• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Segedínský guláš maďarské babičky
Napište svůj komentář k receptu

Segedínský guláš maďarské babičky

autor: Di
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 84
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Segedínský guláš maďarské babičky
Segedínský guláš maďarské babičky
Segedínský guláš maďarské babičky
Segedínský guláš maďarské babičky
Segedínský guláš maďarské babičky
Segedínský guláš maďarské babičky
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 2
      ks cibule Větší
    • sůl
    • 2
      stroužek česnek 1-2
    • 1
      balení šlehačka
    • bílé víno Na podlití (mělo by být sladší typu tokaj)
    • paprika I pálivá
    • tuk Na osmažení cibulky (sádlo, olej)
    • 0,75
      kg kysané zelí
    • 0,75
      kg vepřová plec

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, větší kusy zelí překrájíme. Jednu cibuli osmažíme na na polovině tuku, opečeme maso, osolíme, okořeníme paprikou a dusíme. Pokud máme, podléváme bílým vínem, ale stačí voda. Maso by však nemělo plavat, jen být tekutinou lehce zatopené. Na zbytku tuku osmažíme ve druhé nádobě zbylou cibulku, přidáme zelí, papriku a rovněž dusíme.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Když je maso i zelí měkké, smícháme obsah obou nádob, dosolíme, okořeníme třeným česnekem a promícháme se šlehačkou (přidat můžeme i trochu zakysané smetany). Poté přendáme do pekáčku (ideální je například železňák) a zapečeme v troubě. Guláš nezahušťujeme, při dodržení postupu bude směs masa a zelí hustá, lehce spojená šlehačkou.
3
Dobře proleželý segedín s krajíčkem čerstvého chleba je ideálním podkladem, chystáme-li se vypít nějakou tu skleničku.

RADA: VIDEO, jak na houskový knedlík

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Segedínský guláš I.

Segedínský guláš I.

Segedín s knedlíkem po našem

Segedín s knedlíkem po našem

Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • tomáš | 26. 8. 2016 09:53

    dobry hele mnel bi o to zajem otvoji kundicku :-( :-( :-( :-(

  • Di | 29. 9. 2015 09:43

    Nemohli, jak je vodět ...... :-\

  • Di | 1. 9. 2015 11:15

    Můžete prosím změnit tu jednu šlehačku v ingrediencích na 2 až 3 zakysané smetany? Případně i v textu. Děkuji.

  • Jitka | 15. 4. 2014 17:43

    Vynikající. Vařila jsem už několik segedínů, ale tenhle je luxusní. Přidala jsem ještě 3 sušené švestky a vařila v jednom hrnci. :-)

  • lucka | 21. 1. 2014 10:32

    delam ho bez smetany a je taky moc dobry :-* :-* :-*

  • marci2 | 10. 9. 2013 00:04

    Dávám 1

  • sisinka01 | 2. 5. 2013 16:23

    Já jsem si trošku upravila postup a vařím vše v jednom hrnci ;-) . Ale na chuti mu to určitě neubírá, je to nejlepší segedin jaký jsme kdy jedli. Jiný už nevařím.

  • babičky fandové | 19. 4. 2013 12:26

    To jsem nežral! Od té doby, co jsem našel tento recept nevařím nic jiného. S knedlikem druhý den na kocovinu úplná paráda <3

  • 11kvetinka_vareni | 6. 4. 2013 13:30

    Vynikající recept :-) Chválím, kde jen můžu. Zkoušela jsem ho z vepřového i krůtího. Bylo to výborné z obou mas, víno a hlavně konečné zapečení tomu dává šmrnc. Moc děkuji za repect :-*

  • Mirka | 27. 2. 2013 19:54

    Saly, můj segedýn taky nechutná vždycky stejně. Záleží na mase, jestli je libové nebo tlustější a jak dobře se osmaží a hlavně na zelí, které někdy stojí za prd. Paprika také není pokaždé stejná, ikdyž je na ní psáno to samé a to hlavní je, jestli jste podlévala vodou nebo vínem a to tu nepíše nikdo a každá si vaříme podle svých zvyklostí. Já mám třeba nejradši segedýn z bůčku, bez vína a se zakysanou smetanou.

  • saly15
    saly15 | 27. 2. 2013 18:08

    nevím jak to oznámkovat, dnes jsem dělala svůj první segedín, a jsem z toho rozčarovaná -bylo to dobré jídlo, i manžel pochválil (no ten sní vše, co je určeno ke konzumai,není mlsný), ale už jsem jedla lepší segedínský guláš, a když vidím ty pochvalné komenty, tak buď jsem na sebe přísná a takto to má chutnat, a nebo jsem levá a nevím kde, ale někde jsem udělala chybu.. přesto díky za recept, zkusím i jiný a třeba zjistím, že toto je fakt nej ...

  • Doris1 | 29. 12. 2012 11:27

    Díky za super recept, sklidil - potažmo i já , obdiv!!!!!

  • houba23 | 16. 8. 2012 13:26

    namnamka :-D

  • eva70 | 26. 1. 2012 12:47

    :-* moc dobréé díky

  • SisiZ | 20. 1. 2012 17:20

    Skvělý recept!!!!Nejlepší segedin jaký jsem kdy uvařila.Děkuji za recept ;-)

  • nikolgold | 3. 1. 2012 09:17

    Nejlepší segedín, jaký se mi kdy podařil uvařit. :-) Sklidila jsem tolik pochval, že dnes vařím opět :-) Skvělý recept, dávám 1 :-)

  • sedmikraskao | 29. 12. 2011 18:51

    Vynikající!!! Náš nejoblíbenější a první segedínský guláš, co jsem kdy vařila. Nemá konkurenci a pokaždé si na něm s dětmi i manželem velice pochutnáme. Moc děkuji za skvělý recept!!!

  • Gaba.cha | 16. 12. 2011 11:12

    V Y N I K A J Í C Í ! ! ! Už sem ho vařila několikrát a dávám 1 šlehačku a 1kys. smetanu a tokaj, bez něj to není vončo ;-) ...Ještě se mi nestalo, že by ho někdo ochutnal a nechtěl si přidat... :-P

  • Di | 7. 9. 2011 11:46

    Kysaná smetana je opravdu lepší než šlehačka, na toto množství masa a zelí dáváme raději dvě.

  • Gabča | 24. 4. 2011 12:30

    Opravdu VÝBORNÝ!!!!!!! Dávám jedničku podtrženou. Příště vyskouším s tokajským. Díky

  • Petr Myslivec | 19. 2. 2011 14:00

    Prostě delikátní. Přidal jsem trochu více zakysané smetany, to pro příště, ale chuťově vynikající. Díky

  • Di | 9. 1. 2011 14:37

    Milá Petro, to Vám neřeknu, protože jsem donedávna měla plynovou troubu a rozhodně nepekla podle stupňů, to snad ani něšlo. Jen tolik, že na guláši by se měla vytvořit trochu "kurčička".

  • johan269 | 7. 1. 2011 17:30

    jelikoš manželka si přala na víken segedín tak jsem hledal inspiraci a tento je jeden z nejleších

  • Lucie | 6. 1. 2011 14:41

    Dobrej,ale ja do masa pri duseni jeste pridam bobkovy list,nove koreni a cernej celej pepr...je to lepsi s tim vinem...zkuste to..;-)

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 4. 1. 2011 13:38

    Také nezapékám, ale vínem nešetřím, moc dobré.

  • mkaiser | 1. 1. 2011 18:41

    Opravdu skvely segedin, uz varim jenom podle toho receptu

  • Petra | 24. 10. 2010 11:43

    Váš recept mě velice zaujal, ale chtěla jsem se zeptat, při kolika stupních to v troubě zapečeme. Díky za odpověď.

  • Lada Javorkova | 22. 7. 2010 23:55

    1* Vyborny, opravdu vyborny!!! Zkombinovala jsem veprove a hovezi a bylo to vynikajici! Dekujeme za recept.

  • Martina Uhlichová | 20. 5. 2010 09:38

    Guláš měl u nás nečekaný úspěch, moc jsme si pochutnali. Dokonce i dcera, která o zelí jako přílohu moc nestojí, talíř dočista vymetla.... Dvě porce ještě zbyly, jsem zvědavá, jak se rozleží do zítřka.

  • Pavel Krásný | 30. 4. 2010 12:08

    Nezapékal jsem ale zato vydatně podléval bílým vínem a vše jsem udělal v jednom hrnci a byl naprosto delikátní!!!

  • Di - | 5. 2. 2010 12:56

    Tak to jsem ráda, že recept nezklamal. Jak je vidět, babička zabodovala u všech, co si gulášek podle jejího receptu uvařili. No a vidíte, přesto dostala dvě pětky, jen to fiklo. No když někdo neumí argumentovat jinak... Nám to ale dobrou chuť určitě nezkazí, že? Díky za jedničku.

  • Gabina Roskova | 5. 2. 2010 11:17

    Muj prvni segedak a vyborny, muj pritel primo cvachtal. Neverila jsem zapekani a ne nutneho zahustovani a nemela jsem pravdu. Skvely recept!

  • venyss venyss | 19. 1. 2010 21:44

    Dělám také takto, jen nezapékám v troubě a dá se říci, že vše dělám v jednom hrnci-tj. když je maso poloměkké, tak přidám zelí a jinak vše stejné,jak v tomto receptu. Je opravdu moooc dobrý :-D

  • Tomáš Dolný | 18. 1. 2010 20:24

    Luxusní segedín, dokonce lepší než od maminky a to už je co říct :o)

  • hedvika kramlová | 18. 7. 2009 14:58

    právě jsem zkusila a už nikdy jinak :)...guláš je výborný akorát jsem nezapékala a pálivou papriku nahradila sladkou s trochou chilli, ale opravdu paráda

  • hedvika kramlová | 18. 7. 2009 11:59

    dnes to vyzkouším, vypadá to moc,moc zajímavě:-))

  • Jana Řezníčková | 12. 1. 2009 14:38

    Určitě příležitostně vyzkouším, protože segedin miluju! Já ho dělám tak, že do guláše dávám sladkokyselé zelí, když zbyde od oběda a k tomu bramborový knedlíky. Tto dělávala moje babička a já se po něm můžu utlouct.Ale tenhle recept mě moc, moc láká, už se mi sbíhají sliny !!

  • Di - | 11. 1. 2009 19:03

    To mě moc těší, i když já vlastně tento guláš sama ani moc nevařím, ale docela často ho jídám u své přítelkyně, která je tou pravou vnučkou. Nicméně upřímně radím vydržte do zítra nebo do pozítří!

  • Janka Filipkova | 11. 1. 2009 17:09

    Paní Di, dnes jsem uvařila na zítřek a dneska asi sním sama :o)...je to naprosto božské..lepší segedín jsem nejedla!! Doufám, že zbude něco pro přítele, aby taky mohl pochválit :o)

  • Kateřina Schlosserová | 21. 11. 2008 09:51

    Paní Di, kvůli Vám jsem se i zde zaregistrovala, abych mohla pochválit Váš recept. Naprosto báječný segedín. Zvládla jsem to i já, kuchařka začátečnice! Víno jsem neměla, tak jsem použila suché CINZANO (pomoc od Antonína) a opravdu se povedl a všichni si mlaskali :) Děkuji.

  • hallerova gertruda | 1. 11. 2008 11:54

    dekuji za vyborny recept,vsichni si pochutnali,urcite jej zopakuji:-)nemusi byt ve spanelsku pouze paella.........

  • Jana Vencková | 29. 3. 2008 14:55

    Díky za skvělý tip, dělala jsem dnes k obědu, je vážně výborný, ikdyž trošku pracnější. Dusila jsem v papiňáku a do bílého vína jsem kápla maličko cinzana, aby bylo sladší. Myslím, že zítra bude ještě lepší, až se odleží.Asi ho pro příště budu dělat už jen takto.

  • Blažena Halušková | 7. 2. 2008 11:39

    Lidičky, to ale bylo - s odpuštěním - ŽRÁDLO!!!!!! Byla jsem zvědavá, jak bude chutnat po "proležení", ale, bohužel, proležení se nekonalo (podotýkám 1 a 1/2 kg masa a 1 kg zelí...). Výborné - velká 1 s hvězdičkou.

  • Sysi | 5. 1. 2008 10:41

    V dávnějších dobách jsem vařila Segedín když jsem jela s rodinou na hory.Plnou 5.litrovou zavařovačku.Byl dobrý,ale nejlepší za týden,samozřejmě uložený v chladu.

  • Di | 6. 11. 2007 06:23

    Nepříliš dlouho, aby se chutě propojily, cca 20 - 30 minut.

  • Lucie Krejčí | 5. 11. 2007 20:38

    Už asi týden mám chuť na segedínský guláš, ale nikdy jsem ho nedělala a tak hledám a hledám,až jsem právě našla. Zaujal mě tam ten česnek, ten se myslím běžně do segedínu nedává,ale já ho tam určitě přidám :-)) Jen se chci zeptat,jak dlouho se má v troubě zapékat ??? Děkuji.

  • Daniella O. | 4. 10. 2007 17:52

    Tak tohle byl nejlepsi Segedin,jaky jsem kdy jedla. Malinko narocnejsi na pripravu, ale ta chut....VYNIKAJICI!!!

  • Světlana | 19. 9. 2007 23:08

    Víno nebylo, tak se podlévalo vodou, a taky času bylo málo, tak na začátku jsem maso dusila v papiňáku, ale i tak....maďarská babička měla fajnový jazýček :-)

  • Milada I. | 17. 8. 2007 22:18

    Paní Di mám moc ráda Vaše recepty nikdy mě nezklamou.

  • Antonín Matuš | 20. 4. 2007 17:30

    Dělas jsem jej na oslavu a byl naprosto senzační. Přidal jsem tam vepřové klobásy (přiměřeně:)) a aperitiv typu CINZANO místo tokaje, jen se zaprášilo :-)

  • Anonym | 8. 4. 2007 22:27

    LUXUS

  • Marie Svobodová | 11. 8. 2006 17:06

    Moc dobrý pikantní gulášek

  • Di | 31. 3. 2006 19:01

    Musím se přiznat, není to moje babička, ale mé kamarádky a Maďarka byla jenom napůl. Vařila báječně a její guláše měly říz, zvláště pro mě, ostřejšímu jídlu nepřivyklé. Segedín dnes vařívá její vnučka - moje kamarádka při příležitostech, jako je Silvestr nebp třeba vinobraní (sídlí na středověkém hradě) pro větší okruh přátel, kteří se u ní sejdou. Tam jsem recept odkoukala. Takže pochvala patří jí a jejím maďarským předkům.

  • Otakar Richter | 31. 3. 2006 15:16

    Dnes jsem to dělal. Je to výtečné s vídeňskými noky.

  • Vlaďka | 31. 3. 2006 14:07

    Vypadá to náramně, také máme rádi segedín, určitě tuhle variantu vyzkouším. Díky za recept.

  • Jana z VM | 31. 3. 2006 12:07

    Miluju segedin, k tomu mám nejradši bramborové knedlíky. Dělám ho trochu jinak, musím tento recept vyzkoušet, už se mi sbíhají sliny ....

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Segedín Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Dušení Maďarsko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Česnek Cibule Kysané zelí Paprika Šlehačka Sůl Tuk Vepřová plec

Jak na houskový knedlík

Podělte se s přáteli o recept

Mohlo by vám zachutnat

Jáhlová polévka s houbami

Jáhlová polévka s houbami

Vepřové plátky na medu

Vepřové plátky na medu

Jidáše

Jidáše

Škvarkové pagáčky

Škvarkové pagáčky

Jablkový páj

Jablkový páj

Italský rýžový salát

Italský rýžový salát

Rybí hranolky (nudličky) v těstíčku

Rybí hranolky (nudličky) v těstíčku

Domácí kulajda

Domácí kulajda

Citronový koláč dle časopisu F.O.O.D.

Citronový koláč dle časopisu F.O.O.D.

Doporučujeme

40 minut
Kung pao

Kung pao

40 minut
Jarní salát s grapefruitem a avokádem

Jarní salát s grapefruitem a avokádem

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

30 minut
Rizoto s masem

Rizoto s masem

20 minut
Rybí karbanátky se salátem

Rybí karbanátky se salátem

30 minut
Jarní šakšuka

Jarní šakšuka

15 minut
Máslo s medvědím česnekem

Máslo s medvědím česnekem

50 minut
Vepřová panenka s cibulí a jablky

Vepřová panenka s cibulí a jablky

Bazar
Staré hodiny po babičce Staré hodiny po babičce Více info
jako z babiččiny šperkovnice II. jako z babiččiny šperkovnice II. Více info
UTĚRKY - UTĚRKA - PRAVÉ OD BABIČKY UTĚRKY - UTĚRKA - PRAVÉ OD BABIČKY Více info
ČEPIČKA OD BABIČKY ČEPIČKA OD BABIČKY Více info

Jak na houskový knedlík

Poslední sledované recepty

88
Rychlovka z těstovin
Rychlovka z těstovin
72
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
49
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
47
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
45
Vepřový guláš
Vepřový guláš

Zajímavé články

Bábovky podle cukráře Josefa Maršálka: Upečte si kynutou, třenou mramorovou nebo mini verzi z litého těsta
Bábovky podle cukráře Josefa Maršálka: Upečte si…
Upečte si štěstíčka: Sušenky se vzkazem k Mezinárodnímu dni štěstí
Upečte si štěstíčka: Sušenky se vzkazem k…
Jaro je tu! Pokochejte se jarními dezerty a přivítejte oblíbené roční období stylově
Jaro je tu! Pokochejte se jarními dezerty a…
5 základních chyb při přípravě sekané: Jaké to jsou a děláte je také?
5 základních chyb při přípravě sekané: Jaké to…
Světový den spánku ve znamení jídel pro lepší usínání: Co (ne)jíst k večeři?
Světový den spánku ve znamení jídel pro lepší…
AHA.cz Konec idylky s pracháčem? Bagárová přiznala problémy

Konec idylky s pracháčem? Bagárová přiznala problémy

Mimibazar Nejčastější zlozvyky, které škodí vaší kráse. Neděláte to taky?

Nejčastější zlozvyky, které škodí vaší kráse. Neděláte to taky?

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují

Blesk pro ženy Ljuba Krbová: Mládnu díky obličejové józe a funguje to!

Ljuba Krbová: Mládnu díky obličejové józe a funguje to!

Ženy.cz Pěkný, ale leda tak do porna! Proč si žena v roce 2023 nemůže dovolit nosit, co chce?

Pěkný, ale leda tak do porna! Proč si žena v roce 2023 nemůže dovolit nosit, co chce?

Blesk.cz Moderátorka Zorka Hejdová v koncích: Už neví, co s tím!

Moderátorka Zorka Hejdová v koncích: Už neví, co s tím!

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz Lilia Khousnoutdinova: Řídím se africkým příslovím, že na výchovu dítěte je potřeba celá vesnice

Lilia Khousnoutdinova: Řídím se africkým příslovím, že na výchovu dítěte je potřeba celá vesnice

Blesk Horoskopy Příšerní sourozenci: Žárlí, závidí, žalují a soudí

Příšerní sourozenci: Žárlí, závidí, žalují a soudí

Abecedazahrady Jak na chov perliček a jaké jsou jejich užitné vlastnosti? Radí dlouholetý chovatel

Jak na chov perliček a jaké jsou jejich užitné vlastnosti? Radí dlouholetý chovatel

Další doporučené recepty:

Segedínský guláš - F.O.O.D.
Segedínský guláš - F.O.O.D.
Segedínský guláš I.
Segedínský guláš I.
Segedínský guláš III.
Segedínský guláš III.
Segedínský guláš z chytrého hrnce
Segedínský guláš z chytrého hrnce
Segedínský guláš z pomalého hrnce
Segedínský guláš z pomalého hrnce
Segedinský salát a toast s bylinkovým máslem
Segedinský salát a toast s bylinkovým…
  • Recepty.cz
  • Segedínský guláš maďarské babičky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí