• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Domácí veka
    Napište svůj komentář k receptu

    Domácí veka

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    3.9
    hodnotilo: 65
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Domácí veka
    Domácí veka
    Domácí veka
    2fotografie
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 1
        kg hladká mouka
      • 100
        g máslo
      • 1
        lžička sůl
      • 0,25
        l mléko
      • 0,25
        l voda
      • 50
        g droždí

    Postup přípravy receptu

    1
    Nejdříve uděláme klasický kvásek, pak přidáme další - mouku, vodu, máslo, sůl a zamícháme a těsto vypracujeme, necháme kynout. Vykynuté těsto rozdělíme na 4 části, díly jednotlivě rozválíme a zatočíme. Dáme na plech s pečícím papírem, potřeme žloutkem a pečeme 30 min. na 200 °C.
    2
    Místo veky můžeme uplést i housky...
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Plněná veka II.

    Plněná veka II.

    Harlekýnská veka dle p. Sandtnerové

    Harlekýnská veka dle p. Sandtnerové

    Domácí perník

    Domácí perník

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Zdeňka
      Zdeňka | 12. 3. 2016 17:44

      Tak i já jsem se dopracovala k tomuto receptu na veku a musím jen chválit. Veky jsou opravdu jiné než v obchodě kupované- jsou suprovní, těsto jsem si po přečtení předešlých recenzí trošku více přisolila a vůbec to nevadí. Dnes peču rohlíky a myslím, že to bude bomba perfektos :-). Těsto mohu doporučit. :-D

    • Roman
      Roman | 16. 3. 2015 14:27

      Těsto zpracovávám v robotu, nechám vykynout, jinak by nešlo vyválet, vykynutím trochu změkne, je tuhé a nelepí se. Potom dám znovu kynout do trouby při 50 st.

    • Roman
      Roman | 16. 3. 2015 14:20

      Dělám z polovičního množství rohlíky, na jeden plech, jsou skvělé, tak mi jen málo zbude na strouhanku :-) Do kvásku nejdříve přidávám špetku cukru. Soli do těsta dávám podle receptu. Rohlíky i strouhanka jsou voňavé.

    • Nikola
      Nikola | 27. 8. 2014 16:34

      Jak dlouho mam nechat vykynout?:)

    • Kamil
      Kamil | 13. 7. 2013 19:09

      Přidal jsem zhruba o lžičku a půl více soli a těsto jsem nechal vykynout v troube při 50 stupních. Udělal jsem 2 veky (moc dobré - lepší než z obchodu) a ze zbytku housky sypané kmínem. Byly křupavé, kam se hrabou ty kupované!. A celé to nevyšlo dráž než z obchodu. Moc díky za recept, na veku tukovou a balenou gumovou od teď peču! ;-)

    • Zdenka Loutocká | 4. 4. 2013 19:10

      Jednoduše - vynikající!!! Pekla jsem z celé dávky, ale těsto jsem rozdělila na 2 veky a 6 menších kousků a zapletla klasické pletýnky, sypané solí a kmínem. DOPORUČUJI!!! :-)

    • haolza | 12. 11. 2012 14:25

      Veky jsou výborné, také dávám více soli, propočítala jsem si vše na množství 3/4 kg mouky a dělám z tohoto množství dvě veky, ale veky nestáčím, pouze vytvaruji do dvou delších válečků, jejich krájení a mazání je pak mnohem snažší.

    • silvik T.
      silvik T. | 11. 11. 2012 14:13

      Podle komentářů jsem přidala víc soli.S těstem se krásně pracovalo,ale chuť veky nic moc.Vše se povedlo tak jak mělo,nádherně vyskočila,ale nechutnalo mi to.

    • Hope.rock | 21. 5. 2012 12:04

      Naprosto dokonalé... :) ode dneška je musím péct pořád dokola... Doporučuji všem. Velmi chutné a lehoučké... :-)

    • JEDNODUŠE | 8. 4. 2012 18:33

      Vaky jsou velice chutné, pouze na naši chuť musím příště o dost více osolit. jinak nemají chybu. Děkuji za receptík a dávám jedničku =-O

    • nama | 8. 4. 2012 16:30

      před chvilkou dopečena, ještě nevím jaká je, protože chladne, neměla jsem mléko,ale uvidíme, jinak se s ní krácně pracovalo, teď už jen ochutnat , pak písnu jak dopadla ;)

    • jmuell1 | 2. 4. 2012 16:14

      Taky mi chybí jednička s hvězdičkou! Výborné těsto, skvěle se s ním pracuje. A syn si tu právě pochutnává na "velkém rohlíčku" s máslem. Určitě budu dělat znova. Děkuji.

    • katuskabeluska | 10. 11. 2011 22:43

      Veka teda chuťově hrůza, chutnalo to jak samotná mouka, nevím proč, jestli jsem tam dala málo soli, nebo měla dát jen mléko místo vody :-\

    • bolina33 | 1. 7. 2011 00:11

      Veky jsou výborné. Nejsem žádná zkušená kuchařka a přesto se povedlo. Díky!

    • Petra_z_Pardubic
      Petra_z_Pardubic | 27. 6. 2011 20:46

      Nemusí být špatné dělat i preclíky. Jen to více vysušit.

    • zujano | 24. 4. 2011 16:46

      Jak jsem si tak projížděla komentáře, musím jen souhlasit a není co dodat. Veky jsou skutečně skvělé. Nedá se to srovnat ani s tou nejchutnější z obchodu. Domácí je holt domácí. Navíc opravdu nejsou pracné a s těstem se skvěle pracuje. Dávám za jedna (chybí mi tu jednička s hvězdičkou!!!)

    • Kamyla
      Kamyla | 25. 2. 2011 12:39

      Výborné těsto! Již jsem pekla několikrát - dělám housky, přiložila jsem foto. Moc dobře se s těstem dělá. Je tužší, takže houstičky jdou rychle od ruky. Napeču z dvojité dávky, rozdělím do mrazáku a pak vyndavám podle potřeby a jsou stále čerstvé. Super! <3

    • Cacica
      Cacica | 22. 2. 2011 07:09

      A poradíte někdo s tím stáčením? :-S

    • beba | 6. 1. 2011 22:35

      Robila som z polovičnej dávky. Cesto bolo ale dosť tuhé, nedalo sa miesiť vareškou ako klasické kysnuté cesto, ale musela som ručne. A tiež asi málo nakyslo.Ale inak "veky" boli chutné, yjedli sa ešte skoro teplé. Hodnotila som 1. Aj vy máte to cesto také tuhé, alebo som urobila niekde chybu?

    • Bargottka
      Bargottka | 30. 12. 2010 21:16

      Opravdu vydařený recept, jen jsem trošku bojovala se stáčením, rozšklebily se mi, cíp jsem měla nahoře :-! A určitě budu příště dělat z celé dávky jen 2 veky, aby byly větší, jsou pro mě dost malé. Přeji hodně zdaru a moc chválím <:-)

    • Jana
      Jana | 8. 11. 2010 19:02

      Přečetla jsem si váš recept a zítra ho vyzkouším, těsto budu dělat v domácí pekárně, protože mám problémy s rukama a těsto bych nevymíchala. dám vám vědět ale podle ohlasů budou určitě dobré děkuji za recept.

    • Martina U. | 16. 10. 2010 23:52

      Děkuji za recept. Minulý týden jsem pekla poprvé, těsto mi zadělala pekárna z poloviční dávky, ze které byly dvě veky - vypečená kůrčička a mechová střídka. Jen se po nich zaprášilo.....dnes jsem pekla znovu a opět beze zbytku zmizely. Takové jsem v obchodě opravdu ještě nikdy nekoupila.

    • Lenka Nováková
      Lenka Nováková | 3. 1. 2010 19:38

      Tak jsem právě dopekla a je prostě fantastická!!!! Pryč s kupovanými:-)

    • A B
      A B | 30. 12. 2009 19:10

      PS: hodnotím 1

    • A B
      A B | 30. 12. 2009 19:09

      dnes jsem pekla, jen z poloviční dávky 2 veky - už jsou vychládlé, čerstvé se dají jíst i jen tak bez ničeho. Mám obavy, že manžel jednu do večera spořádá.

    • Bahar Karaer
      Bahar Karaer | 30. 12. 2009 17:00

      Taky jsem je dneska upekla a jsou skutecne vyborne, nadychane proste skvele. Moc dekuji za recept. Davam za 1 s hvezdickou!

    • jaja 13
      jaja 13 | 10. 10. 2009 17:29

      Také jsem ji dnes pekla, je výborná. Jen jsem nahradila asi čtvrtinu mouky celozrnnou.

    • Pavla Janálová
      Pavla Janálová | 10. 10. 2009 10:58

      Včera jsem pekla a můžu říct, že je opravdu výborná a přitom tak jednoduchá. V obchodě už kupovat nebudu! Díky moc za recept, dávám 1

    • Eva Kalkušová
      Eva Kalkušová | 1. 5. 2009 15:33

      Děkuji za velmi dobrý recept, příprava je snadná a chuť moc dobrá :) Také dávám za jedna ;)

    • Marie Kyrianová
      Marie Kyrianová | 4. 3. 2009 17:58

      V pátek jsem vyzkoušela veky upéct a mohu říci,že jsou vynikající. Děti ještě druhý den chodily jestli jsou ještě ty výborné chlebíčky. Ale po večerní oslavě nic nezbylo,naopak bylo málo. Už v obchodě veku kupovat nebudu.Tyto nedají skoro žádnou práci a s kupovanými se nedají srovnat. Díky za recept a dávám za 1

    • Helena Pešková
      Helena Pešková | 10. 1. 2008 18:11

      Dnes jsem upekla tyto veky z poloviční dávky, zadělávala jsem těsto v domácí pekárně, kde jsem ho i nechala vykynout.Do kvásku jsem jen přidala kávovou lžičku medu. Veky jsou VYNIKAJÍCÍ, kypré, mechové...dporučuji.Dávám za jedna a přikládám foto

    • micina
      micina | 1. 1. 2008 20:02

      pekla jsem na silvestra a chvalim. jsou dobroucke

    • alena
      alena | 14. 11. 2007 16:12

      souhlasím s domácím pečením,nehorázné ceny nejen pečiva nás zaženou zpátky do jeskyn

    • Krista
      Krista | 7. 11. 2007 05:38

      Při dnešní ceně za rohlík 2,50 a pětičlenné rodině mi asi nezbyde, než aspoň občas péct i běžné pečivo. Vyzkouším a pak dám vědět jak to dopadlo.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Slané pečení
    Pokrmy Pečivo Pečení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Droždí Hladká mouka Máslo Mléko Sůl Voda
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Plněná bageta

    Plněná bageta

    Klasické kremrole

    Klasické kremrole

    Bulharská trošije (nakládaná zelenina)

    Bulharská trošije (nakládaná zelenina)

    Pikantní škvarková pomazánka

    Pikantní škvarková pomazánka

    Dušená mrkev s džusem, bez jíšky

    Dušená mrkev s džusem, bez jíšky

    Curry rizoto s kuřecím masem a rajčátky

    Curry rizoto s kuřecím masem a…

    Tvaroh s rakytníkovým pyré

    Tvaroh s rakytníkovým pyré

    Jablkovo-tvarohový koláč se skořicovou drobenkou

    Jablkovo-tvarohový koláč se…

    Pečený čaj - hruškový

    Pečený čaj - hruškový

    Doporučujeme

    75 minut
    Citronový chlebíček s mandlemi

    Citronový chlebíček s mandlemi

    50 minut
    Kotlety plněné kysaným zelím

    Kotlety plněné kysaným zelím

    20 minut
    Salát se sázenými vejci

    Salát se sázenými vejci

    45 minut
    Buchtičky s krémem

    Buchtičky s krémem

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    15 minut
    Fazolový salát s rajčaty

    Fazolový salát s rajčaty

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    Poslední sledované recepty

    38
    Brokolicová polévka se smetanou
    Brokolicová polévka se…
    35
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    32
    Míša řezy
    Míša řezy
    30
    Palačinky
    Palačinky
    28
    Domácí kuřecí čína
    Domácí kuřecí čína

    Zajímavé články

    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč za chod
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč…
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co jste o jeho historii nevěděli
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co…
    Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé princezny, piráty, víly i fotbalisty
    Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé…
    MasterChef Česko: Uvařte klasická jídla jako profík s vylepšováky soutěžících!
    MasterChef Česko: Uvařte klasická jídla jako…
    Rychlé polévky: 7 skvělých receptů na každý den v týdnu
    Rychlé polévky: 7 skvělých receptů na každý den v…

    Sledujte nás

    AHA.cz Královna převezla Meghan! Zákrok hodný velké panovnice

    Královna převezla Meghan! Zákrok hodný velké panovnice

    AHA.cz Dara nebyla sama! Štaidlovi podlehla i dcera známého zpěváka

    Dara nebyla sama! Štaidlovi podlehla i dcera známého zpěváka

    AHA.cz Deník Aha! 25.2.2021

    Deník Aha! 25.2.2021

    Dáma.cz Džíny letošní sezóny: Zvonáče se vrací v plné parádě, vybírat můžete ze 3 střihů!

    Džíny letošní sezóny: Zvonáče se vrací v plné parádě, vybírat můžete ze 3 střihů!

    Dáma.cz Jednoduchý recept na domácí koblihy: Zkuste poctivou masopustní klasiku

    Jednoduchý recept na domácí koblihy: Zkuste poctivou masopustní klasiku

    Ženy.cz Účesy, které byly v kurzu v roce, kdy jste se narodila!

    Účesy, které byly v kurzu v roce, kdy jste se narodila!

    Maminka.cz Co všechno musí zvládnout lékařka v porodnici za jedinou směnu? Podívejte se!

    Co všechno musí zvládnout lékařka v porodnici za jedinou směnu? Podívejte se!

    Reflex.cz Politická katastrofa, nouzové stavy a blbý a blbější: Babiš ztratil směr, vláda netuší, co dál

    Politická katastrofa, nouzové stavy a blbý a blbější: Babiš ztratil směr, vláda netuší, co dál

    E15.cz OBRAZEM: Prymula opět baví internet jako první hvězda utkání Slavia–Leicester

    OBRAZEM: Prymula opět baví internet jako první hvězda utkání Slavia–Leicester

    Abecedazahrady Předzahrádka, kterou vám bude každý závidět. Inspirujte se ve fotogalerii

    Předzahrádka, kterou vám bude každý závidět. Inspirujte se ve fotogalerii

    Další doporučené recepty:

    Domácí vanilkový pudink
    Domácí vanilkový pudink
    Domácí vánočka
    Domácí vánočka
    Domácí vánoční rumový chlebíček vláčný
    Domácí vánoční rumový chlebíček vláčný
    Domácí vepřová šunka
    Domácí vepřová šunka
    Domácí vepřovka (vepřová konzerva)
    Domácí vepřovka (vepřová konzerva)
    Domácí vepřovka po česku ala "Rillettes" (rijet)
    Domácí vepřovka po česku ala "Rillettes…
    • Recepty.cz
    • Domácí veka
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí