Tortilla s kuřecím masem a špenátem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 5
      ks tortilla špenátová, cca
    • 250
      g kuřecí maso cca
    • 220
      listový špenát čerstvý nebo mražený, cca
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      česnek cca
    • muškátový květ dle chuti
    • smetana ke šlehání nebo na vaření
    • 100
      g sýr niva nebo Gorgonzola, cca

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuřecí maso pokrájíme na menší kostky nebo slabší nudličky, které osolíme a opepříme.
2
V pánvi s troškou rozpáleného oleje osmažíme za občasného promíchání maso. K masu přisypeme jemně nasekaný česnek, který necháme rozvonět a dále i čerstvý nebo rozmrazený listový špenát a špetku muškátového květu. Přidáme trochu smetany, jen tolik je nezbytně nutné k pudušení špenátu. Špenátovo-masová směs nesmí "plavat", musí být krémovější konzistence, kterou dále zahustíme po podušení špenátu nastrouhaným sýrem, který necháme za stálého míchání ve směsi rozpustit.
3
Tortilly ohřejeme jak jsme zvyklí (na pánvi, v troubě, mikrovlnce, na tálu) a naplníme připravenou směsí, zabalíme je dle chuti do balíčku, ruličky, vějířku a ihned podáváme.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: