• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Maďarský guláš
    Napište svůj komentář k receptu

    Maďarský guláš

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    3.6
    hodnotilo: 64
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Maďarský guláš
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 2
        ks cibule
      • 4
        lžička rostlinný olej
      • 700
        g hovězí kližka
      • 1
        ks rajče
      • 1
        ks paprika
      • sůl
      • pepř mletý
      • 2
        stroužek česnek
      • 2
        lžička paprika - sladká

    Postup přípravy receptu

    1
    Maso nakrájíme na kostky. Nasekané cibule orestujeme na oleji, přidáme sladkou papriku, nakrájenou papriku a rajče, sůl, pepř, nasekaný česnek. Přidáme maso, chvíli osmahneme a potom přilijeme půl deci vody. Vaříme 2 a půl hodiny. Občas promícháme.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Maďarský guláš po našem

    Maďarský guláš po našem

    Maďarský paprikový salát

    Maďarský paprikový salát

    Hrách na maďarský způsob

    Hrách na maďarský způsob

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Sonik63 | 7. 11. 2020 13:04

      Výborný, dnes jsme ho znovu dělali ?

    • AnetkaTom
      AnetkaTom | 14. 10. 2019 22:12

      Je to výborné, doporučuji.

    • žofrák | 12. 4. 2019 10:41

      určitě vyzkouším

    • kendy
      kendy | 8. 6. 2016 17:58

      vyzkouseno je to vyborne .

    • Zlatka
      Zlatka | 19. 11. 2015 09:40

      :-)

    • Zlatka
      Zlatka | 19. 11. 2015 09:40

      :-)

    • Nikola
      Nikola | 10. 9. 2015 17:09

      ja sem asi uplne *** pritom v kuchyni jsem dost casto, ale vody jsem tam musela neustale pridavat :-! cim to? filipova.niki@seznam.cz

    • Bob
      Bob | 22. 5. 2015 13:30

      Přidal jsem čerstvě uříznutý libeček :-P

    • Hatlapka | 5. 1. 2015 13:32

      Jeden z nejlepších gulášů, co jsem kdy jedla! ;-)

    • Kaja H.
      Kaja H. | 16. 5. 2014 12:27

      teda muzu rict delam ho ted po druhy :) a moc se tesim... uz po prve co jsem ho varila byl vybornej akorad si k tomu delame ryzi :) ;-)

    • Tereza Šmoldasová | 4. 5. 2014 13:37

      Boože to byla mňamka :-D O:-)

    • RiderX | 14. 2. 2014 10:32

      Výborná ňamka, cibulí nešetřete, do gulášů by ji mělo přijít stejnej objem jako masa.... a hlavně do zlatova (tzn. do tmavě hněda, ne zesklovatět ;) )

    • Veronika
      Veronika | 30. 1. 2014 17:48

      vypadá to moc dobře ted vím co mám zítra uvařit ;-) :-))

    • recepty73
      recepty73 | 25. 11. 2013 16:43

      ...cibulí nešetřím, během dušení podlévám vývarem a dusím doměkka...

    • Zelior
      Zelior | 11. 4. 2012 13:25

      fakt vyborny ! <3

    • Anonymous
      Anonymous | 10. 9. 2011 12:17

      velmi chutne

    • kachnis25 | 3. 9. 2011 19:09

      Já ho teda zahušťovala po předchozím zředění, protože půl deci vody mi přišlo fakt málo. I tak byl dobrý a ještě jsem ho nabrousila chilli olejem :-)

    • Michaela
      Michaela | 27. 11. 2007 02:57

      gulas byl vynikajici!!!!Opravdu mi chutnal!A je jedno jestli se tomu rika madarsky nebo jinak(gulas)!Jak rika Dan, ja take beru recepty jako voditko!Do receptu bud neco pridam nebo vynecham ,samozrejme podle chuti!!!

    • Olga
      Olga | 1. 11. 2007 18:42

      ...a ešte úplne nakoniec pridám trocha majoránky a akeď chcem pikantnejší,je dobre keď tá zelená paprika trocha štípe.

    • Olga
      Olga | 1. 11. 2007 18:38

      Ja keď robím maďarský gulaš,nikdy ho nezahusťujem múkou,nie je treba, lebo cibuľa a zelená parika ho zahustia dostatočne ažiadnu inú zeleninu do neho nedávam ,to by už nebol Maďarský guláš.Podávam s knedlou.Keď varím napr."Kotlíkový guláš",aby bol hustejší pridám posrúhaný zemiak ale nikdy nie múku,tak sa môže rýchlejšie skaziť.

    • kristina bleta
      kristina bleta | 31. 10. 2007 23:32

      Souhlasím s Danem, cibule je lépe víc.Jinak kmín, paprika, feferonka, sůl a pepř a ne jedno, ale 2 rajčata i papriky a, ať to tady v diskuzích spousta lidí kritizuje, i nasekanou mrkev(dávám spolu s cibulí osmahnout), je to super! Fajn recept.Doba varu naprosto sedí, jde-li o kližku.Nezahušťuji.Není třeba!

    • kristina bleta
      kristina bleta | 31. 10. 2007 23:32

      Souhlasím s Danem, cibule je lépe víc.Jinak kmín, paprika, feferonka, sůl a pepř a ne jedno, ale 2 rajčata i papriky a, ať to tady v diskuzích spousta lidí kritizuje, i nasekanou mrkev(dávám spolu s cibulí osmahnout), je to super! Fajn recept.Doba varu naprosto sedí, jde-li o kližku.Nezahušťuji.Není třeba!

    • Dan
      Dan | 21. 9. 2007 21:47

      Já teď guláš dovařil. A nemá chybu. Tý cibule to chce hodně, já dal skoro jednou tolik co masa, stejně se speče. Taky různý koření co dům dal. Hořčici,vorčestr, podlejval pivem a vínem. K maďarskýmu to má možná daleko ale recepty beru jen jako vodítko.

    • Patrick Schmitt
      Patrick Schmitt | 31. 8. 2007 23:04

      Pochybuji, ze takhle delaji madari, kteri maji radi hodne paliva jidla, gulas. Ale zaroven se musim priznat, ze ho tez nedalam palivy, ackoliv mam jinak pikantni jidla rad. Jen ten muj Gulas je bez rajcete a bez papriky, zato ale pridavam trosku kminu (ktery zase v jinych jidlem moc rad nemam, ale zde mi prijde vhodny).

    • Adela Kurthyova
      Adela Kurthyova | 26. 7. 2007 19:55

      jednou sem jedla gulaš od kamarsadky ale nebyl tak dobry jak tenhle doporučuji všem.......je fakt skvěli

    • Hana Goldstein
      Hana Goldstein | 3. 7. 2007 19:49

      Co jsem nasla Vas recept, tak varim gulas jen timhle zpusobem a moc nam vsem chutna. Jen misto vody davam hovezi vyvar.

    • Hana Rožníčková
      Hana Rožníčková | 16. 3. 2007 08:50

      Do guláše kořenovou zeleninu? To slyším poprvé!

    • Anonym
      Anonym | 15. 3. 2007 23:32

      Já hlavně nechápu, proč by se měl dobře uvařený guláš čímkoliv zahušťovat. Když do něj dáte cibuli a kořenovou zeleninu, vylepšíte jeho chuť a omáčka bude dostatečně hustá.

    • Květa B.
      Květa B. | 15. 3. 2007 19:19

      Já už delší dobu zahušťuji také chlebem, ale vymyslela jsem si na to figl - chleba zaliju horkou vodou a rozmixuji ponorným mixérem, potom jen vliji do guláše nebo třeba i k roštěnkám.Je to rychlé a vyhnu se tím tomu, že by se mi úplně nerozvařil.Někdy mi tam zůstaly kousky a to já nerada.

    • Daniela
      Daniela | 15. 3. 2007 17:47

      Vyzkousela jsem jak papinak, tak dusit pod poklickou a musim uznat, ze vysledek byl velmi rozdilny. Gulas nam moc chutnal v obou variantach, ale dcera dava prednost papinaku a me vice chutnal podle puvodniho receptu, protoze byl chutove vyraznejsi. Kazdopadne u nas je to na velikou 1*****

    • Pepe
      Pepe | 6. 3. 2007 20:31

      Můj otec vaří guláš jen v papiňáku a lepší než od něj jsem nikdy nejedl!!!

    • Daniela
      Daniela | 9. 2. 2007 21:11

      Moc dekuji za odpoved,je to presne to,co jsem potrebovala vedet. Budu se drzet puvodniho receptu a dam vedet jak chutnalo. Ono se vlastne nema nic zbytecne uspechat.

    • Anonym
      Anonym | 7. 2. 2007 23:27

      DANIELO, papiňák přípravu určitě urychlí, ale výsledek bude dost odlišný od toho, než když maso prostě dusíte pod pokličkou. Za papiňáku bude maso sice měkké, ale jeho konzistence a hlavně chuť bude jiná. Všechno chce svůj čas, asi tak.

    • Daniela
      Daniela | 7. 2. 2007 18:36

      Gulasek vypada velmi lakave,ale priprava je dost casove narocna. Muze mi prosim nekdo poradit,jestli muzu pro urychleni pouzit papinak?Dekuji.

    • michaela rodriguezova
      michaela rodriguezova | 6. 2. 2007 21:15

      doporučuji trochu zahustit strouhankou (asi 2 polevkove lžice) pak je to teprve mňamka. Ostatně, poslední dobou jsem si zvykla místo moukou zahušťovat strouhankou, polévky, omáčky atd. a je to mnohem lepší a dietnější než mouka. zkuste to.

    • jirka
      jirka | 10. 9. 2006 18:08

      ahoj, potřeboval bych poradit:1. jak mám docílit efektu propečený kůrky masa v guláši?aby maso bylo křupavé?2.kdy se dává zelenina?děkuju za pomoc jirka

    • Klara
      Klara | 9. 6. 2006 00:28

      Haha, je to taky nejoblibenejsi "cizi" jidlo meho ekvadorskeho pritele. Moc dobry.

    • Klara
      Klara | 1. 5. 2006 19:32

      Vcera jsem gulasek uvarila,byla to dobrota.Muj americky pritel se jenom oblizoval.Urcite ho zase mekdy udelam.

    • Jan Barilla
      Jan Barilla | 23. 2. 2006 18:08

      Tak jsem to právě dovařil. Těm divilům, co by do toho sypali mouku po hrstech radím, vařte, zkuste to a netlachejte nesmysly. Ta barva! Ta konzistence - správná "kejda" :-) vše v samozřejmě dobrém smyslu. Dlouho jsem nejedl nic jednoduššího a tak dobrého. Díky

    • Tereza Jarčušková
      Tereza Jarčušková | 14. 2. 2006 10:27

      Ešte odkaz pre anonyma, Guláš je maďarské jedlo a nikdy sa ničím nezahusťuje. Preto aj to postupné podlievanie, vytvorí sa krásna šťava, zahustená zeleninou.

    • Tereza Jarčušková
      Tereza Jarčušková | 14. 2. 2006 10:25

      Pavlínka, pôjde to aj z pliecka, ale na guláš je najlepšia kližka. A ešte jedna poznámka k postupu : nepodlievať mnoho vodou, nechať vydusiť až na olej, podliať trochou horúcej vody a opäť nechať vydusiť, opakovať aspoň 3x. Nepodlievať dostatkom vody na celé dusenie, ale takto postupne.

    • pavla navrkalová
      pavla navrkalová | 14. 2. 2006 10:11

      Tak si říkám, že bych si ho také uvařila, ale koukám, že mám v mrazáku jen vepřovou plec, co myslíte, půjde to z ní také?

    • Jana Burešová
      Jana Burešová | 17. 1. 2006 03:42

      Právě jsem ho dodělala a je vinikající!!! Už se těším, až přijde přítel z práce... Bohužel, jsem neměla papriku a tak jsem dala aspoň 2 rajčata... :-))

    • marcela
      marcela | 14. 1. 2006 16:31

      Velmi dobry gulas, skutocne. Skoda ze sa to hovadzie tak dlho vari, ale vzhladom na povahu masa je to nutne. Na konci je dobre pridat palivu papricku.

    • Luboš
      Luboš | 8. 1. 2006 11:36

      a když tam přidáme skleničku piva, je to báječné...

    • Alenka Aová
      Alenka Aová | 25. 12. 2005 15:41

      U nás na Moravě se říká malá lžička a velká je lžíce. Takže takto :-)

    • mladý starý mládenec
      mladý starý mládenec | 24. 12. 2005 17:37

      Mám chuť na dobrý guláš s knedlíkem... že bych jako začal kulinařit, ale řeším generální problém - kolik je jedna lžička? To je kávová nebo polévková lžička. Prosím nesmát se :O

    • aaguskaa
      aaguskaa | 23. 9. 2005 14:23

      ted zrovna ho delam .. tak jsem zvedava jestly se mi povede ... doufam,ze ano :-)

    • noewi ---
      noewi --- | 23. 4. 2005 19:59

      "Anonyme" zadny zahustovani nebylo treba, vsechno obstarala zelenina. Cerstvou papriku jsem dala palivou (omylem) a bylo to skvely!

    • Naďa
      Naďa | 23. 4. 2005 09:35

      Na "anonyma" musím reagovat.Správný,pravověrný guláš,se nezahušťuje!Obzvláště ne moukou!Chcete-li však mít větší množství šťávy,zahustěte suchým,nastrouhaným chlebem! Výtečné.Ovšem v našich krajích je,bohužel,zvykem,zahušťovat moukou...

    • Anonym
      Anonym | 22. 4. 2005 19:44

      a dál?????? Zahustit??? To je nedodělaný ne?

    • noewi ---
      noewi --- | 11. 4. 2005 16:50

      Mnaaaam!!!! Vyborny!!!!!

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Guláš Hovězí Maďarský Maso & ryby & mořské plody
    Maso Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hovězí kližka Paprika Paprika - sladká Pepř mletý Rajče Rostlinný olej Sůl
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Bábovka s jablky a skořicí

    Bábovka s jablky a skořicí

    Čokoládový dort

    Čokoládový dort

    Kotletky na leču

    Kotletky na leču

    Plněná sekaná z bůčku

    Plněná sekaná z bůčku

    Kakaové palačinky

    Kakaové palačinky

    Tvaroh s rakytníkovým pyré

    Tvaroh s rakytníkovým pyré

    Ořechové banánky

    Ořechové banánky

    Vepřové maso v lepkavé marinádě

    Vepřové maso v lepkavé marinádě

    Cuketa z trouby

    Cuketa z trouby

    Doporučujeme

    60 minut
    Květáková pizza

    Květáková pizza

    50 minut
    Kotlety plněné kysaným zelím

    Kotlety plněné kysaným zelím

    20 minut
    Salát se sázenými vejci

    Salát se sázenými vejci

    45 minut
    Buchtičky s krémem

    Buchtičky s krémem

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    15 minut
    Fazolový salát s rajčaty

    Fazolový salát s rajčaty

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    Poslední sledované recepty

    38
    Palačinky
    Palačinky
    38
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    34
    Tradiční belgické vafle
    Tradiční belgické vafle
    24
    "Orgasmus"
    "Orgasmus"
    24
    Vepřový guláš
    Vepřový guláš

    Zajímavé články

    Vločkové kaše: 5 nejlepších k snídani i svačině
    Vločkové kaše: 5 nejlepších k snídani i svačině
    French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani připravíte i ze zbytků!
    French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani…
    Porchetta: Za masovou roládu po italsku vám rodina udělí řád zlaté vařečky!
    Porchetta: Za masovou roládu po italsku vám…
    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších dortíků, které miluje celý svět!
    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších…
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč za chod
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč…

    Sledujte nás

    AHA.cz Světlana Nálepková (60) v ohrožení života: OTOK MOZKU!

    Světlana Nálepková (60) v ohrožení života: OTOK MOZKU!

    AHA.cz Farna kápla božskou: Kvůli této chybě přibírala!

    Farna kápla božskou: Kvůli této chybě přibírala!

    AHA.cz Deník Aha! 1.3.2021

    Deník Aha! 1.3.2021

    Dáma.cz Rebelové slaví 20 let: Oholená podpaží, Norisové se zkazily zuby a další věci z natáčení

    Rebelové slaví 20 let: Oholená podpaží, Norisové se zkazily zuby a další věci z natáčení

    Dáma.cz Kolik kroků denně máme ujít? Doporučených 10 tisíc je zbytečně moc

    Kolik kroků denně máme ujít? Doporučených 10 tisíc je zbytečně moc

    Ženy.cz Inspirace z Instagramu: Svetr, který nikdy nemůže vyjít z módy

    Inspirace z Instagramu: Svetr, který nikdy nemůže vyjít z módy

    Maminka.cz Tátové podle zvěrokruhu. Raci jsou úžasně vnímaví, Býci děti uplácejí. Lvi se jimi chlubí

    Tátové podle zvěrokruhu. Raci jsou úžasně vnímaví, Býci děti uplácejí. Lvi se jimi chlubí

    Reflex.cz Před sto lety vyšel román o Švejkovi, postrachu ctihodných čtenářek, Enšpíglově vnukovi a Boratově praotci

    Před sto lety vyšel román o Švejkovi, postrachu ctihodných čtenářek, Enšpíglově vnukovi a Boratově praotci

    E15.cz Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Abecedazahrady Kávovary, překapávače, vakuum pot: Přístroje na kávu, které připraví pořádné kafe

    Kávovary, překapávače, vakuum pot: Přístroje na kávu, které připraví pořádné kafe

    Další doporučené recepty:

    Maďarská medvědí polévka
    Maďarská medvědí polévka
    Maďarská rybí polévka
    Maďarská rybí polévka
    Maďarská variace
    Maďarská variace
    Maďarský guláš po našem
    Maďarský guláš po našem
    Maďarský paprikový salát
    Maďarský paprikový salát
    Magdiny plátky
    Magdiny plátky
    • Recepty.cz
    • Maďarský guláš
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí