Česnekové kotlety na špeku

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 50 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      plátek vepřové kotlety
    • sůl
    • pepř mletý
    • drcený kmín
    • 50
      g uzený špek nebo slanina
    • 1
      ks česnek - celá palice
    • jíška nebo hladká mouka rozmíchaná s troškou studené vody
    • 0,5
      l vývar cca

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kotlety naklepeme, po stranách nakrojíme, aby se nám při smažení nekroutily, osolíme, opepříme a pokmínujeme je. Na rozpálené pánvi nebo v kastrolu si necháme vysmažit drobně pokrájený špek či slaninu, na které kotlety osmažíme z obou stran dozlatova. Pak přidáme ke kotletám nasekané očištěné stroužky česneku, krátce je osmažíme a necháme rozvonět, poté přilijeme vývar a dusíme pod poklicí do změknutí masa. Vývar dle potřeby můžeme během dušení přilít.
2
Když je maso měkké, vyjmeme ho stranou, vývar zahustíme jíškou osmaženou z másla a hladké mouky dorůžova (množství dle potřeby) a necháme provařit. Omáčku dle chuti můžeme ještě dosolit či opepřit dle vlastní chuti a vrátíme do ní plátky masa.
3
Podáváme s vařeným nebo šťouchaným bramborem, bramborovou kaší, rýží, noky...

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: