Paprikový guláš s řapíkatým celerem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g vepřová plec nebo drůbeží či králičí maso
    • 2
      lžička mletá sladká paprika
    • sádlo nebo olej
    • 1
      ks cibule velká
    • 1
      stroužek česnek
    • 150
      g paprika mix bílé a červené
    • 150
      g řapíkatý celer
    • sůl
    • pepř mletý
    • vývar dle potřeby
    • jíška na zahuštění

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibuli pokrájíme na kostičky a osmažíme na sádle či oleji dozlatova. Přidáme na kostičky pokrájené, osolené a opepřené maso dle vlastního výběru a za občasného promíchání osmažíme dozlatova. Po osmažení přidáme do výpeku nasekaný česnek a mletou papriku, kterou necháme zpěnit, přisypeme na širší nudličky pokrájené očištěné papriky, promícháme a přilijeme trošku vývaru, jen aby maso bylo ponořené.
2
Dusíme za občasného promíchání a podlití, na poslední čtvrt hodinu přisypeme podusit i pokrájený řapíkatý celer. Pokud máme drůbeží nebo králičí maso, které se dělá krátce, celer přidáme rovnou s paprikou.
3
Nakonec guláš zahustíme troškou jíšky, krátce provaříme, případně dochutíme solí a pepřem.
4
Podáváme s knedlíkem, rýží, těstovinami...
Zařazení: Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: