Bůček na zelenině II.

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 800
      g vepřový bůček bez kosti, libovější
    • sůl
    • kmín dle chuti (nemusí být)
    • 1
      ks cibule větší
    • voda
    • 200
      g čerstvé žampiony - pokrájené na čtvrtky
    • 1
      ks červená paprika velká
    • 200
      g cuketa mladá, cca
    • 3
      ks rajčata - rozpůlené
    • 3
      stroužek česnek nasekaný, 2 -

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Bůček bez kosti pokrájíme na kostky, osolíme, okmínujeme a dáme do pekáče s pokrájenou cibulí. Podlijeme troškou vody a pečeme téměř doměkka za občasného podlití a přelití masa výpekem. Ke konci pečení už nepodléváme, jelikož budeme přidávat zeleninu, která vodu obsahuje.
2
Poté přidáme na větší kusy pokrájenou očištěnou zeleninu a houby a vše dopečeme doměkka a dozlatova. Po opečení můžeme z rajčat stáhnout slupku. Pokud máme rádi kořeněná jídla, můžeme dochutit ještě například čubricou, provensálskými bylinkami nebo adžika kořenící směsí.
3
Podáváme s bramborovou přílohou, pečivem nebo rýží.
4
Místo bůčku můžeme použít i vepřovou krkovici nebo plec.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • A.Dlouhá
    A.Dlouhá |

    27. 2. 2017 14:33

    Přidala jsem navíc i dva řapíky celeru, které se mi povalovaly v chladničce a bylo to fajnové.

  • Zlatnikova
    Zlatnikova |

    7. 9. 2015 13:00

    My meli s ryzi a bylo to genialni.

  • Renata
    Renata |

    10. 10. 2014 13:03

    Bylo to skvělé!!!!!!!!!!!!!!!!!Na tenhle recept by ani dietolog nereagoval negativně :-D