plechu, dávám ještěkukuřici, bobek, papričky jalapeňo, a kys.smetanu na zjemnění, zahustit rozdrc.kukuř.lupínky, a nakonec kousek hořké čoko, vychytávka z kurzu vaření, nebojte se toho!dát do tortil, sypat sýrem, ještě kysku, zabalit a ohřát nebo zapéct, tak to je žrádlo!!

    • Petule B.
      Petule B. | 9. 3. 2010 18:26

      Přesně takto ho dělám i já, ještě navíc přidávám mletý kmín a koření Chilli con carne (Kotányi), je dost povedené. Někdy si také vypomohu rajčaty z plechovky. U nás se po chilli chlapi můžou utlouct :) Výborný recept!

    • Lenka Neznámá
      Lenka Neznámá | 12. 2. 2009 11:26

      TORTILLAS: 500 g hladké pšeničné mouky, 6 lžic oleje, 280 ml vody, 10 ml soli. Do mouky se solí zamícháme olej, vlejeme horkou vodu. Zpracujeme těsto. Ukrajujeme malé kousky, vyválíme velmi tenkou placku. Pečeme na suché, rozpálené pánvi krátkou dobu.Pozn. Tenhle recept jsem jen okopírovala z jiného receptu. Zkoušela jsem je a byly opravdu výborné.

    • Jana Vesela
      Jana Vesela | 28. 8. 2007 15:58

      Muzu se zepat, jak delate tortily?

    • Mirka Mikulaskova
      Mirka Mikulaskova | 10. 4. 2007 17:49

      Dobry, ale chybi vam tam jeste mlety kmin, jinak tady na Floride se da koupit hotovy SLOPPY JOE SAUCE, ktery je vyrobeny prave z cibule, zelene papriky a rajcat, mozna je k dostani i u vas. varime to deckam ve skole k obedu a podavame v hamburgerovych bulkach, jak jinak v Americe, zejo?

    • zvonek
      zvonek | 23. 3. 2007 11:27

      doporučuji použít místo mletého hovězího roštěnou nakrájenou na nudličky, které necháme proležet přes noc v oleji s citronovým prpřem. Rajčata a papriky jsou zbytečné. Zanikne výrazná chuť fazolí s masem.

    • Janiac
      Janiac | 24. 1. 2007 16:39

      mám ještě rychlejší variantu- na osmahnuté maso přidám koupené lečo, rajčatový protlak (v nouzi trochu kečupu) a fazole v plechovce v tomatové omáčce (jediný poživatelný tesco výrobek). je to sice šizené, ale co byste chtěli- udělala jsem si z toho "kolejní" recept :-D

    • Hana Rožníčková
      Hana Rožníčková | 1. 11. 2006 11:50

      Zkuste někdy toto jídlo udělat z kvalitního hovězího, nakrájeného na nudličky. Tam doba varu bude opravdu cca 2 hodiny, ale na mleté maso mi přijde dost dlouho.

    • Tančí Mezi Pomeranči
      Tančí Mezi Pomeranči | 1. 11. 2006 11:44

      Opravdu výborné, taky jsem přidala protlak, maso dusím dvě hodinky, podávám s tortilou i s rýží a je to fakt skvělá bašta :-))

    • Franky
      Franky | 12. 9. 2006 12:54

      2 hodiny dusenia su na poriadne premiesanie chuti zo vsetkych ingrediencii. V tomto jedle dost prevladaju koreniny. Napodobne napr. Bolognska omacka na cestoviny sa vari 2 hodiny a pritom ingrediencie su hotove za 20-30.

    • Anonym
      Anonym | 14. 8. 2006 11:56

      taky nechapu proc 2h, mlety je hotovy za pul hodky

    • Libor
      Libor | 25. 1. 2006 06:34

      Rajčata nejdřív spařím a oloupu, zdá se mi to bez těch slupek lepší. Uvařené fazole přidávám až ke konci.

    • Zuzka
      Zuzka | 19. 12. 2005 12:22

      Diky za skvely recept. Dusila jsem hodinu a pul. Misto zdlouhaveho vareni fazoli jsem pridala fazole v plechovce. Tortilly jsou opecene za chvilku. Jeste jsem pridala strouhany syr a bylo to labuzo...

    • Já :)
      Já :) | 17. 9. 2005 16:46

      Dusit určitě 2 hodiny.

    • naxu
      naxu | 13. 9. 2005 22:40

      Chutnalo i rodilemu Mexicanovi! Nechala jsem dusit 2 hodiny, jako priloha opekane kukuricne torilly. Mnamka!

    • Karel Š
      Karel Š | 27. 5. 2005 15:18

      Dělám to z kostek masa, takže po osmahnutí masa osmahnu papriku a podleju. Další pokračování je až je maso hotové. Papriku dám na konci, aby zůstala tužší a fazole nechávám jen prohřát.

    • Klára
      Klára | 5. 2. 2005 11:10

      Mě to moc chutnalo, přidávám ještě 2-3 malé konzervy rajčatového protlaku. Nechávám to taky dusit minimálně dvě hodiny, 20 minut je málo.

    • honza
      honza | 3. 2. 2005 14:07

      nedalo by se to sežrat s Tortilou??

    • . .
      . . | 2. 10. 2004 15:48

      Nedusíme 2 hodiny, jenom 20 minut!Máte to trochu popletené.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí Karbanátky Chilli con carne
    Maso Hovězí Mleté Oběd Večeře Smažení Vaření Restování USA Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Česnek Chilli Cibule Fazole Mleté maso - hovězí Oregáno Paprika - sladká Pepř mletý Petželka Rajčata Rostlinný olej Sůl Zelená paprika
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Nepečený jogurtový dort

    Nepečený jogurtový dort

    Lahůdková sekaná

    Lahůdková sekaná

    Horácké knedlíky

    Horácké knedlíky

    Maso v jogurtu

    Maso v jogurtu

    Jogurtový moučník

    Jogurtový moučník

    Cuketa v sýrové omáčce

    Cuketa v sýrové omáčce

    Bůčkový holandský řízek

    Bůčkový holandský řízek

    Kuře pečené na bramboráku

    Kuře pečené na bramboráku

    Meruňkové bonbony

    Meruňkové bonbony

    Doporučujeme

    20 minut
    Tvarohová pomazánka s vejci

    Tvarohová pomazánka s vejci

    105 minut
    Krůtí roláda s citronovou majonézou a pečeným salátem

    Krůtí roláda s citronovou majonézou a…

    60 minut
    Grilovaný lilek Badrijani

    Grilovaný lilek Badrijani

    60 minut
    Vídeňský řízek se smetanovou kaší

    Vídeňský řízek se smetanovou kaší

    20 minut
    Salát z pečené červené řepy

    Salát z pečené červené řepy

    30 minut
    Sushi burger

    Sushi burger

    45 minut
    Jahodové tiramisu II.

    Jahodové tiramisu II.

    5 minut
    Smoothie bowl s jahodami

    Smoothie bowl s jahodami

    Poslední sledované recepty

    18
    Palačinky
    Palačinky
    17
    Rychlovka z papiňáku
    Rychlovka z papiňáku
    14
    Sushi burger
    Sushi burger
    14
    Vídeňský řízek se smetanovou kaší
    Vídeňský řízek se…
    13
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka

    Zajímavé články

    Krůtí sekaná: Recept na nejoblíbenější pokrm z mletého masa!
    Krůtí sekaná: Recept na nejoblíbenější pokrm z…
    Americké lívance a jejich líná verze podle Haliny Pawlowské
    Americké lívance a jejich líná verze podle Haliny…
    Farmářské trhy: Průvodce nákupem a recepty nejen na víkend
    Farmářské trhy: Průvodce nákupem a recepty nejen…
    Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču si zamilujete!
    Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču…
    Nejkrásnější mechové dorty a další jarní dezerty inspirované přírodou
    Nejkrásnější mechové dorty a další jarní dezerty…

    Sledujte nás

    AHA.cz Fanoušci šílí: Konečně záběry s Schumacherem!

    Fanoušci šílí: Konečně záběry s Schumacherem!

    AHA.cz Kostkové šlape na paty Gondíková? Takovou sprchu Tereza nezažila!

    Kostkové šlape na paty Gondíková? Takovou sprchu Tereza nezažila!

    AHA.cz Deník Aha! 17.4.2021

    Deník Aha! 17.4.2021

    Dáma.cz Anny Ondráková: Měla obdiv Hitlera, miloval ji boxer a točila s Hitchcockem

    Anny Ondráková: Měla obdiv Hitlera, miloval ji boxer a točila s Hitchcockem

    Dáma.cz 109 let od zkázy Titanicu: Při natáčení filmu málem zemřela Kate Winslet

    109 let od zkázy Titanicu: Při natáčení filmu málem zemřela Kate Winslet

    Ženy.cz Zapomeňte na rozparky a mini, tohle jsou nejvíc sexy sukně sezony!

    Zapomeňte na rozparky a mini, tohle jsou nejvíc sexy sukně sezony!

    Maminka.cz Tohle musíte vidět! Intimní, syrové i dojemné fotografie z porodů

    Tohle musíte vidět! Intimní, syrové i dojemné fotografie z porodů

    Reflex.cz Koronavirus jako čínská chřipka? Je moderní všude hledat rasismus, ale názvy mutací už nikomu nevadí

    Koronavirus jako čínská chřipka? Je moderní všude hledat rasismus, ale názvy mutací už nikomu nevadí

    E15.cz Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Abecedazahrady Skleník, fóliovník a pařeniště na balkon: Jak je vyrobit jednoduše a levně?

    Skleník, fóliovník a pařeniště na balkon: Jak je vyrobit jednoduše a levně?

    Další doporučené recepty:

    Chili (chilli) con carne
    Chili (chilli) con carne
    Chili con carne
    Chili con carne
    chili-medové paličky
    chili-medové paličky
    Chilli Con Carne - mexická specialita
    Chilli Con Carne - mexická specialita
    Chilli con carne IV.
    Chilli con carne IV.
    Chilli con carne od Camm
    Chilli con carne od Camm
    • Recepty.cz
    • Chilli con carne
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí