Bůček po maďarsku

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g vepřový bůček , libovější, bez kůže
    • 1
      lžíce sádlo
    • 2
      ks cibule
    • 1
      lžíce mletá paprika
    • 1
      ks paprika - bílá
    • 1
      ks červená paprika malá
    • feferonka nebo chilli paprička dle chuti, není nutná
    • 1
      ks rajče větší masité
    • 1
      stroužek česnek větší
    • sůl
    • pepř mletý
    • vývar dle potřeby

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Bůček pokrájíme na větší kostky, které osolíme a opepříme. Na rozpuštěném másle si osmažíme pokrájené cibule, ke kterým přisypeme maso a smažíme za občasného promíchání lehce dozlatova.

RADA: Jak krájet cibuli? Koukněte na video!

2
K masu přidáme nasekaný česnek, mletou papriku sladkou nebo v kombinaci s pálivou a vše krátce, aby nám paprika nezhořkla, osmažíme.
3
Dále přisypeme na širší nudličky nebo kostky bílou a červenou papriku, pokrájené rajče, dle chuti feferonku nebo chilli papričku, vše promícháme a zalijeme vývarem, zhruba centimetr nad maso a zvolna, pod poklicí dusíme do změknutí masa, za občasného promíchání.
4
Během dušení podléváme jen po troškách, cibule a zelenina by nám měla udělat jakýsi sos, nikoliv omáčku. Pokud se nám "povede" podlít víc než bylo nutné, nebo prostě chceme více omáčky a ne sosu, zahustíme ji nazávěr buď rozdrobenou chlebovou střídkou nebo troškou jíšky.

RADA: Jak udělat jíšku? Koukněte na video!

5
Podáváme s chlebem, těstovinami, rýží, knedlíkem... a třeba i sklenicí vychlazeného piva, na zapití pikantního bůčku.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: