Segedínská krkovička

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: 3 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks plátky krkovičky bez kosti pro tři osoby
    • sůl
    • pepř mletý
    • 15
      g sladká paprika nebo v kombinaci s pálivou, dle chuti, cca
    • 300
      g kysané zelí okapané, neproplachovat!
    • sádlo nebo olej
    • 120
      ml smetana ke šlehání cca
    • 400
      ml vývar cca
    • jíška nebo hladká mouka na zahuštění
    • 2
      ks cibule

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Silnější plátky krkovičky lehce naklepeme a po stranách nakrojíme, aby se nám při tepelné úpravě nekroutily, osolíme, opepříme.
2
Cibule oloupeme, pokrájíme na kostičky a osmažíme na sádle či oleji. Přidáme plátky krkovičky, které osmažíme dozlatova na cibuli z obou stran.
3
Po osmažení masa přidáme do tuku v hrnci papriku, kterou necháme krátce zpěnit a poté ihned přilijeme vývar a promícháme, aby nám paprika smažením nezhořkla.
4
Pod poklicí dusíme maso téměř doměkka za občasného promíchání. Přidáme okapané zelí a dodusíme zelí s masem společně doměkka.
5
Přilijeme smetanu, případně dle potřeby i vývar, abychom měli omáčky tolik, kolik potřebujeme a zahustíme omáčku domácí jíškou z másla a hladké mouky. vše necháme provařit, dochutíme solí a pepřem dle potřeby a můžeme podávat.
6
Podáváme s houskovým nebo kynutým knedlíkem.
7
Na talíři můžeme dozdobit krkovičku kolečky osmažené maďarské klobásy, kopečkem zakysané smetany, nebo ji lehce zakapat smetanou.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: