Dušený špenát se schwarzwaldskou šunkou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
Získejte elektricý gril zdarma!
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g listový špenát cca
    • šunka schwarzwaldská nebo parmská
    • 1
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek dle chuti 1 -
    • snítka tymiánu - pár lístečků
    • pepř mletý
    • olej
    • 100
      ml smetana ke šlehání cca

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibuli osmažíme na oleji nebo másle dosklovata, přidáme najemno nasekaný česnek, který necháme v cibuli jen krátce provonět a hned po něm přisypeme listový špenát (čerstvý nebo mražený), pár lístečků tymiánu a jemně pokrájenou schwarzwaldskou šunku (4-5 plátků). Přilijeme smetanu a vše společně podusíme pod pokličkou za občasného promíchání cca 10-15 minut. Až nám šunka uvolní svojí chuť, dochutíme špenát dle potřeby solí a pepřem.
2
Podáváme s těstovinami, špeclemi nebo bramborovými noky.
3
Pokud chceme, můžeme na závěr dušení přidat ke špenátu i trochu rozdrobené gorgonzoly nebo kvalitní tavený sýr.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: