Bůček po cikánsku

moje hodnocení:

4,4

hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Věra z DC

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g vepřový bůček libový
    • 4
      ks cibule
    • 3
      lžíce sádlo
    • 2
      lžíce paprika - sladká mletá
    • 1
      lžička pálivá paprika mletá
    • 1
      lžička sůl
    • 2
      pivo 1-2, nebo bílého vína na zalití
    • 500
      g brambory
    • 1
      lžička kmín
    • 3
      ks paprika barevné
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      lžička majoránka
    • 0,5
      lžička pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nakrájenou cibuli osmažíme na sádle, přidáme na kostky nakrájený bůček a necháme zezlátnout. Přidáme mletou papriku, osolíme a podlijeme 1 dcl vody, (dle chuti piva nebo bílého vína) a dusíme. Občas promícháváme a podléváme, aby se maso nepřipalovalo.
2
Když je maso měkké, vydusíme štávu na tuk, až pak podlijeme vodou a přidáme na kostičky nakrájené brambory, kmín, dochutíme solí, přidáme na nudličky nakrájené papriky a necháme pod pokličkou dusit 15-20 minut (dokud nezměknou brambory). Nakonec přidáme utřený česnek se solí pepřem a majoránkou, prohřejeme a můžeme podávat.
3
Zdobíme kolečky syrové cibule a zelenou petrželkou nebo pažitkou.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • poklipo
    poklipo |

    5. 8. 2012 09:22

    Byla to docela dobrá večeře. :-)

  • maminka
    maminka |

    1. 12. 2007 06:43

    no nic moc

  • hallerova gertruda
    hallerova gertruda |

    7. 3. 2007 13:57

    moc dobre,urcite to opet uvarimpozdrav ze spanelska-:))

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    8. 11. 2006 13:18

    Ano, určitě perfektní recept, určitě vyzkouším !

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    8. 11. 2006 10:09

    Tohle se mi líbí,dělám takhle podobně plec v remosce.:o))