Maďarský guláš

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 27
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso nakrájíme na kostky. Nasekané cibule orestujeme na oleji, přidáme sladkou papriku, nakrájenou papriku a rajče, sůl, pepř, nasekaný česnek. Přidáme maso, chvíli osmahneme a potom přilijeme půl deci vody. Vaříme 2 a půl hodiny. Občas promícháme.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • kendy
    kendy |

    8. 6. 2016 17:58

    vyzkouseno je to vyborne .

  • Zlatka
    Zlatka |

    19. 11. 2015 09:40

    :-)

  • Zlatka
    Zlatka |

    19. 11. 2015 09:40

    :-)

  • Nikola
    Nikola |

    10. 9. 2015 17:09

    ja sem asi uplne *** pritom v kuchyni jsem dost casto, ale vody jsem tam musela neustale pridavat :-! cim to? filipova.niki@seznam.cz

  • Bob
    Bob |

    22. 5. 2015 13:30

    Přidal jsem čerstvě uříznutý libeček :-P

  • Hatlapka
    Hatlapka |

    5. 1. 2015 13:32

    Jeden z nejlepších gulášů, co jsem kdy jedla! ;-)

  • Kaja H.
    Kaja H. |

    16. 5. 2014 12:27

    teda muzu rict delam ho ted po druhy :) a moc se tesim... uz po prve co jsem ho varila byl vybornej akorad si k tomu delame ryzi :) ;-)

  • Tereza Šmoldasová
    Tereza Šmoldasová |

    4. 5. 2014 13:37

    Boože to byla mňamka :-D O:-)

  • RiderX
    RiderX |

    14. 2. 2014 10:32

    Výborná ňamka, cibulí nešetřete, do gulášů by ji mělo přijít stejnej objem jako masa.... a hlavně do zlatova (tzn. do tmavě hněda, ne zesklovatět ;) )

  • Veronika
    Veronika |

    30. 1. 2014 17:48

    vypadá to moc dobře ted vím co mám zítra uvařit ;-) :-))

  • recepty73
    recepty73 |

    25. 11. 2013 16:43

    ...cibulí nešetřím, během dušení podlévám vývarem a dusím doměkka...

  • Zelior
    Zelior |

    11. 4. 2012 13:25

    fakt vyborny ! <3

  • Anonymous
    Anonymous |

    10. 9. 2011 12:17

    velmi chutne

  • kachnis25
    kachnis25 |

    3. 9. 2011 19:09

    Já ho teda zahušťovala po předchozím zředění, protože půl deci vody mi přišlo fakt málo. I tak byl dobrý a ještě jsem ho nabrousila chilli olejem :-)

  • Michaela
    Michaela |

    27. 11. 2007 02:57

    gulas byl vynikajici!!!!Opravdu mi chutnal!A je jedno jestli se tomu rika madarsky nebo jinak(gulas)!Jak rika Dan, ja take beru recepty jako voditko!Do receptu bud neco pridam nebo vynecham ,samozrejme podle chuti!!!

  • Olga
    Olga |

    1. 11. 2007 18:42

    ...a ešte úplne nakoniec pridám trocha majoránky a akeď chcem pikantnejší,je dobre keď tá zelená paprika trocha štípe.

  • Olga
    Olga |

    1. 11. 2007 18:38

    Ja keď robím maďarský gulaš,nikdy ho nezahusťujem múkou,nie je treba, lebo cibuľa a zelená parika ho zahustia dostatočne ažiadnu inú zeleninu do neho nedávam ,to by už nebol Maďarský guláš.Podávam s knedlou.Keď varím napr."Kotlíkový guláš",aby bol hustejší pridám posrúhaný zemiak ale nikdy nie múku,tak sa môže rýchlejšie skaziť.

  • kristina bleta
    kristina bleta |

    31. 10. 2007 23:32

    Souhlasím s Danem, cibule je lépe víc.Jinak kmín, paprika, feferonka, sůl a pepř a ne jedno, ale 2 rajčata i papriky a, ať to tady v diskuzích spousta lidí kritizuje, i nasekanou mrkev(dávám spolu s cibulí osmahnout), je to super! Fajn recept.Doba varu naprosto sedí, jde-li o kližku.Nezahušťuji.Není třeba!

  • kristina bleta
    kristina bleta |

    31. 10. 2007 23:32

    Souhlasím s Danem, cibule je lépe víc.Jinak kmín, paprika, feferonka, sůl a pepř a ne jedno, ale 2 rajčata i papriky a, ať to tady v diskuzích spousta lidí kritizuje, i nasekanou mrkev(dávám spolu s cibulí osmahnout), je to super! Fajn recept.Doba varu naprosto sedí, jde-li o kližku.Nezahušťuji.Není třeba!

  • Dan
    Dan |

    21. 9. 2007 21:47

    Já teď guláš dovařil. A nemá chybu. Tý cibule to chce hodně, já dal skoro jednou tolik co masa, stejně se speče. Taky různý koření co dům dal. Hořčici,vorčestr, podlejval pivem a vínem. K maďarskýmu to má možná daleko ale recepty beru jen jako vodítko.

  • Patrick Schmitt
    Patrick Schmitt |

    31. 8. 2007 23:04

    Pochybuji, ze takhle delaji madari, kteri maji radi hodne paliva jidla, gulas. Ale zaroven se musim priznat, ze ho tez nedalam palivy, ackoliv mam jinak pikantni jidla rad. Jen ten muj Gulas je bez rajcete a bez papriky, zato ale pridavam trosku kminu (ktery zase v jinych jidlem moc rad nemam, ale zde mi prijde vhodny).

  • Adela Kurthyova
    Adela Kurthyova |

    26. 7. 2007 19:55

    jednou sem jedla gulaš od kamarsadky ale nebyl tak dobry jak tenhle doporučuji všem.......je fakt skvěli

  • Hana Goldstein
    Hana Goldstein |

    3. 7. 2007 19:49

    Co jsem nasla Vas recept, tak varim gulas jen timhle zpusobem a moc nam vsem chutna. Jen misto vody davam hovezi vyvar.

  • Hana Rožníčková
    Hana Rožníčková |

    16. 3. 2007 08:50

    Do guláše kořenovou zeleninu? To slyším poprvé!

  • Anonym
    Anonym |

    15. 3. 2007 23:32

    Já hlavně nechápu, proč by se měl dobře uvařený guláš čímkoliv zahušťovat. Když do něj dáte cibuli a kořenovou zeleninu, vylepšíte jeho chuť a omáčka bude dostatečně hustá.

  • Květa B.
    Květa B. |

    15. 3. 2007 19:19

    Já už delší dobu zahušťuji také chlebem, ale vymyslela jsem si na to figl - chleba zaliju horkou vodou a rozmixuji ponorným mixérem, potom jen vliji do guláše nebo třeba i k roštěnkám.Je to rychlé a vyhnu se tím tomu, že by se mi úplně nerozvařil.Někdy mi tam zůstaly kousky a to já nerada.

  • Daniela
    Daniela |

    15. 3. 2007 17:47

    Vyzkousela jsem jak papinak, tak dusit pod poklickou a musim uznat, ze vysledek byl velmi rozdilny. Gulas nam moc chutnal v obou variantach, ale dcera dava prednost papinaku a me vice chutnal podle puvodniho receptu, protoze byl chutove vyraznejsi. Kazdopadne u nas je to na velikou 1*****

  • Pepe
    Pepe |

    6. 3. 2007 20:31

    Můj otec vaří guláš jen v papiňáku a lepší než od něj jsem nikdy nejedl!!!

  • Daniela
    Daniela |

    9. 2. 2007 21:11

    Moc dekuji za odpoved,je to presne to,co jsem potrebovala vedet. Budu se drzet puvodniho receptu a dam vedet jak chutnalo. Ono se vlastne nema nic zbytecne uspechat.

  • Anonym
    Anonym |

    7. 2. 2007 23:27

    DANIELO, papiňák přípravu určitě urychlí, ale výsledek bude dost odlišný od toho, než když maso prostě dusíte pod pokličkou. Za papiňáku bude maso sice měkké, ale jeho konzistence a hlavně chuť bude jiná. Všechno chce svůj čas, asi tak.

  • Daniela
    Daniela |

    7. 2. 2007 18:36

    Gulasek vypada velmi lakave,ale priprava je dost casove narocna. Muze mi prosim nekdo poradit,jestli muzu pro urychleni pouzit papinak?Dekuji.

  • michaela rodriguezova
    michaela rodriguezova |

    6. 2. 2007 21:15

    doporučuji trochu zahustit strouhankou (asi 2 polevkove lžice) pak je to teprve mňamka. Ostatně, poslední dobou jsem si zvykla místo moukou zahušťovat strouhankou, polévky, omáčky atd. a je to mnohem lepší a dietnější než mouka. zkuste to.

  • jirka
    jirka |

    10. 9. 2006 18:08

    ahoj, potřeboval bych poradit:1. jak mám docílit efektu propečený kůrky masa v guláši?aby maso bylo křupavé?2.kdy se dává zelenina?děkuju za pomoc jirka

  • Klara
    Klara |

    9. 6. 2006 00:28

    Haha, je to taky nejoblibenejsi "cizi" jidlo meho ekvadorskeho pritele. Moc dobry.

  • Klara
    Klara |

    1. 5. 2006 19:32

    Vcera jsem gulasek uvarila,byla to dobrota.Muj americky pritel se jenom oblizoval.Urcite ho zase mekdy udelam.

  • Jan Barilla
    Jan Barilla |

    23. 2. 2006 18:08

    Tak jsem to právě dovařil. Těm divilům, co by do toho sypali mouku po hrstech radím, vařte, zkuste to a netlachejte nesmysly. Ta barva! Ta konzistence - správná "kejda" :-) vše v samozřejmě dobrém smyslu. Dlouho jsem nejedl nic jednoduššího a tak dobrého. Díky

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    14. 2. 2006 10:27

    Ešte odkaz pre anonyma, Guláš je maďarské jedlo a nikdy sa ničím nezahusťuje. Preto aj to postupné podlievanie, vytvorí sa krásna šťava, zahustená zeleninou.

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    14. 2. 2006 10:25

    Pavlínka, pôjde to aj z pliecka, ale na guláš je najlepšia kližka. A ešte jedna poznámka k postupu : nepodlievať mnoho vodou, nechať vydusiť až na olej, podliať trochou horúcej vody a opäť nechať vydusiť, opakovať aspoň 3x. Nepodlievať dostatkom vody na celé dusenie, ale takto postupne.

  • pavla navrkalová
    pavla navrkalová |

    14. 2. 2006 10:11

    Tak si říkám, že bych si ho také uvařila, ale koukám, že mám v mrazáku jen vepřovou plec, co myslíte, půjde to z ní také?

  • Jana Burešová
    Jana Burešová |

    17. 1. 2006 03:42

    Právě jsem ho dodělala a je vinikající!!! Už se těším, až přijde přítel z práce... Bohužel, jsem neměla papriku a tak jsem dala aspoň 2 rajčata... :-))

  • marcela
    marcela |

    14. 1. 2006 16:31

    Velmi dobry gulas, skutocne. Skoda ze sa to hovadzie tak dlho vari, ale vzhladom na povahu masa je to nutne. Na konci je dobre pridat palivu papricku.

  • Luboš
    Luboš |

    8. 1. 2006 11:36

    a když tam přidáme skleničku piva, je to báječné...

  • Alenka Aová
    Alenka Aová |

    25. 12. 2005 15:41

    U nás na Moravě se říká malá lžička a velká je lžíce. Takže takto :-)

  • mladý starý mládenec
    mladý starý mládenec |

    24. 12. 2005 17:37

    Mám chuť na dobrý guláš s knedlíkem... že bych jako začal kulinařit, ale řeším generální problém - kolik je jedna lžička? To je kávová nebo polévková lžička. Prosím nesmát se :O

  • aaguskaa
    aaguskaa |

    23. 9. 2005 14:23

    ted zrovna ho delam .. tak jsem zvedava jestly se mi povede ... doufam,ze ano :-)

  • noewi ---
    noewi --- |

    23. 4. 2005 19:59

    "Anonyme" zadny zahustovani nebylo treba, vsechno obstarala zelenina. Cerstvou papriku jsem dala palivou (omylem) a bylo to skvely!

  • Naďa
    Naďa |

    23. 4. 2005 09:35

    Na "anonyma" musím reagovat.Správný,pravověrný guláš,se nezahušťuje!Obzvláště ne moukou!Chcete-li však mít větší množství šťávy,zahustěte suchým,nastrouhaným chlebem! Výtečné.Ovšem v našich krajích je,bohužel,zvykem,zahušťovat moukou...

  • Anonym
    Anonym |

    22. 4. 2005 19:44

    a dál?????? Zahustit??? To je nedodělaný ne?

  • noewi ---
    noewi --- |

    11. 4. 2005 16:50

    Mnaaaam!!!! Vyborny!!!!!