Moravskoslezský bigos

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g hlávkové zelí (bílé)
    • 400
      g kysané zelí
    • 3
      lžíce sádlo
    • 1
      ks cibule (větší)
    • 400
      g vepřové maso
    • 200
      g uzené maso
    • 100
      ml červené víno
    • 100
      g sušené švestky
    • 1
      lžička majoránka
    • 2
      lžička mletá paprika
    • 2
      ks bobkový list
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Pokrájené hlávkové zelí povařte do poloměkka v osolené vroucí vodě. Sceďte a nechte okapat. Pak nakrájejte najemno cibuli, klobásku na kolečka, maso a bůček na kostičky. Cibuli orestujte na sádle, přidejte vepřové maso. Až se zatáhne, zaprašte ho
2
paprikou, trošku osmažte a polijte vínem. Osolte a okořeňte, podlijte vodou a vařte, až je maso poloměkké. Přidejte bůček, kysané zelí a bobkové listy. Před koncem vaření vmíchejte vařené hlávkové zelí, švestky a klobásku. Podle chuti dosolte a dokořeňte
3
majoránkou a ještě chvíli povařte. Podávejte s čerstvým chlebem.
4
----
5
//Tato lahodná, sytá a hustá regionální polévka, která zvítězila v náročném klání soutěže Jak šmakuje Moravskoslezsko, zaručeně rozjasní i ten nejzamračenější podzimní den.//
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Ladia
    Ladia |

    21. 10. 2011 10:38

    Že je bigos polévka slyším poprvé, další z českých specialit :-D