Bigos speciál

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 750
      g hovězí maso
    • 750
      g vepřová krkovice nebo plecko
    • 1
      ks pikantní klobása
    • 1
      sklenice kysané zelí
    • 1
      hrst sušené houby
    • 1
      ks cibule větší
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka majoránka
    • 1
      špetka paprika
    • 1
      špetka kmín
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Poněkud složitější příprava, ale stojí za to.
2
Cibuli necháme zesklovatět na oleji, přidáme hovězí maso nakrájené na kostičky, opečeme, opepříme, přidáme zelí, namočené sušené houby, papriku, kmín, podlijeme vodou a necháme cca 1 hodinu dusit. Necháme vychladnout a vložíme do ledničky.
3
Druhý den opečeme vepřové maso na oleji, osolíme, opepříme, přidáme k hovězímu a opět cca 1 hodinu dusíme. Necháme vychladnout a vložíme do ledničky.
4
Další den opečeme na oleji klobásu nakrájenou na kolečka, vložíme do masové směsi a opět cca 1/2 hodiny dusíme. Zelí se úplně rozvaří a vznikne vynikající směs s pikantní omáčkou.
5
Podáváme s chlebem či celozrnným rohlíkem.

Komentáře k receptu

  • Kris Týn Ka
    Kris Týn Ka |

    16. 7. 2012 12:04

    Mohla bych vědět, kdy se tam dává ta majoránka? :) + zalí se dává i se šťávou? Děkuji