Segedínský guláš - F.O.O.D.

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 90 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks cibule
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      ks bobkový list
    • 400
      g kysané zelí
    • 1
      lžička kmín
    • 800
      g vepřová plec
    • 100
      g vepřový bůček uzený
    • 1
      lžíce mletá sladká paprika
    • 2
      lžíce vepřové sádlo
  • KNEDLÍKY
    • 1
      lžička sůl
    • 3
      ks vejce
    • 10
      ks rohlík
    • 100
      g polohrubá mouka
    • petrželka
    • 250
      g vepřový bůček uzený
    • 150
      ml mléko plnotučné
    • 2
      lžíce vepřové sádlo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na sádle orestujte nasekanou cibuli a kostky uzeného.
2
Vmíchejte nakrájenou plec, osolte, opepřete a orestujte. Podlijte vodou, zredukujte, zaprašte paprikou, přidejte kmín, bobkový list. Snižte teplotu a poduste.
3
Po 30 minutách přidejte nakrájené zelí, pak smetanu.
4
Rohlíky nakrájejte na kostičky a usušte v troubě při 200 °C. Na sádle orestujte nasekanou cibuli a malé kousky uzeného. Osolte a opepřete. Rohlíky smíchejte s cibulí, uzeným a nasekanou petrželkou. Smíchejte s mlékem, moukou a vejcem.
5
Vypracujte menší koule.
6
Knedlíky vařte v osolené vodě 10–15 minut.
Zařazení: Maso Únor Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: