Recept na maďarský guláš – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Pokud hledáte recept na pravý maďarský guláš, jistě vás nepřekvapí, že jediný dokonalý a správný recept neexistuje. Guláš je původní maďarský pokrm a za dobu jeho historie vzniklo mnoho variant na tento pokrm.

Pod názvem maďarský v současnosti najdete recepty se čtyřmi hlavními rysy. Maďarský guláš se vyznačuje ostrostí. Přidává se do něj pálivá paprika nebo také feferonky. Neměl by se používat jiný typ masa než kližka, která se pak svým obsahem kolagenu odráží ve struktuře omáčky. Masa by mělo být stejně jako cibule.

Do maďarského guláše se přidává zelenina, která může být čerstvá i zavařená. Většinou se jedná o rajčata a papriky. A nakonec, maďarský guláš má méně šťávy, která se nijak nezahušťuje a zůstává v typické konzistenci, kterou jí dala kližka a rozvařená cibule.

Další podobné recepty