Lehký sirup z růží

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: airin

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      l voda
    • 1
      kg cukr krystal nebo krupice
    • 3
      lžička kyselina citronová mírně navršené
    • okvětní lístky růží

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Růžové lístky opláchneme a vsypeme do hrnce. Zalejeme převařenou vodou (horkou nebo vychladlou), přidáme 3 lžičky kyseliny citronové, zamícháme a necháme stát do druhého dne, nejlépe 24 hodin.
2
Druhý den vodu z růží slejeme do většího hrnce, přisypeme cukr a necháme ho rozpustit. Zahřátím a občasným mícháním se rozpouštění urychlí.
3
Po úplném rozpuštění cukru sirup přefiltrujeme přes plátýnko a slejeme do lahví.
4
Ředí se studenou vodou podle chuti. Pár kostek ledu a pár kapek citronu nic nepokazí...
Zařazení: Nápoje Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Rad Ka
    Rad Ka |

    23. 7. 2016 12:45

    Růží plný cedník, různobarevné, různě voňavé. Sirup výborný.