Bůček pro správné chlapy

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 750
      g vepřový bůček
    • 1
      ks hrušky (větší)
    • 2
      stroužek česnek
    • 0,5
      lžička zázvor
    • chilli
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 5
      lžíce sojová omáčka
    • 4
      lžíce bílé víno
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžíce cukr
    • 2
      lžíce sezamová semínka
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Česnek utřeme se solí, přidáme zázvor, chilli a olej.
2
Oloupanou hrušku rozmixujeme, přidáme sojovku a česnekovou směs.
3
Nalejeme víno, přidáme cukr a znovu chvíli mixujeme. Ke směsi přidáme najemno nakrájenou cibulku.
4
Tímto pomažeme bůček a necháme 24 hod. odstát.
5
Druhý den s velkou slávou upečeme (nejlépe v pekáči s mřížkou, do kterého nalejeme 1 cm vody). Pečeme 10 min. na 220 °C poté zeslabíme na 160 °C a pečeme dalších 40-50 minut.
6
Zhruba v polovině pečení obrátíme. Jako přílohu určitě pivo v hojném množství a zbytek dle úvahy.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Simča S.
    Simča S. |

    10. 6. 2012 16:35

    Asi jsem správný chlap, neboť mi také moc chutnalo :-). Je to zajímavé ochucení, nečekala jsem, že to může TAK dobře dopadnout :-)

  • Danka Snášelová
    Danka Snášelová |

    20. 6. 2008 00:10

    Protože mám doma správného chlapa, tak jsem pěkný libový bůček včera večer naložila a dnes ho manžel upekl. Masíčko natáhlo výbornou chuť použitých ingrediencí. Je to receptík nejen pro správného chlapa, ale i pro správnou ženu. Děvčata, vyzkoušejte a budete pochválené. Dávám 1.

  • Pavel Spěváček
    Pavel Spěváček |

    7. 2. 2008 16:05

    Bůček pro chlapy! Tak už teď se olizuju a hned večer jdu nakládat ten "lightů. Díky

  • Martin ---------
    Martin --------- |

    7. 1. 2008 16:27

    já bych tam dal ještě PIVO

  • Anonym
    Anonym |

    29. 5. 2007 21:46

    Ty kokote ! Kdes to viděl,srát hrušky do búčku? Ti mrdá ne? PYčo !!!!!!!!

  • Aaron Novák
    Aaron Novák |

    15. 10. 2006 16:36

    Paní Marie, semínko dávám do směsi ale když je dáte až při pečení určitě nic nezkazíte.

  • Aaron Novák
    Aaron Novák |

    15. 10. 2006 16:34

    Anonyme, stačí si postěžovat v masně jak vás manželka trápí kvůli cholesterolu a řezník bude s vámi natolik soucítit, že nakonec dostanete bůček kde je tučného jen symbolicky. Manželka žasne a nemůže nic namítat, přinesl jste prostě bůček "light:-)

  • Marie Horáková
    Marie Horáková |

    10. 10. 2006 19:53

    Kdy se přidá sezamové semínko ? Asi se s ním maso posype až při pečení ne ?

  • Vlaďka
    Vlaďka |

    10. 10. 2006 18:28

    Takjsem právě naložila maso podle uvedeného receptu.Zítra uvidíme. Hezký večer.

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    9. 10. 2006 20:31

    Anonymku: takový bůček light je podle mne jen bůček,který je libový a ne moc tučný,takový odlehčený:o)

  • Anonym
    Anonym |

    9. 10. 2006 20:01

    Prosím, co je to ten bůček light? Koupím normálně v masně?Děkuji

  • Pastis Petite
    Pastis Petite |

    8. 10. 2006 11:19

    Je to znamenité - chutnalo to i dětem a návštěvě z USA. Jak říkal můj dědeček, který se dožil 103 let a denně vypil skleničku slivovice a snědl 1/4 bůčku: "Člověk nikdy neví po čem bude dlouho žít."

  • Pupen Hons
    Pupen Hons |

    3. 10. 2006 20:57

    Tomu říkám bašta!!!

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    3. 10. 2006 13:13

    Airan, neviem, neviem, ale tie recepty tvojho manžela sú setsakra dobré...

  • Airan
    Airan |

    3. 10. 2006 12:29

    Anonyme, ja to nemyslela jako urazku. Nejsem proti bucku, ale nesmi ho byt prilis casto! Muj manzel se rozhodl sem davat recepty (a timto mi je pripominat) ktere on rad (jí ) a ja nerada (varim) P.S. Drzim palce at vam ty pusy chutnaji porad:-)))))))))))))))

  • Anonym
    Anonym |

    3. 10. 2006 11:59

    Airan,můj přítel má dobře 140 kg,bůčku říká diabůček,občas mu ho upeču.Ale jinak mi pusa od něj chutná pořád dobře i když je třeba po topince s česnekem.

  • Airan
    Airan |

    3. 10. 2006 10:35

    To teda jo, jen ty chlapi by nesmeli mit nadvahu, zvyseny holesterol, vysoky tlak a tak dale :-))) A at pocitaji s tim, ze budou mit mastne fousy jako v historickym filmu, pak aby si je jarem omyvali - jinak je zadna spravna holka nepolibi:-)))